Lacrosse Zwolle onderuit tegen Red Rhinos

Zwolle – Zondagmiddag was Lacrosse Zwolle gastheer voor twee wedstrijden uit de landelijke competitie. De duels werden gespeeld op de velden van Oranje-Zwart en HTC op sportpark de Pelikaan aan de Haersterveerweg. Na Groningen 2 tegen Den Haag 3 speelde de combinatie Rotterdam 2 / Zwolle tegen het Belgische Red Rhinos. De uitslag werd een jammerlijke 1-9, maar de aanwezige- en nieuwsgierige toeschouwers wisten de voor Zwolle nieuwe stoere sport erg te waarderen.

cros_2.jpg

Er werd deze dag voor het eerst met de nieuwe goals gespeeld. Deze waren aangeboden door gemeente Zwolle en sportpark De Pelikaan, zij wilden zo hun bijdrage leveren aan Lacrosse Zwolle en het stimuleren van sporten in Zwolle. Lacrosse is een van de snelst groeiende teamsporten in Nederland, het is een snelle en tactische teamsport dat een combinatie is tussen ijshockey, rugby en hockey. Het wordt ook wel de snelste balsport op twee benen genoemd. De sport is overgewaaid uit Amerika, waar het naast American Football een van de grootste sporten is.

cros_5.jpg 

cros_3.jpg

Lacrosse Zwolle is in oktober 2009 opgericht en sindsdien spelen ze competitief. Momenteel wordt er samen gespeeld met het tweede team van Rotterdam onder de naam Jaguars 2. In goede samenwerking met sportpark De Pelikaan groeit Lacrosse Zwolle en heeft als doelstelling volgend seizoen zelfstandig deel te nemen aan de competitie onder de naam Zwolle Wolves. Meer informatie over Lacrosse Zwolle en over de sport lacrosse is te vinden op www.lacrossezwolle.nl, ook zijn we te volgen op twitter via twitter.com/lacrossezwolle.

 cros_1.jpg

cros_4.jpg

cros_6.jpg

cros_7.jpg

cros_9.jpg

cros_10.jpg

cros_8.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer