Voetbal door IJsseltoren van Zwolle

Zwolle – Wie vanaf de Veluwe met de auto Zwolle binnenrijdt valt direct iets op. Het meest hoge gebouw van Zwolle, de IJsseltoren! Maar vanaf woensdag is deze kantoortoren nog meer een blikvanger geworden.

Met het oog op de komende WK Voetbal in Zuid Afrika hebben de mensen van De Bank een voetbal op de voorgevel van de toren laten zetten. Het moet een mega-voetbal voorstellen die door het complex geschoten wordt en daarmee het rijkelijk aanwezige glaswerk aan diggelen schiet.

ijsseltoren_2.jpg

ijsseltoren_1.jpg
Foto’s: Roel v. Olst 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

44 gedachten over “Voetbal door IJsseltoren van Zwolle”

  1. Hallo

    dit is wel en beetje nutteloze verspilling van onze belasting centen,
    want ik kon mij nog herinneren dat de “banken op instorte stonden”

    dan is dit wel een heel erge berg geld verspilling asl je t mij vraagt!

  2. @ Bosje76

    Wat je nu zegt vindt ik nergens op slaan !!
    Het gaat om het idee.. Dat bij bijna iedereen wel het WK in zijn hoofd speelt en net zoals die mensen in de IJsseltoren

    Gegroet

  3. Ik vind het idee leuk, maar de uitvoering minder. Je ziet tegen woordig vaak zo’n ooievaar die door de ruit vliegt bij ouders die een kind hebben gekregen. Zoiets hadden ze eigenlijk moeten maken, maar ja dat zal wel weer wat duurder zijn denk ik.

  4. Als Zalmpie de trainterT maar niet is. Die verdient het niet om in het mooie Zwolle op zo’n pracht stoel te zitten. Maar “de bank” schiet hier toch niet z’n eigen glazen in?
    Terwijl het complete personeel uit volle borst meezingt

  5. Ze hebben Dé bank (reservebank) ook al. Schiet mooi op
    – reservebank
    – bal
    – schopstoel/trainertsstoel
    – kapotte ruiten voor de comedy

    Nu nog spelers en een doel. Minimaal, anders winnen ze die wedstrijd nooit.

  6. Andere Bal Nodig….daar staat ABN voor.
    Slechte stunt…….moet wel veel fanatsie voor nodig zijn, om te zien dat er een bal door het raam vliegt….

    Inderdaad….waar is de linkerhelft ?

  7. Voor jullie informatie. Er staat welliswaar ABN Amro op de gevel van de IJsseltoren, maar officieel werken er mensen van Delta Lloyd in de hoge toren. Deze voetbal zal hoogstwaarschijnlijk door Delta Lloyd betaald worden en niet door ABN Amro zoals de reactie hierboven laten zien.

    Grt,
    Oud ABN Amro medewerker

  8. Nog meer informatie: in de toren zit ABN AMRO Verzekeringen. Dit is een Joint venture van Delta Lloyd en ABN AMRO Bank waarbij Delta Lloyd de grootste aandeelhouder is en dus aan de touwtjes trekt en uiteindelijk ook de afbeelding betaald. Zalm heeft er dus niets mee van doen.

  9. sjonge jonge wat een gezeur allemaal. leuk idee toch, zo’n enorme bal op de IJsseltoren?? niet zo moeilijk doen allemaal. gewoon van genieten!

  10. Wel grappig, ”wie gaat dat betalen, de bank is toch van de regering” bla bla bla iedere zwollenaar weet toch wel dat verzekeringen daar in zit?

    Precies wat Ingrid van de week al zei, WEER schreeuwen voordat er geslagen wordt en niemand die achteraf zegt oh zit het zo, nou dan zat ik er dus helemaal naast.

  11. @ Natascha:

    Bericht door Johnny, op 19 mei 2010 om 22:16
    Nog meer informatie: in de toren zit ABN AMRO Verzekeringen. Dit is een Joint venture van Delta Lloyd en ABN AMRO Bank

    Bovendien staat helemaal bovenin op de foto het groen/gele logo van ABN-AMsterdamROtterdam bank…..die vandaag overigens met de jaarcijfers komen. Begreep ik, begreep “het geslagen worden” niet helemaal in de tekst. Maar ’t zal wel.

  12. @Dick
    Toen ze nog in het veeralleekwartier zaten was het ook alleen maar verzekeringen en ze zijn alleen maar verhuist omdat het pand te oud/klein was, kom op Dick, dat wist jij toch echt wel?!

    Nou laat ik het dan zo zeggen, de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt….

    Ik schud ze zo uit me me mouw deze dag:D

  13. @ Natas, niet alles interesseert me. Wist dat verzekeringen daar zat en dat ze gewoon bij ABN AMRO bleven. Wist het dus niet zo gedetailleerd als Johnny (waarvoor dank). Maar het logo valt nog steeds op aan Zwolle. Er zitten overigens wel wat toppers daar bij verzerekeringen. De grootste zat zondagmiddag nog bij Stap op ’t terras en heeft 100x bloed gegeven zonder daarvoor gelauwerd te zijn :o:o:o

    Voor het luiden van de klok heb je nu trouwens ook een speciale site
    http://www.klokkenluiders.nl/

    Vind de buurman minstens even interessant: Electrabel. Ze doen allemaal maar: ook al hebben ze ruimte-overschot….dan toch nog liever de lucht in. Vind het overigens wel passend daar.

  14. Zwolle en voetbal ?? dat gaat dus niet samen: andere dorpen in Overijssel zoals bijvoorbeeld Almelo en Enschede zijn hier h̩̩l veel beter in. Zwolle heeft het gewoon Рweer eens Рte hoog in de bol. Net als die verwende snotjongens van het nederlands elftal. Ik hoop, dat ze na twee potjes al helemaal kansloos zijn. Kan die onzin ook weer van de IJsseltoren af en kan iedereen weer met de ?cht belangrijke zaken aan de gang ?? !

  15. Volgens mij heeft Pablo helemaal niets met voetbal of welke andere sport dan ook te maken, maar heeft hij gewoon aandelen van ABN AMRO of van Delta Lloyd

  16. volgens mij is de pablo van alles wat: een gefrusteerde voetballer, een begenadigd schilder, een niet geselecteerde vedette en een belegger, maar bovenal gewoon een grote zeur!

  17. Vind t er eigenlijk niet echt overtuigend uitzien, dat het een poster is zie je er zo aan af. En origineel is het ook niet. In 2000 pakte Rotterdam pas uit met Edgar Davids op kantoorgebouw Delftse poort

  18. @ Peter, al rekening gehouden met doordeweekse wedstrijden?

    In de poule:
    14/6 Denemarken HALF TWEE!

    Daarna kans op 16.00 hoe vaker hoe beter natuurlijk 😉

  19. @ dick. Ik weet het 😉
    De wk voetbal tijden zijn:
    14-juni 13.30 uur Nederland ?? Denemarken
    19-juni 16.00 uur Nederland ?? Japan
    24-juni 20.30 uur Kameroen ?? Nederland

  20. Klasse Peter! Heb tenminste voor de pot tegen het Danish Dynamite vast verlof gereserveerd. Ga ervanuit dat ze ook nog een paar keer om 16:00 mogen…dan MOETEN we toch echt eerder weg :D:D:D

Reacties zijn gesloten.