Het weer: warmer

Zwolle – Woensdag begint de dag plaatselijk met wat nevel en in het zuidwesten lokaal met mist. Al vrij snel breekt de zon daar doorheen. In het oosten trekken er nog wat wolkenvelden over. Woensdagmiddag is er veel ruimte voor de zon. In het oosten komt nog wat sluierbewolking en een enkele stapelwolk voor. De noordwestenwind trekt aan naar matig boven land en vrij krachtig (5 Bft) langs de noordkust. Het wordt 12 graden op de Wadden en 16 graden in het zuidoosten. In de nacht van woensdag op donderdag neemt de wind af naar zwak tot matig en daalt de temperatuur tot zo’n 7 graden. Alleen in het zuiden kan er weer een enkele ondiepe mistbank ontstaan.

18-05-2010_weerfoto_radewijnsstraat.jpg
Radewijnstraat

Donderdag profiteren we nog steeds van een hogedrukgebied boven Engeland. De zon schijnt met regelmaat, maar een zwakke storing boven de Noordzee en boven Duitsland veroorzaken wel wat sluierbewolking. Het blijft echter wel droog. Er staat niet veel wind en met temperaturen die oplopen naar waarden tussen 14 en 19 graden is het erg aangenaam weer. Vrijdag neemt de bewolking toe, maar zijn er ook perioden met zon. We bevinden ons nog steeds in warme lucht en dat is goed terug te zien aan de temperaturen. Het wordt op de Wadden een graad of 15, maar in het zuiden loopt de temperatuur plaatselijk op naar 22 graden. De wind blijft noordwestelijk van richting en is zwak tot matig.

Zaterdag blijft het droog en is er opnieuw veel ruimte voor de zon. Wel is er dan flink wat sluierbewolking aanwezig. Met weinig wind en temperaturen tussen 16 en 22 graden is het aangenaam warm.

Daarna neemt de onzekerheid toe. De kans op neerslag wordt iets groter en de temperaturen lijken langzaam iets te dalen naar waarden rond of net onder het langjarig gemiddelde van 18 graden.

Artikel delen:

Reageer