In 40 uur van Parijs naar Zwolle op de step

Zwolle – Vrijdag  14 mei 2010 zijn vier steppers  om 7.00 uur bij de Eiffeltoren in Parijs op de step gestapt richting Zwolle, waar zij op zaterdag 15 mei om 22.00 uur zijn gekomen onder de Peperbus. 

step_parijs.jpg

Met deze steppers was begeleiding aanwezig om te zorgen voor de verzorging en ter ondersteuning van de steppers. Van deze steppers was één solist: Wim Brink uit Zwolle en een estafetteteam. Dit estafetteteam, bestaande uit Branco van Eerden uit Nijkerk, Ellen de Vries uit Zwolle en Janine Knol uit Hasselt ondersteunden de solist met in ieder geval één stepper en regelmatig twee steppers naast de solist. Met deze tocht hoopten de steppers sponsorgeld binnen te halen voor project Pema in Nepal. Het voordeel van starten om 7.00 uur was dat zonder veel ongemak Parijs verlaten kon worden en er één nacht nodig zou zijn om deze tocht te volbrengen. De tocht ging na Parijs over in klimmen en afdalingen waar de steppers tot zo’n 50 km per uur naar beneden zoefden na te hebben geklommen met zo’n 5 a 9 km per uur. Door bossen, langs rivieren en chateau’s werd deze route vervolgd richting België.

Onderweg hadden de begeleiders gezorgd voor de nodige maaltijdvoorzieningen. Tegen middernacht was er zo’n 240 km op de step afgelegd en werd het een grote zoektocht door het donker. Tegen 8.00 uur s morgens stond het ontbijt klaar en werd de tocht vervolgd richting Namur (Namen). Tot hier aan toe was het een zware tocht. Het vele klimwerk, de wegen vol met kasseien en klinkers, bospaden en de onverlichte route had tot nu toe veel energie en tijd gekost.  Hier aangekomen bleek het niet haalbaar te zijn om de tocht onder deze zware omstandigheden op deze manier verder te volbrengen.

Er zou rust ingelast moeten worden met de vervolgkeuze om nog een nacht door te steppen, wat betekend in ieder geval twee nachten zonder slaap, of te zorgen dat er  toch binnen de 40 uur gefinisht zou kunnen worden. Voor deze laatste werd gekozen en de tocht werd met de volgauto’s vervolgd tot aan Breugel (net boven Eindhoven) om vanaf daar de laatste 160 km te steppen. De verwachte aankomsttijd is daarmee gehaald. De steppers zijn, na een rondje rond  de Peperbus, vol enthousiasme binnengehaald door vrienden, familie en leden van verschillende stepteams.
Ondanks dat er 125 km door de steppers met de auto gereden is, heeft Wim Brink het gered om 525 km binnen 40uur te steppen onder zware omstandigheden.  En heeft daarmee een bewijs geleverd dat er meer mogelijk is als duurwerk voor de stepsport. Het estafetteteam heeft in totaal  755 km gestept: Branko van Eerden had 250 km op zijn teller, Ellen de Vries 150 km en Janine Knol 355 km. 

Met deze stepactie is zo’n 2000 euro opgehaald, waarvoor 75%  voor de stichting Pema en 25% voor de Nederlandse Autoped Federatie. Het sponsorgeld voor de stichting Pema zal in september door fam de Vries meegenomen worden richting Nepal om te zorgen dat het geld in goede handen terecht komt. Sponsoring is nog steeds mogelijk
Voor meer informatie over deze tocht zie: www.autoped.nl/parijszwolle

Artikel delen:
Reacties 3
  1. knap gedaan, maar 125km met de auto kan natuurlijk niet:o. Je rijd van Parijs naar huis of niet, dit is toch een beetje de tienstedentocht/ de driekwart marathon of de Nijmeegse driedaagse. Maar wel respect hoor, heb zelf flink wat duursportervaring, maar 40 uur: pfff


    Maak melding

Reageer