Boekenmarkt Zwolle

Zwolle – Boeken, boeken en nog eens boeken. Op zondag 6 juni van 11 tot 5 uur staat de binnenstad van Zwolle er vol mee. Boekenliefhebbers, sneupers en lezers komen genieten van een enorme hoeveelheid mooie, dure, goedkope, maar vooral tweedehands boeken. De jaarlijkse boekenmarkt is onderdeel van een bruisend weekend met verhalen, gedichten en straattheater. De organiserende Stichting Zwolse Boekenmarkt verwacht dan ook weer duizenden bezoekers. De boekenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door Waanders Drukkers, Boekhan­del Waanders, Stedelijk Museum Zwolle en Bibliotheek Zwolle. De toegang is gratis.

Ook dit jaar zal het tijdens de boekenmarkt weer blijken dat het boek onverminderd populair is. Romanlezers, verzamelaars, gelukszoekers en nieuwsgierigen, op 6 juni zijn ze in Zwolle te vinden. Een groot deel van de bezoekers is “vaste klant” en heeft de eerste zondag van juni al ver van te voren in de agenda gezet. De fanatieke verzamelaars zijn er het vroegst bij om een gezocht exemplaar te “scoren”.  Nog leuker: door het grote aanbod is een onverwachte vangst gegarandeerd. Ook voor wie gewoon van lezen houdt, is de markt een must. Leesvoer te over zo vlak voor de vakantie.

Groot en gevarieerd aanbod

De boekenmarkt wordt gevormd door een lint van ruim 160 kramen, opgesteld van de Diezers­traat (vanaf de Smeden) tot het Rode Torenplein. Naast boeken vindt men er prenten, oude folders, tijdschriften, foto’s, schoolplaten etc., eigenlijk alles wat gedrukt is. Wie een boek wil laten repareren, kan in het museum bij de boek­binder terecht. Voor de bibliotheek in de Diezerstraat is een verkoop van kwalitatief betere, afgeschreven boeken. De meer bijzondere exemplaren worden in de koffiekamer bij de Statenzaal per opbod verkocht. Turbulent weekend met kunst, verhalen, gedichten en theater

In het weekend van 4 t/m 6 juni bruist Zwolle van de activiteiten. In het museum is een expositie van grafische kunstenaars. Het hele weekend is het Waterval Vertelfestival met tientallen gratis vertelvoorstellingen. Op zaterdagmiddag zijn er ca. 40 straattheatervoorstellingen en ’s avonds is het Gedichten-aan-de-Melkmarkt. Een prachtige combinatie van boeken en verhalen.

Leven in de binnenstadDe markt is niet alleen voor de boekliefhebber aantrekkelijk. Het gezellige rondneuzen tussen de kramen geeft een bijzonde­re sfeer in de oude binnenstad. Wie wil, kan een kijkje nemen in het Stedelijk Museum.  Ook de Staten­zaal van de bibliotheek is  gratis te bezich­ti­gen. Zowel in de museumcafé als in de koffiekamer van de Statenzaal kan men vanaf 11.00 uur terecht voor een versnapering.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer