Tessa en Vera Dide winnaars Latent Talent Zwolle

Zwolle – Een prachtig nieuw initiatief in Zwolle! Verschillende 12- tot 18-jarige jongeren van middelbare scholen in Zwolle kregen dinsdagavond de gelegenheid hun creatieve talenten te ontplooien door middel van een jaarlijkse competitie: het Latent Talent van Zwolle!

18-05-2010_tessa_van_looyen_en_vera_dide_van_oene_winnen_latent_talent_wedstrijd__6.jpg
De winnaars!!

Voor de eerste keer vond in Theater De Spiegel de talentenavond voor middelbare scholieren Latent Talent Zwolle plaats. Het project is bedacht en gerealiseerd door de leden van Rotary Zwolle Noord. Diverse stijlen van muziek passeerden op het podium van De Spiegel. Klassiek, rap, hardrock, cabaret en een tikkie jazz. De winnaars werden Tessa Looyen (15) en Vera Dide van Oene (18), scholieren van het Thomas à Kempis College in Zwolle. Zij zongen een medley van verschillende liedjes. De twee meiden wonnen de hoofdprijs van 3.500 euro. De runner up van de talentenshow waren de rappers De Alliantie van het Carolus Clusius College. Zij wonnen een prijs van 500 euro.

18-05-2010_tessa_van_looyen_en_vera_dide_van_oene_winnen_latent_talent_wedstrijd__1.jpg
Presentatrice Renate Wennemars

18-05-2010_tessa_van_looyen_en_vera_dide_van_oene_winnen_latent_talent_wedstrijd__3.jpg

18-05-2010_tessa_van_looyen_en_vera_dide_van_oene_winnen_latent_talent_wedstrijd__4.jpg

Na voorondes van muzikaal talent onder eeen aantal middelbare scholen in Zwolle was dinsdag de feestelijke finaleavond in Theater de Spiegel. De winnaar werd gekozen door een vakkundige jury. De presentatie van de talentenavond was in handen van Renate Wennemars. De winnaar wonnen een bedrag van 3.500 euro wat besteed moet worden aan de ontwikkeling van het talent. De overige inkomsten worden gebruikt voor het vormen van een fonds (fundraising), van waaruit projecten zullen worden ondersteund voor talentontwikkelingen in Zwolle. Zwolse middelbare scholen kunnen een beroep doen op dit fonds. Het fonds wordt beheerd door een stichting, de Stichting Latent Talent.

18-05-2010_tessa_van_looyen_en_vera_dide_van_oene_winnen_latent_talent_wedstrijd__5.jpg

De stichting Latent Talent is opgericht door Rotary Zwolle Noord, onderdeel van de wereldwijde serviceclub die onder andere als doel, heeft zich in te zetten voor de lokale gemeenschap, dit in samenwerking met partijen in de regio. Met eigen bijdragen, belangeloze medewerking van vele Rotaryleden, kaartverkoop, subsidies en sponsoring vanuit het bedrijfsleven wordt een fonds gecreëerd om jonge talenten een zetje in de rug te geven richting een professionele carrière in de entertainment wereld. Het is de intentie van Rotary Zwolle Noord, Stichting Latent Talent en de Zwolse scholen om dit evenement jaarlijks in Zwolle te organiseren.

18-05-2010_tessa_van_looyen_en_vera_dide_van_oene_winnen_latent_talent_wedstrijd__2.jpg

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Geweldig evenement. Maar waarom géén foto van de geweldige prestatie (duidelijk de publieksfavoriet) van De Alliantie?


  Maak melding

 2. Wat een super gave avond! Heel erg knap gedaan van die 2 meiden! Deden het super!
  Ik vond de Alliantie ook echt goed! Zit zeker wel potentie in.


  Maak melding

 3. Gefeliciteerd Léon en Thomas van De Alliantie met de runner-up prijs. Jullie waren super en we hopen nog veel van jullie te mogen horen en genieten op het CCC !


  Maak melding

 4. dick, trek jij het je zo zwaar aan dat mensen vinden dat De Alliantie goed was? ik zie namelijk geen slecht woord over de uiteindelijke winnaars maar goed, het was in ieder geval een toffe avond met een uitermate hoog niveau maar waarbij de nummers 1 en 2 met kop en schouders boven de rest uitstaken!


  Maak melding

 5. @ Dirk, nee hoor in tegendeel. Kom zelf van het CCC en vind het hartstikke gaaf dat ze met zoveel zijn komen aanmoedigen.

  Hoorde dat het erg leuk was…en behoorlijk laat

  En met veruit de meeste mensen, hoorde ik uit betrouwbare bron. Maar goed, geen kwaad woord over het CCC.

  En ik vraag nog een keer welke koning, omdat dat nl ook een achternaam is
  in die leeftijdsgroep.

  Wat een argwaan en compleet verkeerde voorstelling van zaken Dirk. Geen slechte letter over De Alliantie, zo je ziet:
  :):):) Ken nog geen van de deelnemers. Hoorde alleen wat uit uiterstbetrouwbare bron, ook een deelnemer geweest. Maar uh, conclusies trekken en begrijpend lezen zijn niet jou sterkste punten zie ik :o:o:o


  Maak melding

Reageer