Duurzaam genieten met Frisgroen

Zwolle – Frisgroen is uit het winterhol gekomen en ging weer genieten van de seizoenen. Zondag was er opnieuw een Lente editie van het duurzame modefeest in Poppodium Hedon en Popfront.

fris_7.jpg
 Demonstratie burlesque van dansschool Dance Styles uit Zwolle

Met een fris, mooi, groen, aantrekkelijk programma met in de spotlights “Green Fashion (F)acts werd er een afwisselend programma aangeboden. Diverse mode-acts en modefeiten van de vooraanstaande modedesigners en modelabels. Er was extra aandacht voor de ontwerpers van Studio Jux in de documentaire van Dorien Pfauth en Sacha Post, Het gaf een inkijk hoe het is om mode te produceren in Nepal. Verder in de line up performances, groene sprekers, duurzame verleidingskunst burlesque, kledingruilparty, Xpo van interieur architecten, fair trade quilts, Soulclap DJ’s, live muziek van Shock Royal en food. Op een feestelijke wijze vieren en genieten van alle mooie dingen op deze aardkloot. Dat was het motto van Frisgroen.

fris_11.jpg

 fris_1.jpg

fris_2.jpg  

FRISGROEN presenteerde de groene leefstijl items in het Zwolse Popfront. Er was een expositie van interieur architecten, fair trade producten zoals quilts, kledingruilparty, surprise van Swopteam, Stoere Vrouwen, aandacht voor cradle to cradle en in de oefenruimtes waren workshops zoals de duurzame verleidingskunst Burlesque. Het leefstijlprogramma was in het teken van hergebruik ofwel upcycle. De groene leefstijl items waren een aanvulling op het modefeest in het poppodium Hedon. Zo was de Branie op deze lentedag in de groene mood.

fris_8.jpg

 fris_10.jpg
Interieurarchitectuur van de Zwolse Evelien Koekkoek

fris_9.jpg

fris_5.jpg 

Burlesque is ontstaan in 1840 als entertainment. Alleen vond het publiek het niet zo interessant, omdat het niet bloot genoeg was. Toen, tijdens de recessie in 1930, de mensen zich neerslachtig begonnen te voelen werd Burlesque een grote hit. Dames die zich uitdosten in korsetten, kousen en korte rokjes stonden met grote veren waaiers op het podium om het publiek te vermaken. De dames namen zichzelf niet erg serieus, en maakten van elke act iets grappigs. Toch bleef Burlesque, ondanks de theatrale manier van dansen, altijd vrouwelijk en elegant.

fris_4.jpg

fris_6.jpg

fris_3.jpg
Gesprek met de afvalburgemeester van Zwolle 

fris_14.jpg
De Stoere Vrouwen

Dit vinden Stoere Vrouwen stoer: een vrouw die zich niet zomaar van alles laat verkopen. Iemand die eisen stelt aan wat ze consumeert, met oog voor mens, natuur en dier. Een StoereVrouw is iemand die gebruik maakt van de macht die ze heeft: in haar portemonnee. Elke keer dat je koopt, kies je namelijk. Je kiest voor een bedrijf dat wel of niet duurzaam en maatschappelijk verantwoord onderneemt. Wij, als bewuste shoppers, belonen de bedrijven die het nu al goed doen. En stimuleren andere organisaties en bedrijven om hetzelfde te doen. En zeg nou zelf, dat is toch dubbel genieten van je aankoop?

 fris_12.jpg

fris_13.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Was superleuk, ook de kledingruilbeurs! Prachtige sarong kunnen meenemen. Bijzonder de kleding gemaakt van brandnetelvezel of de wand van kokosmat en GFT-afval…


    Maak melding

Reageer