Fietsfeest Disney XD zaterdag met BMX Arena in Zwolle

Zwolle – Op 22 mei komt Disney XD naar Zwolle met de BMX Arena. Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt het Grote Kerkplein omgetoverd tot een 100 meter lange hindernisbaan. Kids kunnen met een fiets hun behendigheid- en snelheidsskills testen. De snelste BMX-er van Nederland wint aan het einde van het seizoen mooie prijzen. En wie weet woont die wel in Zwolle!

Tijdens het evenement worden de deelnemers in 3 leeftijdscategorieën ingedeeld; 8-10 jaar, 11-13 jaar en 14-15 jaar. Het doel: het parcours zo snel mogelijk afleggen. De winst: een te gekke BMX Bike en natuurlijk de titel ‘Snelste BMX-er van Nederland’ In totaal gaat de Disney XD BMX Arena naar 6 steden. Naast Zwolle is de hindernisbaan op andere dagen te vinden in Almere, Haarlem, Den Haag, Eindhoven en Assen. Tijdens elk evenement wordt er op basis van de snelste tijdrit binnen elke leeftijdscategorie een dagwinnaar bepaald. De dagwinnaars ontvangen een mooie award en maken kans op de titel snelste BMX-er van Nederland.

Tijdens het laatste evenement op 29 mei worden de tijden van alle dagwinnaars naast elkaar gelegd en winnen de 3 snelste rijders binnen elke leeftijdscategorie een BMX Bike en worden zij gekroond tot snelste BMX-er van Nederland! Naast het testen van behendigheid en snelheid kunnen kids in de Youtech-tent ook hun technische skills testen. Deelnemers kunnen tijdens een online BMX game in een virtuele omgeving zelf een 3D BMX bike in elkaar zetten.

Ook is er een spannende BMX competitie waar ook leuke prijzen te winnen zijn. Meer informatie over de Disney XD BMX Arena is te vinden op www.disneyxd.nl. Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun!

De nieuwe televisiezender is sinds 1 januari dagelijks te zien van 06.00 ‘s ochtends tot 18.00 ‘s avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503.

Artikel delen:

Reageer