De nieuwe cursusgids van HOVO is uit

Zwolle – De nieuwe HOVO cursusgids 2010-2011 is uit. Het uitgebreide aanbod van ruim 50 cursussen is bestemd voor 50-plussers. Daarbij gaat het om cursussen en lezingen op het gebied van filosofie, geschiedenis en archeologie, theologie en religies, kunst, taal- en letterkunde, gezondheid, economie, recht  en natuurwetenschappen. HOVO maakt deel uit van de Christelijke Hogeschool Windesheim.

De cursussen van HOVO starten per oktober 2010. Er zijn niet alleen lesmogelijkheden op Windesheim in Zwolle, maar ook op de nevenvestigingen in Kampen en Deventer. Het aanbod voor cursusplaats Deventer is samengesteld in samenwerking met HOVO-Twente. De meeste cursussen zijn overdag, meestal een dagdeel per week, en duren vijf tot tien weken. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist. Interesse in het betreffende onderwerp is voldoende.

Nieuwe cursussen dit jaar zijn onder meer de cursussen Indiase levensbeschouwing, Kunst en geschiedenis van de Russisch-orthodoxe kerk, Jan Pieterszoon Sweelinck en tijdgenoten. Ook nieuw zijn de cursussen: de actualiteit van William Shakespeare en Landschappen voor reizigers. Deze laatste cursus kan worden afgesloten met een reis naar de Ardennen en de Eifel.

Meer informatie over het HOVO-aanbod kunt u lezen in de programmagids. Deze is gratis verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum, tel.: 0900 – 8899 (lokaal tarief), e-mail: info@windesheim.nl. U vindt het cursusaanbod ook op de website www.windesheim.nl/hovo

Artikel delen:

Reageer