Tunnel verbindt kinderboerderij met Doepark Nooterhof

Zwolle – De Milieuraad Zwolle organiseerde op zondagmiddag met vele partners weer het Voorzomerfeest in het nieuwe Doepark Nooterhof aan de Goertjesweg. Het was er gezellig en de animo voor het feest was mede vanwege het goede weer prima. Er kwamen zo’n 1.600 bezoekers op het voorjaarsfeest af. Aan het Doepark wordt nog gewerkt, en directeur Rob van Kessel van ROC Landstede kon nog trots een primeur melden: het Doepark wordt via een trekpontje over een vijver en een tunneltje onder de Leo Majorlaan door verbonden met de daar aanwezige kinderboerderij. Dat is recent met de gemeente Zwolle afgesproken. Flora en fauna komen dan samen! 

dsc00062.jpg

Door bijdragen van een flink aantal groene organisaties en – ambachten tijdens het Voorzomerfeest was er genoeg vertier: veel Doe-activiteiten voor jong en oud, met muziek en gezelligheid en gezonde consumpties op het terras van het Earthship was het één grote attractie die gratis bezocht kon worden. Er waren ook een aantal speciale activiteiten rond thema Een tuin vol verhalen: de  Familievoorstelling  ‘Gesponnen Goud’ door Majem (Elsa Visser, Janna van den Berg, Maaike Gerritsen). Uitleg en verhalen over de Keltische Boomkalender werd door Anna Los en Janneke Meijer gegeven.  Marjan Penterman organiseerde de gedichtenworkshop ‘Schrijven bij de bijen’.

dsc00060.jpg

dsc00061.jpg

dsc00063.jpg

dsc00059.jpg 

dsc00064.jpg

dsc00065.jpg

dsc00066.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Of het voetgangerslicht iets langer op groen laten staan zodat je, met kinderen, veilig de overkant kan redden?
  Op dit, drukke, kruispunt geeft het voetgangerslicht heel kort groen. Als je met een kind aan de hand gaat oversteken, dan red je het echt maar nét.


  Maak melding

 2. Jammer dat ik ’t niet wist (niet goed op de agenda gekeken denk ik), Nooterhof is leuk om te bezoeken. Voor de “kleintjes” hebben ze een leuk natuur-speel-ontdek-tuintje en een waterpartij (laarzen aan!). Verder staat het terras altijd in ’t zonnetje en kan je genieten van een biologisch appelsapje of een lekker kopje thee/koffie o.i.d.
  Er is ook een kinderdagverblijf gevestigd bij/op dit terrein; zij gaan dagelijks even de (gecultiveerde) natuur in. Leuk en goed initiatief!


  Maak melding

 3. @alledrie hiervoor; helemaal mee eens; tunnels zijn duur en mbt sociale veiligheid behoorlijk achterhaald. Er is zelfs al een tunnel langs het almeloos kanaal, bij het woonwagenkamp, 100m noordelijker.
  Wat kost die tunnel?


  Maak melding

 4. @ Marieke II, we hebben dit jaar voor het eerst (sinds zoveel jaren) ook 2 bijzonder lekkere biologisch appelsapjes en een lekker kopje thee op het Bevrijdingsfestival genuttigd. Misschien wel van De Nooterhof? Was zeer welkom als je het in die omgeving 12 uur vol wilt houden 8)

  Met de hof zelf heb ik niet zo veel. Leuk dat de mensen er zich vermaken maar dat geforceerde vond ikzelf nixxx vrogger en wil ik ze ook niet aandoen. Ze zijn er wel met school geweest overigens.


  Maak melding

 5. @alledrie hiervoor; helemaal mee eens; tunnels zijn duur

  Wat dacht je van je gehandicapte medemens??
  Ooit een rolstoeler een LOOPbrug over zien gaan?


  Maak melding

 6. Leven we in Dubai ofzo? Kunnen we het geld niet opkrijgen? Ik gun ook iedereen alles, maar kan dat geld nou echt niet beter worden besteed? Je gaat toch naar de kinderboerderij en Nooterhof voor je lol? Een minuutje omlopen/fietsen/rollen!
  Op het kruispunt staan verkeerslichten; moeten kennelijk wat beter afgesteld worden (kosten 200 euro?). Wat kost zo’n tunnel? Een ton? Waar is de nuchterheid?


  Maak melding

 7. Bantega helemaal eens. Ik kom er regelmatig, ben ook niet echt een fan van het oversteken met 2 kinderen ( 1 wandelwagen, 1 aan de hand) daar want het is druK maar als je er even op gewezen kan worden of als het pad zo loopt dat je automatisch bij de stoplichten uitkomt kun je veilig oversteken. Dit is echt 100% geldverspilling.


  Maak melding

Reageer