Vossebelt en Rojer verlaten FC Zwolle, Bakkati blijft

Zwolle – Niek Vossebelt speelt de komende drie seizoenen in Tilburg, bij eredivisionist Willem II. De achttienjarige middenvelder debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van FC Zwolle, maar verruilt de Jupiler League voor het hoogste niveau. Eldridge Rojer is niet in gegaan op de aanbieding van FC Zwolle en verlaat na één seizoen de blauw-witten. Said Bakkati blijft in Zwolle, hij heeft een contract getekend voor twee jaar.

De speler die al enkele weken mee trainde met de selectie, Joey vd Berg zal volgend seizoen ook speelgerechtigd zijn voor FC Zwolle. Hij heeft een contract getekend voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. Vanavond neemt FC Zwolle afscheid van de volgende spelers: – Zdenko Kaprálik – Cecilio Lopes – Erik Wisse – Dolf Kerklaan – Cees Keizer – Jeffrey vd Berg – Niek Vossebelt – Eldridge Rojer.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. euhm….hoe is het toch mogelijk in die voetbalwereld. Willem 11 is mogelijk failliet, vraagt flink wat geld van de gemeente, maar kan wel een speler aantrekken. En blijkbaar veel geld aan hem betalen, want meerdere clubs hadden interesse in Vossebelt.


  Maak melding

 2. Afscheid nemen van mensen die hier 1 jaar gevoetbalt hebben voor een behoorlijk salaris (neem ik aan )en die niet bij tekenen hoeven voor mij geen afscheid.Welke werknemer krijgt van zijn werkgever na 1 jaar zoiets als hij zelf vertrekt??


  Maak melding

 3. @Wichert ; kom op. is ’t er weer een (afscheids)feestje!
  Daarom doen ze ’t ook gezamenlijk: sommige contracten worden niet verlengd; sommige gaan uit zichzelf weg (soms staat een werkgever dan stilletjes te juichen)


  Maak melding

 4. iedereen neem ik aan Wichert. Dan komen mensen even afscheid nemen, de baas spreekt wat woorden en je krijgt een bosje bloemen ofzo. WAt is daar nou mis mee?


  Maak melding

 5. Hoe vaak zal Vossebelt voetballen bij Willem II? Sterker nog, hoe lang zal Willem II financieel in staat zijn te blijven voetballen? Maar goed, eigen keus.

  Verder sluit ik me wel aan bij Wichert!


  Maak melding

 6. Doel:
  01 Diederik Boer 29 (2014)
  02 René Oosterhof 20 (leerlingprof)

  Verdediging:
  03 Eric Botteghin 22 (2011)
  04 Ruud Kras 28 (2012)
  05 Albert Haar, van der 34 (2011)
  06 Dennis Wal, van der 23 (2012)
  07 Said Bakkati 28 (2012)
  08 Martin Guarino 20 (2011)
  09 Gieljan Tissingh 20 (leerlingprof)

  Middenveld:
  10 Erik Bakker 20 (2012)
  11 Arne Slot 31 (2012)
  12 Jesper Drost 18 (2012)

  Aanval:
  13 Danny Schreurs 22 (2011)
  14 Bram van Polen 24 (2011)
  15 Gilian Justiana 19 (2012)

  Onzeker:
  Etiënne Reijnen 23
  Dominggus Lim-Duan 27 (kan contract afdwingen in voorbereiding)

  Weg:
  Dolf Kerklaan 22
  Zdenko Kaprálik 24
  Erik Wisse 20
  Cees Keizer 24
  Niek Vossebelt 18
  Gergo Beliczky 19
  Cecilio Lopes 31
  Eldridge Rojer 26
  Jeffrey vd Berg 21


  Maak melding

 7. @Wichert, het is nog vroeg, nu maar hopen dat er meer kwaliteit terug komt.

  Van mij had Lopes mogen blijven, die werd dit seizoen niet altijd even goed aangespeeld maar door hem konden anderen regelmatig scoren.
  Het vertrek van Rojer is jammer maar niet heel erg, hij was wel dreigend maar liet ook af en toe zijn koppie hangen.
  Vossebelt is wel jammer, had eerder een goed aanbod moeten krijgen, laat FC Zwolle maar zorgen dat ze snel geld van Willem II krijgen.

  Ik hoop dat er met Oosterhof en Tissingh wel goede afspraken zijn gemaakt zodat die niet met een opleidingsvergoeding vertrekken.


  Maak melding

 8. @wichert

  Het all-in budget voor de eerste selectie bedraagt ?? 1,4 miljoen op een begroting van zo’n ?? 3,8 miljoen. Dat is dus slechts 37% van de totale begroting, ruim onder de 60% norm die de KNVB hanteert.

  Art Langeler geeft in zijn laatste update al aan dat het spelersbudget en wellicht ook de totale begroting nog kunnen dalen.

  Hij geeft ook aan dat dan aan de 16 vastgelegde spelers, jeugdspelers worden toegevoegd.

  De ‘versterkingen’ tot nu toe (Drost, Justiana, Van den Berg en Bakkati) staan inderdaad in schril contrast tot de kwaliteit van de spelers die vertrekken (zeker in het geval van Vossebelt, Rojer en Lopes).

  Ik ben erg benieuwd naar het netwerk van Bert Konterman, of Art Langeler ook de kwaliteit heeft om beter te presteren dan de spelersbegroting doet verwachten en of de commerciële afdeling zorgdraagt voor een stijgende begroting.


  Maak melding

 9. @dick

  Dat netwerk heeft tot nu toe alleen een linkerspits van het ter ziele gegane HFC Haarlem opgeleverd die Bakatti één wedstrijd zoek speelde. Bij FC Zwolle speelde hij slechts 6 wedstrijden, voornamelijk als invaller, waarin hij niet tot scoren kwam.

  Ik denk dat de mate waarin het netwerk van Jaap Stam kan worden aangewend ten bate van FC Zwolle enigszins wordt overschat. Toch een hoger kwaliteitsniveau waardoor het gat met FC Zwolle (te) groot is.


  Maak melding

 10. Jammer zeg, had er zeker mbt “net-niet Ajacieden” wel wat van verwacht. Inderdaad in de tijd van PEC, speelden ze ook eredisie. Maar toen kwamen ze geregeld uit Mokum: Van der Hengst/ Weggelaar/ Van Roon/ Piet Schrijvers/ John Rep.

  Hopen een goed scoutingsoog dan.


  Maak melding

 11. Toch was het een enorme stunt dat ze bi PEC kwamen spelen en hebben ze er vast nog wat extra seizoenkaarten door verkocht. Aan die anderen heb ik alleen maar goeie herinneringen. Aan De Bolle van Zwolle en mooie Sjonnie ook wel trouwens.

  Ze moeten toch wat nu. Straks Genemuiden misschien in de Topklasse, waar ze nu al je hele huis inrichten als nieuwe speler…de concurrentie wordt groot. Straks gaan ze nog intensiever bij de jeugd op de Zwolse amateurvelden scouten :o:o:o


  Maak melding

 12. @dick

  Ajax stalt spelers die nog niet rijp zijn voor het eerste volgend seizoen in de Jupiler League bij Almere City.

  Beliczky, Lopes, Rojer en Vossebelt maakten het afgelopen seizoen 25 van de 59 doelpunten. Het zal nog een hele klus worden om dit scorend vermogen te vervangen gelet op het waarschijnlijk dalende spelersbudget en het feit dat topklassers interessantere werkgevers zijn dan FC Zwolle (Martijn Barto, red.).


  Maak melding

 13. @dick

  De Zwolse beleidsmakers hebben vooral geld nodig. Op voetbalprimeur valt te lezen dat FC Zwolle Rojer, clubtopscoorder met 12 doelpunten, een lagere aanbieding heeft gedaan dan dit seizoen. Volgens Bert Konterman is er bij FC Zwolle volgend seizoen financieel minder mogelijk dan het afgelopen seizoen. Toch gek want ondanks de crisis betaal ik volgend seizoen opnieuw meer voor mijn seizoenkaart en slaagt o.a. Berkum er wel in om de begroting op te krikken door meer sponsorinkomsten.


  Maak melding

 14. @ El, tja bij Berkum hebben ze sponsoring al jaren voor elkaar. Komt natuurlijk ook door de sympatieke Rainer Frohlich. Volgens mij hebben meer verenigingen moeite met sponsoring. Hoewel, we waren laatst bij Sparta Nijkerk (topklasse volgend jaar) die hadden de sponsoring erg goed voor elkaar. Zo’n Genemuiden heeft dat ook wel op de rails. In Zwolle lijken helaas niet alle ondernemers samen (ook als regio) achter Zwolle staan.

  Veel Jupiler League-clubs zitten in zwaar weer. Neem aan dat er goede mensen zitten die over de penningen gaan. Hoorde wel van iemand die bij de jeugd betrokken is dat zijn taak heel anders wordt. (Veel minder uren).


  Maak melding

 15. @dick

  De Topklasse vormt een grote bedreiging voor de Jupiler League aangezien beide divisies in dezelfde vijver vissen maar clubs in de Topklasse aan minder voorwaarden van de KNVB hoeven te voldoen en in de salarisonderhandelingen meer kunnen bieden als totaalpakket (betalingen in natura, baan bij een sponsor).

  Aardige opvolger van Rojer is trouwens inmiddels vertrokken naar 1 FC. Magdeburg: Marvin Wijks.


  Maak melding

 16. @ El, ja ze zitten er nu mooi tussenin met de Jupiler League. Waar speelt die Marvin Wijks nu dan? Magdeburg….pff end rijden, 2e Bundesliga of zo: zullen ze daar ook wel aardig wat meer betalen als hier in de JL.


  Maak melding

 17. 2e Bundesliga is een prachtige competitie. Ik keek twee jaar geleden de wedstrijd 1896 Munchen tegen FC Augsburg, zat gewoon 80.000 man in de Allianz Arena waarvan 20.000 Augsburgfans. Prachtig en dat op het tweede niveau.

  Ik hoop dat het toch allemaal nog wat positiever gaat worden dan het nu lijkt. Dat de club het maar niet voor elkaar krijgt om het percentage dat aan spelersbudget besteed kan worden vind ik wel zorgelijk. De club lijkt zo’n enorme overhead te hebben, maar het wordt niet helemaal duidelijk waar deze exact voor nodig is aangezien vergelijkbare clubs die wel beter in weten te richten.


  Maak melding

 18. Inderdaad geweldig Peter

  Ik keek twee jaar geleden de wedstrijd 1896 Munchen tegen FC Augsburg, zat gewoon 80.000 man in de Allianz Arena waarvan 20.000 Augsburgfans. Prachtig en dat op het tweede niveau.

  Als die beleving daar bij meerdere wedstrijden is, is dat op zich al een reden om daar te gaan spelen lijkt me.


  Maak melding

 19. Marco van der Heide blijft bij Flevo Boys. Technisch manager Bert Konterman van FC Zwolle vertelde hem maandag, dat de eerste divisieclub geen geld heeft. ??Ik ben er eigenlijk wel blij mee??, zegt de Fries, ??Maar het is allemaal wel een beetje raar gegaan.??

  Van der Heide heeft drie keer op proef meegetraind met Zwolle. Bert Konterman had hem daarna een tweejarig contract in het vooruitzicht gesteld. Maandagmorgen zei de aanvallende middenvelder nog tegen deze De Noordoostpolder, dat hij twijfelde. Kort daarna werd hij gebeld door Konterman. ??Hij zei dat ze heel positief over mij waren, maar dat ze fouten in de begroting hadden gemaakt ofzo. In ieder geval was er geen geld meer??, zegt de speler. Hij zegt ??verbaasd?? te zijn over de handelwijze van de Zwollenaren en noemt het ??weinig professioneel??.

  De technisch manager zei nog wel, dat de club in juli of augustus zou terugbellen als er dan wel geld was. Marco van der Heide bedankte voor die eer: ??Want dan zit ik middenin de voorbereiding met Flevo Boys. Eigenlijk ben ik hier wel blij mee, want ik wou graag bij Flevo Boys blijven. Nu hebben anderen voor mij gekozen.??

  De 21-jarige topscorer, die in februari een aanbieding van Harkemase Boys naast zich neerlegde, stuurde meteen een sms-je naar de trainer en een email naar zijn medespelers. Die reageerden opgelucht.

  Bron: De Noordoostpolder


  Maak melding

Reageer