CDA-Kamerlid Van Hijum start campagne in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei aanstaande start CDA-Kamerlid Eddy van Hijum zijn regionale campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in Zwolle. Het Kamerlid uit Laag Zuthem – tevens voormalig inwoner en gemeenteraadslid van Zwolle – staat veertiende op de CDA-kandidatenlijst.

Vrijdag 21 mei brengt Van Hijum vanaf 10:00 uur een bezoek aan het netwerkkantoor voor zelfstandig ondernemers (Oosterlaan 5). Hij wordt bij zijn bezoek vergezeld door Jacco Vonhof (voorzitter VNO-NCW IJsseldelta), Colard Sjerps (voorzitter MKB IJssel-Vecht) en een vertegenwoordiger van de Ondernemerscontactgroep Zwolle. In het netwerkkantoor hebben zelfstandigen de ruimte om te werken, elkaar te ontmoeten en kennis en kunde te delen. Van Hijum wil met zijn bezoek het belang onderstrepen van vernieuwend ondernemerschap: “De economie moet weer gaan draaien en daar hebben we creatieve en ondernemende mensen voor nodig”. Het Kamerlid weet uit ervaring dat Zwolle veel te bieden heeft: “In Den Haag wordt het belang van de regio Zwolle als motor van de economie sterk onderschat”. Van Hijum zal komende vrijdag een 5-puntenplan presenteren om het ondernemersklimaat in de regio Zwolle nog verder te verbeteren.

Op zaterdag 22 mei is Van Hijum tussen 10:00 en 13:00 te vinden in het centrum van Zwolle (Diezerstraat). Burgers kunnen hier in gesprek gaan met het Kamerlid tegen de achtergrond van een levensgroot scherm met de bekende blauwe stoelen in het parlement. Wie wil, kan met hem op de foto. Van Hijum wil hiermee laten zien dat de afstand tussen Zwolle en Den Haag kleiner is dan veel mensen denken: “Als Kamerlid ben ik benaderbaar en bereikbaar voor burgers en ondernemers uit de regio”.

Tournee

Het werkbezoek aan Zwolle is de start van een tournee die Van Hijum maakt door de provincie met als motto “Den Haag is dichterbij dan je denkt”. In de afgelopen jaren heeft de CDA’er zich met succes ingezet voor bijvoorbeeld de regionale infrastructuur (zoals de A28, de N35 en de N50) en de restauratie van monumenten. Ook nodigde hij veel burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit voor een bezoek aan de Kamer. Zo is er een jaarlijkse uitwisseling met ondernemers van het MKB IJssel-Vecht en kwamen veel burgers naar de Kamer via de actie ‘Salland naar Den Haag’. Ook in Zwolle is Van Hijum regelmatig; hij is adoptievader van de wijk Holtenbroek en bezoekt regelmatig bedrijven in instellingen in de gemeente. “Goede contacten met burgers en ondernemers stellen mij in staat om het belang van de regio te behartigen”.

Overige activiteitenVan Hijum zal Zwolle later in de verkiezingscampagne nog een aantal keren aandoen. Op zaterdag 29 mei maakt hij ’s middags een rondgang door zijn adoptiewijk Holtenbroek. Op dinsdag 1 juni geeft het Kamerlid een gastcollege aan studenten op Windesheim over de toekomst van de verzorgingsstaat. En op zaterdag 5 juni zal de CDA’er opnieuw met zijn scherm te vinden zijn in het centrum van Zwolle.

Artikel delen:

Reageer