Olympia’s Tour passeert Zwolle

Zwolle – De nationale wielerronde Olympia’s Tour denderde woendag door de straten van Zwolle.

19-5-2010-47.jpg

Op de derde dag van de Tour, van Meppel naar Gendringen, reden de wielrenners en de reclamecaravaan door Zwolle. Vanuit de Lichtmis kwamen de renners via de Kranenburgweg Zwolle binnen. Via de Zwartewaterallee op de Ring, waar een bonificatiesprint gehouden werd, en de Spoolderbergweg verliet het wielercircus over de IJsselbrug Zwolle weer op weg naar Hattem. De Amerikaan Tayler Phinney van de Trek-Livestrong ploeg won de rit later in Gendringen.

19-5-2010-50.jpg

19-5-2010-56.jpg

19-5-2010-72.jpg

Taylor Phinney is geschiedenis aan het schrijven in Royal Smilde Olympia’s Tour door voor de derde dag op rij een zege te boeken. De renner van Trek-Livestrong boekte in Gendringen zijn derde ritzege op rij in de Nederlandse etappekoers, dit keer beten de Rabo-sprinters Boy van Poppel (tweede) en Coen Vermeltfoort (derde) in het stof.  

Phinney kwam met veel machtsvertoon de zege opeisen. De Amerikaan leek weer niet te hebben geleden. ,,We hebben toch hard moeten werken vandaag om de boel bijeen te houden, maar de ploeg deed het werk perfect. In de sprint kwam ik heel even klem te zitten, maar ik kon toch op tijd een gaatje vinden om naar de winst te sprinten.

De voorsprong in het klassement wordt alleen maar comfortabeler, maar ook in de breedte staan we er als team goed voor als nummers 1, 2 en 3 van de rangschikking.” Vermeltfoort – vierde in de stand op vijftig seconden – blijft ondertussen hopen op een kans. ,,We lieten ons vandaag verrassen na de bevoorrading en dat mag niet gebeuren.Van Vliet en Trek gaven gas en wij waren er maar met 1 man – Jetse Bol – bij. Daardoor hebben we veel onnodig werk moeten verrichten om de breuk te dichten. Die hadden we in de sprint dan weer goed kunnen gebruiken.” 

(Met dank aan Wieler Magazine)

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer