Zwolle is Gemeente van het Jaar 2010 voor Overijssel

Zwolle – Zwolle is de Gemeente van het Jaar 2010 voor de Provincie Overijssel. Bij de 100.000-plusgemeenten hoort Zwolle bij de top 3 van de best beoordeelde gemeenten in Nederland. Zwollenaren zijn in Overijssel het meest tevreden over hun woonplaats als het gaat om kwaliteiten als ‘winkelaanbod’ en ‘jeugd & welzijn’. Burgemeester Henk Jan Meijer is trots dat Zwolle provinciewinnaar is bij de verkiezing van Gemeente van het Jaar 2010.

luchtfoto_1_-_kopie.jpg

Aan de verkiezing Gemeente van het Jaar doen in principe alle Nederlandse gemeenten mee. Burgers kunnen hun eigen gemeente beoordelen op een groot aantal onderdelen, zoals ‘verkeer & vervoer’ en ‘dienstverlening’. Wanneer er een minimaal aantal stemmen is gegeven voor een gedragen oordeel dingt een gemeente mee naar de titel. Dit jaar hebben ruim 67 duizend burgers een oordeel geveld over hun gemeente. Zwolle kwam van alle gemeenten met voldoende stemmen als best beoordeelde gemeente van Overijssel uit de bus. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op maandag 17 mei in Apeldoorn heeft loco-burgemeester Erik Dannenberg de prijs in ontvangst genomen.

Trots

Burgemeester Henk Jan Meijer is blij met de erkenning. “Zwolle scoort vaak goed op allerlei lijstjes. Zo zijn we de afgelopen jaren de sterkste economische gemeente van het land geweest en de groenste stad van Europa. Wat ik bij deze verkiezing goed vind is dat burgers zelf hun gemeente beoordelen. Zwollenaren zijn, blijkt uit deze uitslag, erg tevreden over hun woonplaats en dragen die waardering ook uit. Dat maakt me trots.”

De verkiezing Gemeente van het Jaar is een initiatief van onderzoeksbureau Q&A Research and Consultancy. De volledige uitslag is te vinden op de website www.wugly.nl/gemeentevanhetjaar/

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer