HKH Prinses Laurentien lanceert e-learning module

Zwolle – Iets voor tweeën kwam woensdagmiddag Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden aan bij Werkplein De Lure, een onderdeel van het UWV Werkbedrijf aan de Hanzelaan. Met een kleine vertraging voegde zich ook demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. J.P.H. Donner bij het gezelschap. Beiden werden welkom geheten door burgemeester Henk-Jan Meijer.

hkh_laurentien_uwv_6812_470.jpg
Lancering van de e-learning module met een ferme druk op de knop …

Als voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven lanceerde zij, samen met de minister, door een ferme druk op de knop, de e-learning module “herkennen en doorverwijzen voor baliemedewerkers”. De Stichting Lezen & Schrijven is een initiatief van HKH Prinses Laurentien. De stichting is opgericht in 2004 en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het bestrijden van analfabetisme en laaggeletterdheid, zowel in Nederland als daarbuiten. Er bevinden zich rond de 1,5 miljoen mensen in Nederland, die het lezen en schrijven niet of niet volledig onder de knie hebben.

hkh_laurentien_uwv_6836_470.jpg

hkh_laurentien_uwv_6827_470.jpg
In gesprek met de werkcoaches …

hkh_laurentien_uwv_6884_470.jpg
Overhandiging Zwolse balletjes door Ria van Ommen …

Geletterdheid is van zeer groot belang bij verantwoorde maatschappelijke beslissingen en deelname aan de maatschappij. Een laag niveau van deze vaardigheden zal voor de mens kunnen leiden tot uitsluiting op de arbeidsmarkt. De e-learningmodule helpt baliemedewerkers van het UWV Werkbedrijf en gemeenten om laaggeletterden en mensen met beperkte digitale vaardigheden te herkennen en door te verwijzen voor een passende cursus. De kansen op volwaardige deelname aan de arbeidsmarkt wordt hiermee vergroot. Na de lancering van de module spraken de Prinses en de minister met werkcoaches van het UWV Werkbedrijf  Vervolgens waren er gesprekken met mensen die een cursus lezen en schrijven volgen aan het Regionaal Opleidingscentrum Deltion en het ROC Landstede. Zowel de Prinses als de Minister waren zeer geïnteresseerd en luisterenden met bijzondere aandacht naar hun verhalen. De online e-learning module is onderdeel van de workshop “herkennen en doorverwijzen” die Stichting Lezen & Schrijven dit jaar op dertig UWV Werkpleinen in Nederland zal geven. Rond 15.30 uur vertrok het gezelschap inclusief een zakje Zwolse balletjes die werden aangeboden door de Zwolse deskundige op het gebied van het Koninklijk Huis, Ria van Ommen.

hkh_laurentien_uwv_6803_470.jpg

hkh_laurentien_uwv_6815_470.jpg
hkh_laurentien_uwv_5137_470_2.jpg

hkh_laurentien_uwv_6842_470.jpg
HKH Prinses Laurentien in gesprek met cursisten …

hkh_laurentien_uwv_6854_470.jpg

hkh_laurentien_uwv_6871_470.jpg
Burgemeester H.J. Meijer neemt afscheid van minister J.P.H. Donner …

hkh_laurentien_uwv_6896_470.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer