Het weer: zonnig

Zwolle – Donderdag profiteren we nog steeds van een hogedrukgebied boven Engeland. het is opnieuw vrij zonnig. Wel drijft er af en toe wat sluierbewolking over. Aan het eind van de middag drijven er in het westen mogelijk wat velden met laaghangende bewolking van zee binnen. Het blijft echter wel droog. Er staat niet veel wind en met temperaturen die oplopen naar waarden tussen 16 en 20 graden is het aangenaam weer.

19-05-2010_weerfoto_vechtstraat.jpg
Vechtstraat

Vrijdag is er ook weer volop ruimte voor de zon. Ook dan trekken zo nu en dan enkele wolkenvelden over het land, maar het blijft droog. We bevinden ons nog steeds in warme lucht en dat is goed terug te zien aan de temperaturen. Het wordt op de Wadden een graad of 15, maar in het zuiden loopt de temperatuur plaatselijk op naar 21 graden. De wind blijft noordwestelijk van richting en is zwak tot matig.

Zaterdag blijft het droog en is er opnieuw veel ruimte voor de zon. Wel is er dan flink wat sluierbewolking aanwezig. Met weinig wind en temperaturen tussen 16 en 22 graden is het aangenaam warm.

Daarna neemt de onzekerheid toe. De kans op neerslag wordt iets groter en de temperaturen lijken langzaam iets te dalen naar waarden rond of net onder het langjarig gemiddelde van 18 graden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer