700 Computers voor scholen in Kenia

Zwolle – Het leerbedrijf Goede Doelen van het Deltion College, Cisco Networking Academy Nederland & Kenia en Stichting Wilde Ganzen hebben de handen ineengeslagen om drie projecten in Kenia te ondersteunen. De partijen stellen samen 700 computers beschikbaar aan scholen in Kenia. Donderdag 27 mei vindt de feestelijke startbijeenkomst van dit grootse project plaats op de campus van het Deltion College in Zwolle.

De 700 computers worden beschikbaar gesteld aan scholen in de Keniaanse plaatsen: Kitui, Homa Hills en Sega. Het leerbedrijf Goede Doelen van de dienst Automatisering van het Deltion College zamelt jaarlijks honderden gebruikte computers in, met als doel deze voor hergebruik weg te geven aan goede doelen, zoals Kenia. Alle computers krijgen voor verspreiding een onderhoudsbeurt uitgevoerd door studenten van het ICT Lyceum. Hierdoor doen de studenten zinvolle praktijkervaring op. 

Wilde Ganzen steunt al ruim vijftig jaar ontwikkelingsprojecten, waarbij zij mensen in staat stelt om zelf het heft in handen te nemen om armoede te bestrijden. Dit project in Kenia is daar een goed voorbeeld van. Naast Wilde Ganzen en Deltion levert Cisco Networking Academy, een belangrijke bijdrage aan het project, door het beschikbaar stellen van kennis en de opbouw van een Cisco Academy.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Da’s het verschil tussen geld willen verdienen (desnoods tussen de mensen die het amper kunnen missen) en idealen, uit sociale overweging willen helpen.

    Hoes’t anders met Verdieping? Heb je de poorten van je oprijlaan al op afstand geopend?


    Maak melding

Reageer