Studenten in actie tegen leegstroom Hoger Onderwijs

Zwolle – Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) organiseerde woensdagmiddag de ‘Schreeuw voor de stufi actie’. Op het voorplein van Hogeschool Windesheim kwamen studenten in actie tegen de leegloop van het Hoger Onderwijs.

19-05-2010_protest_studenten_hs_windesheim_4.jpg 

SOOZ-voorzitter Johran Willegers noemt het “belangrijk dat studenten voor hun belangen opkomen”. “We zijn als studenten een belangrijke groep in deze maatschappij, als ons iets tegenstaat mag je daar je stem laten horen.” De actie was een voorproefje voor de landelijke actie in Amsterdam, op vrijdag 21 mei. Daar zal het Museumplein vollopen om de leegstroom van het Hoger Onderwijs een halt toe te roepen. “We zien graag dat zoveel mogelijk studenten óók naar de landelijke actie gaan”, stelt Willegers.

19-05-2010_protest_studenten_hs_windesheim_1.jpg

19-05-2010_protest_studenten_hs_windesheim_2.jpg

19-05-2010_protest_studenten_hs_windesheim_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De actie was een voorproefje voor de landelijke actie in Amsterdam, op vrijdag 21 mei. Daar zal het Museumplein vollopen om de leegstroom van het Hoger Onderwijs een halt toe te roepen. ⤽We zien graag dat zoveel mogelijk studenten óók naar de landelijke actie gaan⤝, stelt Willegers.

  Tja…. met zulke acties dan loopt het Hoger Onderwijs wel heel snel leeg. Want tijdens de demonstratie vrijdag…. kunnen de studenten dan niet beter gewoon colleges gaan volgen? Anders hebben ze de leegstroom natuurlijk aan zichzelf te danken.
  Daarnaast, is het voor de huidige generatie geen issue. Je zou juist de huidige scholieren (die dus vmbo, havo of vwo doe) moeten stimuleren om te gaan demonstreren, het gaat immers om hun toekomst, niet die van de huidige generatie studenten, die merken doorgaans niet zo veel van wijzigingen.


  Maak melding

 2. Anyway…. go for it SOOZ!
  Ben blij dat jullie langzaam uit jullie holletje en jullie winterslaapje komen, nu niet snel in slaap vallen! 😉


  Maak melding

 3. Het is echt dikke bullshit als de politiek de stufi wil gaan weghalen!
  Immers; als wij geen stufi meer krijgen, zal zo de helft van de studenten uitvallen want: er is geen geld voor! en lenen? Ja tuuurlijk, deze tijd is lenen erg gunstig (NOT!) en je ouders hebben het waarschijnlijk moeilijk zat… dus dan zullen er alleen studenten nog op school zitten die rijke ouders hebben… Plus dat als de helft van de studenten uitvalt, dan zijn er ook niet meer zoveel leraren nodig; waardoor deze deels worden ontslagen waardoor je weer meer werkloosheid hebt! Echt waar, ik snap niet waarom ze aan de stufi gaan prutsen! Die mensen van de politiek heeft natuurlijk genoeg geld om hun kinderen te financieren en ze hoeven zelf niet meer te studeren op die manier… dan is het inderdaad erg makkelijk om ONZE toekomst te verkloten…

  1 ding is zeker: al die mensen die hiervan de dupe worden (alle studenten en de gezinnen natuurlijk ook!) zouden zeker weten NIET moeten stemmen op een partij die zulke vreemde voorstellen doet!

  Ik vind het erg jammer dat ik er morgen niet bij kan zijn, maar ik hoop dat die politiek eens gaat nadenken, anders is het echt tijd voor een gehele vernieuwing daar!


  Maak melding

 4. Benieuwd hoe dit taalgebruik zou worden ontleed:

  Het is echt dikke bullshit als de politiek de stufi wil gaan weghalen!

  Sharon = studente Nederlands?

  Misschien is de bedoeling wel een trent te zetten? Taalcolminist analyseerde dit taalgebruik


  Maak melding

 5. @sharon

  ik hoop dat die politiek eens gaat nadenken, anders is het echt tijd voor een gehele vernieuwing daar!

  Wat mag je 9 juni gaan doen denk je? Of heb je de stemgerechtigde leeftijd nog niet bereikt? 😉

  Trouwens…. als jij student bent, dan vind ik het niet meer dan logisch dat er over wordt nagedacht om de basisbeurs af te schaffen, je taalgebruik laat zien dat het weggegooid geld is geweest. Jammer.  Maak melding

Reageer