Electrische scooter voor pizzaboer en Trias

Zwolle – Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel overhandigde dinsdagmiddag in het provinciehuis de sleutel van een electrische scooter aan het bedrijf New York Pizza Delivery. Daarmee ging de Praktijkproef ‘Elektrische scooters in bedrijf’ van start. Een initiatief van EE-Products, Provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

18-05-2010_elektrische_scooter_3.jpg

Met deze praktijkproef kunnen instellingen, bedrijven, overheden een elektrische scooter gedurende een maand uitproberen, zonder onmiddellijk tot aanschaf over te gaan. Doel van de praktijkproef is het stimuleren van een milieuvriendelijke wijze van vervoer in de zakelijke markt. De elektrische scooter is een goed alternatief voor de auto op de korte afstand: ze zijn stil, snel en schoon en er zijn geen problemen met files en parkeren. Bovendien, bij intensief gebruik verdient de scooter zich binnen 1 tot 2 jaar terug vanwege de lage kosten van gebruik. In Zwolle kreeg het bedrijf New York Pizza Delivery de sleutel voor een zogenaamde bezorgscooter. De sleutel van de ‘standaard’ elektrische scooter werd overhandigd aan een medewerker van Trias Jeugdhulp.

18-05-2010_elektrische_scooter_1.jpg

18-05-2010_elektrische_scooter_2.jpg

18-05-2010_elektrische_scooter_4.jpg

Als bedrijf of instelling heeft u de mogelijkheid om op huurbasis een elektrische scooter uit te proberen. De scooter wordt rijklaar afgeleverd (inclusief acculader en slot) en is WA Casco verzekerd. Het onderhoud is geregeld in samenwerking met Fietsned, een landelijk netwerk van mobiele tweewielerspecialisten. Er zijn 2 soorten scooters te huur: • De standaard scooter: huurprijs € 235 per maand (all-in) • De bezorgscooter: huurprijs € 285 per maand (all-in).

18-05-2010_elektrische_scooter_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. verdient de scooter zich binnen 1 tot 2 jaar terug

  Voor de verhuurder ja… 235 euro per maand, en dat noemen ze stimuleren.

  Ik word af en toe een beetje moe van dat ‘gestimuleer’ door de overheid. Dit soort geldverslindende potjes worden m.i. vaak bedacht door matig geinformeerde ambtenaren, die zich vooral laten leiden door marketingpraatjes van de mensen die baat hebben bij een grote afname van dit soort voertuigen. Onafhankelijke onderzoeken zijn een stuk minder enthousiast over volledig elektrisch vervoer. Dat neemt niet weg dat elektrisch vervoer een serieuze optie is, maar het wordt m.i. behoorlijk overgewaardeerd.


  Maak melding

 2. Spanning en sensatie, iemand die vol overgave en met aangeboren souplesse als een voleerd coureurs op de gevoelige laatste plaat is vastgelegd 😀


  Maak melding

 3. heb gekeken naar de kwaliteit scooters die worden ingezet en dat is echt belabberd en wat een prijs, EUR 235!!

  Goede elektrische scooters zijn van het merk EVT, stukken beter dan de scooters die nu worden ingezet. Veel sterkere motor, batterijen etc.

  Deze scooters huur je al vanaf EUR 125 per maand bij MisterGreen.

  Wanneer u interesse heeft dan kunt u contact opnemen met hun kantoor


  Maak melding

 4. En het wordt nu helemaal tricky… Nu hoor je ze nog aankomen en weet je wanneer je dekking moet zoeken. Nu heb je ze al in je nek liggen voor je het doorhebt… 😉


  Maak melding

Reageer