Inschrijving Salverda Berkumloop gestart

Zwolle – Schrijf je nu in voor de 20e editie van Berkums jaarlijkse wedstrijd- en recreatieloop op dinsdag 31 augustus, 19.00 uur. De deelnemers kunnen kiezen uit de 10 kilometer of 2 Berkumer mijlen (5.100 m.). De Zwolse zanger Harm Wolters geeft tijdens het evenement bovendien een spetterend optreden.

Voor de wedstrijdlopers zijn er geldprijzen. Voor de snelste recreanten liggen bij de finish andere mooie prijzen, zoals hardloopschoenen. Ook wordt bij wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum een fiets verloot onder de deelnemers die op dat moment aanwezig zijn. Na het overweldigende aantal van 1.250 deelnemers vorig jaar, is er dit jaar plek voor 1.500 lopers. Het inschrijfgeld van 7,50 euro per deelnemer gaat volledig naar de drie goede doelen. Op het inschrijfformulier kunnen de deelnemers zelf een van die doelen kiezen. Tevens kunnen deelnemers extra sponsoren. Inschrijven kan via de website www.salverda.nl.

Vorig jaar hebben de deelnemers €12.500 voor goede doelen bijeengelopen. De organisatie hoopt voor deze 20e editie op een recordbedrag. De opbrengst gaat naar: het verbeteren van leefomstandigheden van zigeuners in Roemenië, de bus van gehandicaptenkapel ‘De Tower Snörren’ en vakantie voor Tsjernobylkinderen in Nederland. Meer informatie: www.salverda.nl.

Artikel delen:

Reageer