Voorlichting over opleidingen Landstede MBO

Zwolle – Voor toekomstige mbo-ers die nog geen opleidingskeuze hebben kunnen maken wordt er onder de naam Landstede Open een extra informatiemoment georganiseerd in de Landstede Infoshop op het Grote Kerkplein 14 in Zwolle. Tijdens deze Landstede Open, die plaats vindt op donderdag 27 mei van 16.00 tot 20.00 uur, wordt er speciaal aandacht besteed aan de opleidingen binnen de Landschappen Gezond & Wel, Onderwijs & Opvoeding en Sport & Bewegen.

Met de nieuwe kopstudie ‘Ondernemer Zorgbedrijf Dier’ binnen Gezond & Wel, kunnen studenten in een korte tijd een extra niveau 4-diploma halen. Deze kopopleiding duurt 1 tot 2 jaar en is toegankelijk voor studenten die al een andere opleiding op niveau 3 of 4 hebben afgerond. Binnen het Landschap Gezond & Wel zijn gevarieerde richtingen te kiezen en worden er opleidingen op verschillende niveaus aangeboden. Studenten die graag voor anderen zorgen en het leuk vinden om met verschillende mensen qua leeftijden en achtergronden te werken, kunnen uitstekend terecht binnen Gezond & Wel.

Binnen het Landschap Onderwijs & Opvoeding kun je met de kopstudies/vervolgopleidingen ‘Pedagogisch Werker Jeugdzorg’ en ‘Pedagogisch Werker Kinderopvang’ binnen 1,5 jaar een extra diploma op niveau 4 behalen. Daarnaast is de nieuwe kopklas ‘Onderwijsassistent’ aan het aanbod toegevoegd. Voor toekomstige mbo-ers die graag kinderen en jonge mensen helpen in hun ontwikkeling en goed kunnen organiseren, biedt het Landschap Onderwijs & Opvoeding een aantal geschikte opleidingen aan.

Studenten die graag gezond en actief bezig zijn kunnen dit bij Sport & Bewegen uitstekend combineren met een opleiding. Vanaf het najaar van 2010 zal er gebruik worden gemaakt van de splinternieuwe Landstede Sportcentrum en om de hoek liggen de sportterreinen van de Pelikaan, FC Zwolle, VV Berkum, Hippisch Centrum De Haerst en Be Quick. Binnen dit Landschap wordt er nauw samen gewerkt met FC Zwolle, Sportservice Zwolle, de professionele teams van Landstede Basketbal & Volleybal en vele plaatselijke sportverenigingen. Dit houdt in dat Landstedestudenten bij Sport & Bewegen verzekerd zijn van een topstageplek in een dynamische omgeving.

Sinds kort biedt Landstede ook Fast Forward trajecten aan, onder andere binnen de Landschappen Gezond & Wel en Sport & Bewegen. Dit is ontwikkeld voor havo-leerlingen, waarvoor het hbo nog een stap te ver is. Met een havo-diploma kunnen de leerlingen via een versnelde mbo-route naar het hbo doorstromen. Wie uitgebreide informatie wil over onze bestaande en nieuwe opleidingen kan een bezoek brengen aan de extra Landstede Open op 27 mei bij de Landstede Infoshop in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer