Algemeen Log 119

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 120 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 435
 1. Strak stukje speurwerk Derk!

  Koko is nu op het defile van de avondvierdaagse in Attum volgens onze reporter begeleid hij de de stoet met zijn koko mobiel indien mogelijk volgen er foto’s

  :D:D:D Kom d’r maar in met de foto’s weblogAttem.


  Maak melding

 2. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst blijven feliciteren :

  Dick met z’n 18e Gouden Regenboogplak

  Eregallerij:

  met 4: ja-tja

  met 5: Natascha, Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 18: Dick  Maak melding

 3. Bijzonder…

  CDA en VVD kijven over koers

  Partijen over elkaars plannen: ‘Desastreus!’ … ‘Halve waarheden!’ … ‘Niet fatsoenlijk!’ … ‘Wanhopig!’

  CDA en VVD rollen ruziënd over straat vanwege elkaars verkiezingsprogramma’s. CDA noemt de plannen van Rutte ‘desastreus’ en ‘niet fatsoenlijk’, terwijl de VVD de christen-democraten ‘wanhopig’ noemt en beticht van leugens.

  Het verschil tussen het CDA en de VVD is dat het CDA fatsoenlijke maatregelen neemt en de VVD niet, zei CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager in een reactie op de CPB-berekeningen van woensdag.

  “Bij de VVD gaan de huren 60% omhoog, een explosie. Dat gaat ten koste van de koopkracht van ouderen en gezinnen. Dat noem ik niet fatsoenlijk.”

  Uit de CPB-analyses blijkt dat de burger bij het CDA, op de SGP na, het slechtst af is met zijn koopkracht. Maar volgens De Jager zit het CDA ‘op koopkrachtbehoud’ en liggen de partijen qua koopkracht heel dicht bij elkaar. Om vervolgens expliciet de VVD aan te vallen:

  “De VVD toont zijn ware gezicht. Niet de medisch specialisten, maar de mensen die zorg nodig hebben gaan er op achteruit.”

  Later op de dag kwam CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende daar nog eens overheen. De gevallen premier zegt zich zorgen te maken over de gevolgen van de VVD-plannen voor ouderen en gezinnen. Hij noemde die ‘desastreus’. Balkenende verwees naar VVD-maatregelen in onder meer de zorg en toeslagen voor kinderen.

  Als door een wesp gestoken reageert de VVD op de aantijgingen vanuit CDA-huize. Het CDA moet wel ‘heel wanhopig’ zijn als de christendemocraten nu beweren dat het programma van de VVD ‘niet fatsoenlijk’ is, zo stelt VVD-Kamerlid Frans Weekers in een reactie op uitlatingen van CDA-minister Jan Kees de Jager van Financiën.

  “Dit soort krachttermen, het zijn halve waarheden en die zijn erger dan leugens.”

  VVD’er Weekers begrijpt niet dat een minister van Financiën zich ‘daartoe verlaagt’. Weekers claimt dat het CDA vier jaar geleden VVD-voorstellen ook onfatsoenlijk noemde, maar ze vervolgens later zelf invoerde.

  Ook VVD-leider Mark Rutte gooide wat modder over de schutting. Volgens Rutte is het CDA in verwarring. Hij stelt dat er in het CDA-verkiezingsprogramma maatregelen staan die de partij vier jaar geleden nog als niet sociaal betitelde, zoals het niet volledig indexeren van uitkeringen.

  Tot verbazing van Rutte houdt het CDA ook nog vast aan een heffing voor rijkere gepensioneerden, terwijl het de PvdA daarvoor altijd aangevallen heeft. Hij noemt het nog net geen draaigedrag van Balkenende.  Maak melding

 4. Je bent jong en je hebt wat: nederlandse miljonairs onder 40:
  nieuw lijstje van Quote

  Op de lijst staan veel sporters. Andruw Jones, een honkballer, is de rijkste met 54 miljoen euro. Daarna volgen de voetballers met aan kop Ruud van Nistelrooy (53 miljoen euro), gevolgd door Seedorf (43 miljoen euro) en Van der Sar met 33 miljoen euro.

  ’t blijft natuurlijk behelpen….


  Maak melding

 5. Geen recente foto, wel een video van ’t strandhuis. Dus als je morgen nog een plaatje kunt schieten Derk? In het kader van “gepublicatie in de VK-special”.

  Waar hang jij uit?
  19 mei 2010

  Werk jij als ambtenaar bij het Rijk, een gemeente, provincie of andere overheidsinstelling? Dan willen wij graag weten waar jij en je collega’s ontspannen na het werk.

  Hebben jullie een favoriete kroeg, sportclub, terras, restaurant of andere locatie?
  Mail ons! banen@volkskrant.nl Graag met een foto.

  De beste inzendingen worden gepubliceerd in de special Werken bij de Overheid, die half juni verschijnt bij de Volkskrant.  Maak melding

 6. Als ik 53.000.000 (43 of 33 mln) had, zou ik blij zijn dat ik niet mee hoefde naar het WK. Zoals Sar, Clarence en Nistelrooy: Weer een week of 6 langer om het op te maken :D:D:D


  Maak melding

 7. @ Ingrid, bedankt! Ben nog niet in de zaak van Drama geweest; toch weet ik zo goed als zeker dat het absoluut de moeite van het bezoeken waard is. Al was het maar omdat Drama in hoogst eigen persoon gastheer is.


  Maak melding

 8. Net als Ingrid word ik ook wel een beetje nieuwschierig naar de zaak van Drama, als Derk en Dick er zo lovend over zijn, dan moet het wel een hele bijzondere zaak zijn 😉


  Maak melding

 9. 😮 strandhuis ik wist het niet was wel v/a 16:15 uur in de gelegenheid

  koko ,, morgen ga ik naar ?ttem (bankie;))
  weet niet hoe laat maar half 3 ben ik er zeker8)


  Maak melding

 10. Tssss shame on you ja-tja Wij hebben er heerlijk in het zonnetje gezeten jammer dat je er niet bij was. Volgende keer beter

  Psst Natascha Goedhart zit in de buurt bij hem


  Maak melding

 11. Bericht door Ramon, op 20 mei 2010 om 21:23
  Is dat nog wat , dat strandhuis ? Ik heb er 18 Juni een bedrijfsfeest .

  Prima te doen lekker gemoedelijk en heerlijk eten en drinken


  Maak melding

 12. Heb eens een meisje gehad (niet zo lang, best kort eigenlijk) met de mooie achternaam Goedhart. Maar zij kwam uit het Westen.

  @ ja-tja 21:21, Heb je de hele tijd binnen gezeten dan?


  Maak melding

 13. Bericht door ingrid, op 20 mei 2010 om 22:32
  Ok zijn we hints aan het spelen, dus drama heeft een goed hart, en zegt het met boeken.

  Jij zit heel warm bij de hints, volgens mij weet je het. Goed hart klopt en boeken en toebehoren ook.


  Maak melding

 14. Knap Derk, ben jij de “Frank KramerT van de week” 😮

  @ ja-tja, 21:47; 16:30 binnen…ik was net iets later. Derk was er al volgens mij. Dan zit je of in de bediening, of je was met Ria aan ’t babbelen?


  Maak melding

 15. Lekker jonk idd die directeur van de ANWB, met zijn suggestieve uitspraak. “De teneur van dit verhaal is onhandig, hahaha”. Lutser van het trieste soort; vervangen!

  Ook een verhaal trouwens: Cooperatie klaagt directeuren aan

  En Landis

  Hoorde trouwens dat een limiet aan de besteding voor externen gister door de Kamer is gekomen.

  Ook door de Kamer: strenger toezicht op beleggingen. 😀

  Hé Rod Stewart op 3fm en Matthijs (nu over Paay en Theo Maassen) te gast :D:D:D Kunnen mijn CD-tjes nog ff in de hoes blijven.
  :D:D:D


  Maak melding

 16. JP/ Elco/ VVD;

  Jan Peter Balkenende probeerde aan het duo Knevel en Van den Brink uit te leggen waarom de plannen van zijn partij op het gebied van koopkracht beter zijn dan die van de PvdA. Lichte paniek leek zich van de interviewers meester te maken. Want: waar had hij het over? Oordeel zelf.

  CDA-leider over verschil in koopkracht-gevolgen tussen CDA en PvdA

  CDA-prominent Elco Brinkman heeft kritiek op eigen partij
  ‘CDA is binding met de stad kwijtgeraakt’
  Het CDA richt zich te veel op het dorp en vergeet zo de ‘gewone stedeling’. Dat zegt voormalig fractieleider Elco Brinkman, tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland.
  “Doordat het CDA de binding met de stad is kwijtgeraakt, vertroebelt ook het zicht op op het veranderend maatschappijbeeld”, waarschuwt Brinkman op NU.nl. “Het gebeurt nu eenmaal meer in de stad dan in het dorp.”
  Brinkman geeft aan dat het CDA zich vooral moet richten op de ‘gewone stedeling’.
  “Dus niet de Amsterdamse grachtengordel, maar Leiden, Nieuwegein en Den Bosch om maar willekeurige voorbeelden te noemen. De stedeling heeft niet zoveel boodschap aan lange debatten op een partijcongres over het nut van een derde omroepnet of het belang van waterschappen. Het gaat de mensen om de ict-infrastructuur, goede opleidingen, zorg op maat en integratie van bevolkingsgroepen.”
  Het CDA trekt van oudsher veel stemmen op het platteland en de kleinere steden, al staan deze traditionele bolwerken de laatste jaren onder druk.

  Hoogleraar Economie/VK Bartelsman een uurtje geleden op Radio 1: Heb gisteravond de details bestudeerd????VVD komt uit op 50.000 banen minder in de ZORG??? Denk dat te andere partijen maar eens met Bartelsman moeten bellen: waar dat precies staat, lijkt me nogal kwalijk.  Maak melding

 17. Dit bedoelde ik om 8:44 met mededeling voor 😀

  PvdA en SP sturen aan op speculatieverbod
  Kamer steunt motie voor maatregel die in Duitsland deze week is ingevoerd
  De Tweede Kamer wil speculaties op de financiële markt aanpakken. Een motie waarin het kabinet wordt verzocht om speculeren op koersdalingen aan banden te leggen, werd door een meerderheid gesteund.

  De partijen willen een soortgelijke regel als in Duitsland. Daar geldt sinds deze week een verbod op naked short selling, waarbij beleggers speculeren op koersdalingen van aandelen die ze zelf niet bezitten. Lees hier meer over de Duitse situatie.

  De AFM liet eerder weten niets in zo’n verbod te zien. Om die reden hebben de indieners Roemer (SP) en Hamer (PvdA) besloten het kabinet in te schakelen, zo meldt de NOS.

  —-
  Matthijs heeft voor 3 jaar bijgetekend met plannetje voor ander programma (misschien deze zomer, als ie tijd heeft anders later in ’t jaar) Tipje: als de nacht begint begin ik…waarschijnlijk met muziek.:D:D:D Als ie maar niet voortdurend over die Charles As na dinges begint >:(
  —-
  Tweet van de dag
  vr 21 mei 2010
  Interessant: Belgie moet 42 miljard bezuinigen. Is geen issue bij verkiezingen op 13 juni. Geen partij geeft aan hoe ze dat gaan doen.  Maak melding

 18. Goede morgen dick, hard rock cafe daar bij jullie op het werk?

  Zo maar eens even naar Urk eens kijken hoever ze zijn met het laswerk en natuurlijk even een visje eten.


  Maak melding

 19. Verrassend dat er zo’n uitstekende plaat tijdens AVRO’s arbeidsvitaminen werd gedraaid. Dit programma is toch een ode aan de “BAAS”. Omdat ikzelf de dj ben hier, lus ik zo even wat goede muziek in want het is weer allemaal commercieel ge-oh en verwijzing naar AVRO-programma’s.

  Kwam net overigens een Zwols BUSje voorrijden….fa. BUS. Die trekken zich ook geen kl*ten aan van waterschapsgrenzen 😉
  Ken Henri overigens; goeie vent met een lieve vrouw (Karin).

  Nog nieuws?  Maak melding

 20. @ Derk; Als het meezit ben je maandag weer op Urk toch? Visje hmmmmm :P:P:P

  Zouden ze (of bij) het strandhuis ook nog kunnen verkopen. Op de parkeerplaats is ruimte zat. Misschien wat voor Dirk van Muys…ze kunnen het in wc Stadshagen al amper aan. Krijg je geen vis uit Urk maar uit Spakenburg. Ach, kniesoor die daar op let.


  Maak melding

 21. Ja dick maandag ben ik weer op Urk maar die plannen zijn gewijzigd.
  We gaan met het ijsselmeer op samen met de koper en een uitgebreide testvaart maken incl noodstoppen ect. Dus ragen met een passagiers boot


  Maak melding

 22. @Derk. Raging boat. Lijkt me fun. Hoe gaat zo’n noodstop? Handrem, remparachute, of gewoon klaboem in de achteruit.
  Kijkie wel uit, als ervaringsdeskundige met noodstoppen!!!


  Maak melding

 23. Vreemd:

  Meerderheid voor motie van SP’er Van Velzen: ‘Verbijsterend, CDA als enige christelijke partij tegen.’ Demissionair minister Hirsch Ballin moet motie uitvoeren
  Nederland moet per direct stoppen met het op straat zetten van gezinnen met kinderen die hier rechtmatig verblijven. Een meerderheid van de Tweede Kamer schaarde zich donderdagavond achter een motie van die strekking van de SP.

  Tweede Kamerlid Krista van Velzen van die fractie wil binnen een week van demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie weten hoe hij de motie van de Kamer gaat uitvoeren. Dat meldt De Pers vrijdag.

  Er zijn uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen die rechtmatig in Nederland zijn, maar geen opvang krijgen. Van Velzen is blij dat een Kamermeerderheid ook vindt dat kinderen altijd recht hebben op een dak boven hun hoofd. “Het is verbijsterend dat het CDA als enige christelijke partij tegen heeft gestemd”, stelde ze in een reactie.  Maak melding

 24. 15.000 spreekwoorden over vrouwen bijeen

  Leidse wetenschapper Mineke Schipper brengt rol van de vrouw in kaart
  Spreekwoorden over vrouwen bestaat in alle talen en culturen en zeggen vaak iets over de positie van de vrouw in haar cultuur. De Leidse hoogleraar Mineke Schipper heeft er 15.000 verzameld, naar het Engels vertaald en bijeengebracht op een speciale website die deze week is gelanceerd.

  Schipper is emeritus-hoogleraar interculturele literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden en daarnaast ook romanschrijfster. In 2004 publiceerde ze het boek ‘Trouw nooit een vrouw met grote voeten’, waarin ze duizenden spreekwoorden uit de hele wereld over vrouwen analyseerde. Schipper was vijftien jaar met dit onderzoek bezig. Haar boek werd in een tiental talen vertaald.

  En nu is er dus een website: http://www.womeninproverbsworldwide.com

  De site bevat de complete collectie vrouwenspreekwoorden die Schipper de afgelopen decennia bij elkaar bracht: ruim 15.000 spreekwoorden en zegswijzen, uit ruim 150 landen en zo’n 252 talen. Allemaal bijeen in een handig doorzoekbare database.

  Taalkenner Ewoud Sanders stelt op het NRC-taalblog de vraag wat leren die spreekwoorden, die allemaal zo letterlijk mogelijk in het Engels zijn vertaald, ons over de positie van vrouwen en de relatie tussen man en vrouw?

  Het eerste wat opvalt, aldus Schipper, is dat de spreekwoorden vooral het perspectief van de man vertegenwoordigen. In de meeste zegswijzen zien we dus met name hoe mannen tegen vrouwen aankijken ?? tegen dochters, echtgenotes, minnaressen, moeders, grootmoeders, schoonmoeders enzovoorts. Daarnaast valt op dat er internationaal veel inhoudelijke overeenkomsten zijn. Zo zeggen mannen in Rajasthan in India: “Women are like shoes, they can always be replaced.” In Venezuela zijn mannen deze volkswijsheid toegedaan: ,,Women are like buses: if one leaves, another one will come.???? Terwijl mannen in Oeganda zeggen: “Women are like fresh banana leaves: they never come to an end in the plantation.????  Maak melding

 25. Bericht door drama123, op 21 mei 2010 om 10:54
  @Derk. Raging boat. Lijkt me fun. Hoe gaat zo’n noodstop? Handrem, remparachute, of gewoon klaboem in de achteruit.
  Kijkie wel uit, als ervaringsdeskundige met noodstoppen!!!

  Oh Drama123 dan draaien de schoepen de andere kant op en evt komen de boegschoepen in aktie om uit te wijken. Let wel het betreft hier een schip van 73 meter met heel wat gewicht he dat is wat anders als een auto.


  Maak melding

 26. Bericht door dick, op 21 mei 2010 om 10:57
  @ Derk, anders lus je toch uit voorzorg vast een kraag om je nek?

  Ik zal zekers een sjaal omdoen 🙂


  Maak melding

 27. Ik heb trouwens Koko gesproken. Alles is goed met hem hij is weer naar de camping dit weekend. Maar afgelopen 2 weken was die druk met de speeltuin en andere dingen dat vergde zoveel energie dat die niet meer de puf had om hier te reageren.

  Btw laswerk in urk was prima in orde werken kunnen die urkers hoor en het visje smaakte ook prima! Nu ga ik die vis laten zwemmen.


  Maak melding

 28. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – De 17-jarige Tom Oldenbroek werd tien jaar geleden dood gevonden in een sloot. De politie ging destijds uit van een ongeval. Nu wordt de zaak heropend
  – De Taliban Zelfmoordacademie
  – Jongeren hebben geen behoefte aan jongerenpartij
  – Uitslag van de EénVandaag-enquête: moeten voetbalclubs in financiële problemen gered worden?

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Zorginstelling door inspectie beticht van wanbeleid na dood van meervoudig gehandicapte bewoonster
  – GroenLinks wil geluksgevoel op de politieke agenda

  Voetbal International (RTL7, 21:25)
  Inhoud nog onbekend

  Nova (N2, 22:15)
  – Lijsttrekkers in debat
  – Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager over de euro
  – Bangkok ruimt op

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Wielrennen: Giro d’Italia, de dertiende etappe
  – Voetbal: de training van Oranje
  – Voetbal: Champions League, vooruitblik op de finale
  – Hockey: Europacup I, halve finale dames, Amsterdam – Den Bosch

  Studio Sport (morgen, N1, 13:40)
  Wielrennen: live verslag van de veertiende etappe van de Giro d’Italia, Ferrara – Asolo

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Lance Armstrong reageert op de aantijgingen van collega-wielrenner Floyd Landis dat ook hij doping zou hebben gebruikt. Hij had zich er beter op een ander moment over kunnen opwinden.

  Volgens Peter van der Ploeg (Sp!ts) bevatte De Wereld Draait Door (donderdag, Nederland 3, 19:30, 929.000 kijkers) het meest echte moment in een lange tijd. Dat had te maken met de aanwezigheid van de band Snow Patrol die het nummer ‘Run’ speelde. ??Of ze het nummer vaker akoestisch hebben gedaan weet ik niet, maar de heren muzikanten leken wat zenuwachtig. Dat resulteerde in een ietwat enthousiaste laatste uithaal van de zanger, waarna de gitarist opzij keek en nauwelijks zichtbaar een knipoog gaf. Zo??n simpel gebaar tussen twee rockhelden die elkaar op live tv even laten weten dat ze het goed doen. Dan verdien je best zo??n diamantgoudplatinabronzen plaat.??

  Voor de tweede keer keek Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) naar Stones in Exile (donderdag, Canvas, 23:45, 110.000 kijkers), een documentaire over zijn eigen rockhelden. De eerlijkheid gebied hem te zeggen dat de film weinig nieuws bevatte. Maar ??als fan heb je niets aan de platte waarheid. Je wilt mythes voeden, niet helden onttronen. In dat eerste slaagde Stones in Exile. Met korrelige, impressionistische beelden in zwart wit of technicolor van onbestemde momenten en situaties, ultrakorte quotes van hele en halve betrokkenen, caleidoscopisch aan elkaar geplakt onder vuige Stonesklanken. Waarschijnlijk was het dus een vrij beroerde documentaire. Dat maakte hem juist zo fijn.??

  TV-menu
  Tip 3

  JUBILEUM: De wereld draait door (N3, 19:30)
  Het 5-jarig bestaan wordt gevierd met De Grote DWDD Jubileum Quiz. Quizmasters: Marc-Marie Huijbregts en Matthijs van Nieuwkerk. Kandidaten: Jan Mulder, Halina Reijn, Arie Boomsma, Hugo Borst,
  Prem Radhakishun, Yvon Jaspers, Jort Kelder, Beau van Erven Dorens en Giel Beelen. Muziek van o.a. Tom Barman, Elle Bandita, Typhoon en Eric Vloeimans.
  Zie ook VARAgids pagina 24, 25 en 73

  SERIE: Moses Jones (1/3) (Canvas, 22:05)
  Weer eens wat anders dan die pittoreske plattelandsdorpjes met hun braderieën en roddelende oude dames; de Oegandese gemeenschap in Londen. De nogal aantrekkelijke detective Moses Jones moet er met zijn hulpje Dan Twentyman een moord gaan oplossen. Begin van driedelige serie.
  Zie ook VARAgids pagina 73

  MUZIEK: Later (BBC2, 01:20)
  Macy Gray is behalve een boeiende, eigenzinnige zangeres, ook een fantastische songschrijver. Zeker binnen soulkringen zijn haar geestige, surrealistische teksten een unicum. Binnenkort verschijnt een nieuw album van haar hand, en deze zomer staat ze op het North Sea Jazz Festival. Vanavond treedt ze op bij Jools Holland

  Nieuws
  Talkshows

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – Wouke: Wouke van Scherrenburg praat met D66-lijsttrekker Alexander Pechtold (17:30)
  – The late show van David Letterman. Met acteur Jonah Hill en muziek van Janelle Monáe (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Jubileumuitzending in het kader van het 5-jarig bestaan.
  Zie Tip3

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – Presentatrice Daphne Deckers
  – De Duitse correspondent Helmut Hetzel over voetbalcoach Louis van Gaal  Maak melding

 29. De hele PvdA was er lovend over, maar gaat voor de tweede keer deze week draaiien:

  De PvdA komt terug van het plan voor een inkomensafhankelijk eigen risico voor mensen die naar het ziekenhuis moeten. De PvdA wilde dat eigen risico stellen op 200 tot 600 euro. PvdA-leider Cohen zei in het NOS-radio-1-debat dat hij ervan afziet omdat het CPB berekend heeft dat het te weinig oplevert.

  De PvdA keert terug naar een eigen risico van 210 euro voor iedereen. Dat leverde Cohen de hoon op van CDA- leider Balkenende en VVD-voorman Rutte.

  Balkenende zei dat Cohen wegloopt voor eeder gemaakte keuzes.” Zo kun je niet regeren”. Rutte zei dat de PvdA haar programma te vaak aanpast.  Maak melding

 30. Rouvoet: CDA beschermt hoge inkomens

  HILVERSUM – Het CDA beschermt de hoge inkomens. Dat verweet ChristenUnie-leider André Rouvoet CDA-leider Jan Peter Balkenende vrijdag in het lijsttrekkersdebat bij de NOS-radio.

  Balkenende verweet eerst de ChristenUnie dat ze een inkomensafhankelijk eigen risico van 200 tot 600 euro hanteert, net als de PvdA dat tot voor kort bepleitte. Maar die zijn daarvan teruggekomen; Rouvoet doet dat niet.

  Volgens de ChristenUnie-lijsttrekker is er niks mis met een inkomensafhankelijk eigen risico. ”Dat heet solidariteit in crisistijd, dat zou u ook moeten doen, meneer Balkenende.”

  Het CDA, verweet Rouvoet Balkenende, beschermt zowel in de zorg als door de hypotheekrenteaftrek heilig te verklaren de hogere inkomens. (ANP)


  Maak melding

 31. @Fredric Jaap heeft een tunnel visie ( lees missie) vandaar dat ik hetzelfde verhaal maar eens van een andere kant laat zien in bovenstaande posting.  Maak melding

 32. Jammer toch dat sommigen enkel kopieërend oordelen (zal ze wel in ’t bloed zitten) en schijnbaar nixxx hebben gehoord. CPB berekende dat inkomensafhankelijk Eigen Risico bij ziekenhuisopname te weinig opleverde….kun je 2 dingen doen. Kop tegen de wind en skreeuwen: ik moet en ik zal! Of aanpassen. De enig juiste keus lijkt me.

  Mark liet zijn maat JP keihard vallen bij “breekpunt = hypotheekrenteaftrek boven 1/2 miljoen. De zogenaamde “rechtse subsidie”. “Verwacht dat VVD dat ook doet” jankte JP nog…tevergeefs. “Brekebeen’s breekpunt is weer gedefinieerd”.

  CDA wil duidelijk de oppossitie in.

  Mooie discussie tussen Van der Staaij en Femke. Was het eigenlijk nog aardig met Van der Staaij eens. Zeker over vrije invulling.

  Ach en Mark probeerde Job te vangen met praktijkvoorbeeldje over veiligheid in Mokum. Nou daar redde Job zich uitstekend mee. “Ja maar, Nordholt gaat VVD stemmen terwijl ie PvdA stemde”. Job “van Riezen stemde VVD maar gaat PvdA stemmen”. Tjonge wat kinderachtig die Mark, niveautje jaap zeg maar.

  Vond het (ok gekleurd maar toch) een sterk optreden van Job Cohen.


  Maak melding

 33. Klopt Derk, zou ik zomaar vergeten. Bedankt!

  Het CDA beschermt de hoge inkomens. Dat verweet ChristenUnie-leider André Rouvoet CDA-leider Jan Peter Balkenende vrijdag in het lijsttrekkersdebat bij de NOS-radio.

  Lekker Christelijk, solidair en barmhartig!

  Ze geven ook al zo lekker veel om het milieu….heeft toch (jaja) te maken met rentmeesterschap? Zo gaat de agrarische sector voor alles en zijn ze voor asfalt ipv natuur.


  Maak melding

 34. Even voor de duidelijkheid, ik heb het debat gevolgd maar normaal volg ik Cohen (en zijn partij) liever niet maar Cohen was in het debat de enigste die ik kon volgen want Rutte en Balkenende gingen overal en door elkaar heen…


  Maak melding

 35. Dacht dat Derk vandaag een plaat van de Milligerplaya zou nemen. Voor die VK/werken wedstrijd. Zonsopkomst ga ik in elk geval nooit redden. Misschien de ondergang een keer, met mooi weer. Hoewel (t)ja jij woont er toch donders dichtbij?


  Maak melding

 36. Dick ik wil best een foto gaan nemen maar niet met zonsopgang of ondergang hoor. Of je moet er een tent neerzetten dan doe ik het 8)


  Maak melding

 37. Bericht door dick, op 21 mei 2010 om 21:51
  (T)ja, heb je Koko nog gesproken?

  Nope kan ik je zeggen Koko zit heerlijk op de camping in dat koeien gat :D:D:D


  Maak melding

 38. @dick, ik wil je even een vraag aan jou stellen.
  Ik zie iedere keer weer dat jij de positieve berichten in de media over de PvdA op WLZ plaatst maar de negatieve berichten over de PvdA in de media achterwege laat. Over de positieve berichten van de andere partijen hoor ik je niet zoveel maar over de negatieve wel weer. Mijn vraag aan jou is waarom je dit dagelijks doet? De Pravda uit de voormalige USSR vond ik objectiever dan jouw politieke berichtgeving.

  Ik wil nog wel even kwijt dat ik over het algemeen waardering heb voor de overige bijdragen die je aan WLZ levert. Jouw gevoel voor humor spreekt mij wel aan.

  PS. van Gansewinkel krijgt het maar druk met al die oude PvdAprogramma’s.

  :):):)


  Maak melding

 39. Hé Assendorper jongen. De één ervaart iets zus, de ander zo. Je mag vinden/beeldvormen wat je wilt, ik ook. Heb je geluisterd vandaag? Ik wel en volgens mij is hier geen letter Frans aan:

  Bericht door dick, op 21 mei 2010 om 19:28
  Jammer toch dat sommigen enkel kopieërend oordelen (zal ze wel in ’t bloed zitten) en schijnbaar nixxx hebben gehoord. CPB berekende dat inkomensafhankelijk Eigen Risico bij ziekenhuisopname te weinig opleverde….kun je 2 dingen doen. Kop tegen de wind en skreeuwen: ik moet en ik zal! Of aanpassen. De enig juiste keus lijkt me.

  Mark liet zijn maat JP keihard vallen bij “breekpunt = hypotheekrenteaftrek boven 1/2 miljoen. De zogenaamde “rechtse subsidie”. “Verwacht dat VVD dat ook doet” jankte JP nog…tevergeefs. “Brekebeen’s breekpunt is weer gedefinieerd”.

  CDA wil duidelijk de oppossitie in.

  Mooie discussie tussen Van der Staaij en Femke. Was het eigenlijk nog aardig met Van der Staaij eens. Zeker over vrije invulling.

  Ach en Mark probeerde Job te vangen met praktijkvoorbeeldje over veiligheid in Mokum. Nou daar redde Job zich uitstekend mee. “Ja maar, Nordholt gaat VVD stemmen terwijl ie PvdA stemde”. Job “van Riezen stemde VVD maar gaat PvdA stemmen”. Tjonge wat kinderachtig die Mark, niveautje jaap zeg maar.

  Vond het (ok gekleurd maar toch) een sterk optreden van Job Cohen.

  Bericht door dick, op 21 mei 2010 om 19:34
  Klopt Derk, zou ik zomaar vergeten. Bedankt!

  Het CDA beschermt de hoge inkomens. Dat verweet ChristenUnie-leider André Rouvoet CDA-leider Jan Peter Balkenende vrijdag in het lijsttrekkersdebat bij de NOS-radio.

  Lekker Christelijk, solidair en barmhartig!

  Ze geven ook al zo lekker veel om het milieu….heeft toch (jaja) te maken met rentmeesterschap? Zo gaat de agrarische sector voor alles en zijn ze voor asfalt ipv natuur.
  +++
  Met toevoeging die volgens mij niet eerlijker kan:
  +++
  Bericht door Derk, op 21 mei 2010 om 19:34

  Even voor de duidelijkheid, ik heb het debat gevolgd maar normaal volg ik Cohen (en zijn partij) liever niet maar Cohen was in het debat de enigste die ik kon volgen want Rutte en Balkenende gingen overal en door elkaar heen…

  Maar ik kan me toch écht niet aan de indruk onttrekken dat je enkel iets tegen de PvdA hebt. Je hebt het namelijk alleen maar over die partij. Wel vreemd: ergens enorm tegen zijn en nergens voor.
  Mag hoor prima, vermakelijk zelfs. Zeker voor een overtuigd niet-stemmert maar waarom geef je dat niet gewoon toe?


  Maak melding

 40. Ha die dickie mien jonge, ik heb niets tegen de PvdA maar wel tegen die propaganda die hier telkens door jou wordt gemaakt.

  Kom eens een keer met wat negatieve punten over die partij dan worden we het misschien een keer eens met elkaar.

  Ik heb vanavond nog wat geleuter gehoord van die politieke kopstukken. Mijn stembiljet haalt papiervernietiger van Gansewinkel morgen op. 😀 Ik heb het helemaal gehad met die zooi, maar volg het wel een beetje op afstand.


  Maak melding

 41. @ Assendorper, als je iets niet aanstaat kun je er toch met feiten onderbouwd op reageren?

  Ben ook voor de FC, Ajax en WVF waarom zou ik de negatieve punten ontleden?

  Ben jij wel ergens voor, of overal tegen?


  Maak melding

 42. Volgens mij moeten jullie binnenkort maar eens in de Pierik hier verder over praten. Ik ben natuurlijk wel van de partij! :D:D:D


  Maak melding

 43. Ga zo lappen Assendorper:

  Over mijn 2e vraag: als ik negatieve punten (waar ik het dus niet mee eens ben) zou noemen over een favo voetbalclub of over bijvoorbeeld PvdA…Zou ik ze NATUURLIJK moeten verdedigen. Geheid dat erop gereageerd wordt. Moet ik iets verdedigen waar ik het niet mee eens ben. Dat zou ik niet kunnen.

  Jij

  Ik heb het helemaal gehad met die zooi, maar volg het wel een beetje op afstand.

  De politiek heeft het niet gehad met jou. De politiek bepaald wel je leef-/woon- en werkklimaat, of je wilt of niet.  Maak melding

 44. Of ga je morgen de ramen lappen? 😉 Mooi weer morgen, misschien komt Assendörper wel naar de plas in de middag. Ik ga er wel heen met de kleine jongen tegen 2 -3 uur. Kan die mooi in het zand spelen en het water in gaan.


  Maak melding

 45. @dick, ik heb jouw bericht van 22.52 pas gelezen nadat ik die van 22.55 had geplaatst. De politiek bepaalT niet mijn leef- woon- en werkklimaat. Je weet toch dat ik ongrijpbaar ben.:):)


  Maak melding

 46. Ik denk dat Dick zowel de ramen als de weekend-boodschappen gaat lappen.

  Dat tv-programma van Nevel en vandeBraak zallut nooit worden; proberen oude koeien als nieuws te verkopen. ’t zal wel goed betalen, of zouden ze ’t voor hun ego doen?


  Maak melding

 47. De Assendörper moet morgen nog aan het w?rk tot ongeveer 3 uur, daarna douchen en dan naar een terrasje. Waar weet ik nog niet. Zal wel overwerken worden op het terras met het mooie weer.:D:D


  Maak melding

 48. @ Assendorper; waarom zijn wij hier op aard? Waarom doe jij wat je doet? Waarom vind je Grolsch het lekkerst? Waarom kies je voor zo’n pluizige avator? Vragen, vragen Assie. Maar niet overal is een verklaring voor. Moet je ook niet willen denk ik. Leef gewoon en geniet zo veel mogelijk.

  Maak ff een plaatje van ’t strandhuis dan Derk?  Maak melding

 49. @ Assendorper, tuurlijk heb je het recht jezelf wijs te maken dat je ongrijpbaar bent en dat de politiek geen invloed heeft op je. Droom maar lekker verder 😉


  Maak melding

 50. Bericht door dick, op 21 mei 2010 om 23:56
  @ Assendorper; waarom zijn wij hier op aard? Waarom doe jij wat je doet? Waarom vind je Grolsch het lekkerst? Waarom kies je voor zo’n pluizige avator? Vragen, vragen Assie. Maar niet overal is een verklaring voor. Moet je ook niet willen denk ik. Leef gewoon en geniet zo veel mogelijk.

  Waarom we hier op aard zijn zou ik niet weten. Misschien komt dat antwoord nog een keer in de toekomst.

  Waarom ik doe wat ik doe?
  Ja ik moet toch wat en mag graag wat doen.

  Grolsch smaakt me beter dan het slootwater van Heineken en ik sta er ’s morgens weer fris van op.:)

  Waarom ik voor een pluizige avator kies? Ook een gifgroene kikker heeft recht op leven.:):)

  Ik leef zoals ik wil en geniet op mijn manier van het leven. Ik laat mijn leven niet bepalen door anderen.

  Moet nu echt naar bed.  Maak melding

 51. Bijzonder beste Assendorper, je mag door naar de volgende ronde.
  “Laten bepalen” is nogal heftig idd. Maar zeker “rekening houden met, omdat je ze liefhebt”…wel met zoveel mogelijk vrijheden.
  Verder strak eens.

  Nu naar de herhaling van de jubileum-uitzending van DWDD aan het kijken. Erg de moeite waard! Misschien zit er nog een terugkijk mogelijkheid voor je in?

  Werkze!


  Maak melding

 52. hoi wil even wat kwijt
  kom uit de nacht dienst rijd richting huis komt er een auto op mij af rijden ook zo hard ik harder rijden de andere auto heel dicht op mij rijden ik deur op slot doen ja als vrouw zijnde en dan alleen in de auto brbrbr nog harder rijden ik ga recht door die gasten gaan snel links af kijk ik in de spiegel jajajaj de politie grgrg ze deden net of ik een criminneel was poehee was wel schikken…nu rustig bij komen…>:(


  Maak melding

 53. @Josie. Begrijp ik nou, dat je vannacht werd opgejaagd door een politie-auto? Daar mag best wel even melding van gemaakt worden…


  Maak melding

 54. Vanmorgen in De Stentor een heel groot verhaal wat er allemaal mis is in het nieuwe WC in Zwolle Zuid voor rollaters,rolstoelen en scoots.Toen Freddy Eikelboom hier vragen over stelde
  (wat ter visie wordt gelegd op 31 mei)waren er hier bij WLZ nogal wat mensen die het wel mee vonden vallen en vonden dat het WC eerst maar eens klaar moest zijn.Zelfs werd er vergeleken met Stadshagen (DICK).Nu de doelgroep zelf ruimschoots aan het woord komt hoop ik dat er in het vervolg wat meer geluisterd en gekeken gaat worden naar deze doelgroep.De gehandicaptenraad die erg aktief is moet in mijn ogen veel meer betrokken worden met al hun ervaring.Wat betekend het als er nu weer aanpassingen moeten gedaan worden??? Extra onkosten die voorkomen hadden kunnen worden als er ook eens ECHT geluisterd wordt.


  Maak melding

 55. @Wichert ; eens. Er moet meer ECHT geluisterd worden. Veel politici en beleidsmakers zijn daarin zeer goed getraind (doen alsof ze echt luisteren; “dit heeft onze aandacht”) Ik denk dat we er dan nog lang niet zijn, want er moet dan nog ECHT het noodzakelijke gebeuren. (ik neem aan dat je dat ook bedoelt).

  Daarnaast heeft het nieuwe winkelcentrum volgens mij hierin ook een taak/plicht/KANS. De gezamenlijke ondernemers moeten contact opnemen met bijv. de geandicaptenraad c.s. om te inventariseren wat aangepast moet worden plus een bijbehorend kostenplaatje en tijdpad. Gezamenlijk optrekken naar eigenaar van ’t winkelcentrum en gemeente. Doel: op korte termijn het best toegankelijke winkelcentrum worden van Overijssel. De ondernemers moeten hierin het voortouw nemen, en blijven duwen. Als je zo’n proces overlaat aan “buitenstaanders” zit er geen drive achter.
  En wat de centjes betreft: de projectontwikkelaars uitnodigen voor overleg, maar ze moeten wel eerst een rondje in een rolstoel door het WC. En misschien de klanten laten participeren: voor elk draagtasje 10 cent


  Maak melding

 56. @dick 21:51 nee dick
  gisteren vielen mijn luikjes dicht om 22:00 uur
  hele dag in de zon veel bier poeh wat was ik moe
  van half 11 tot half 9 geslapen 😀
  lekkerrr voor een keertje bijna klokje rond:D
  dick het strand is mijn achter “tuin”ja8)8)8)


  Maak melding

 57. eva
  ja idd! zit er nog mee bah je haald je toch van alles door de kop tegenwoordig ben je nergens meer veilig.
  maar we hebben nu weekend fijn weeknd allemaal gr josie:o


  Maak melding

 58. Boedapest, geweldige stad! Dit jaar weer die kant op en uiteraard een weekje Sziget meepakken. 😉

  Zo toch maar eens kijken bij de gayparade, had een gratis kaartje gekregen dus zou zonde zijn als ik er niks mee doe. 😉


  Maak melding

 59. Ingezonden:

  Beste gemeente Zwolle,

  Zojuist heeft mijn bezoek, na overnachting, een parkeerbekeuring gekregen omdat de bezoekerspas die in de auto lag, nog niet weer opnieuw aangemeld was.
  Om auto’s met een bezoekerspas die ZATERDAGOCHTEND om HALF 10 SMORGENS nog niet weer opnieuw aangemeld is, direct te bekeuren vind ik wel een beetje intimiderend.

  Is het wellicht mogelijk om een iets minder strikt parkeerbeleid te voeren? Als er blijkbaar zo weinig ruimte is, dan wordt de verhouding tussen burger en gemeente wel heel erg op scherp gezet…

  Mark Dobrinic
  Zwolle (Assendorp)  Maak melding

 60. Dominique Schrage, Arm, Manon in een kolkende WVF kantine! Het dak eraf…kannetjes naar buiten in plastic bekers om…WVF A1 het mini-tournooitje te zien winnen en gaan voor promotie volgende week!
  Waarom niet? Moet het schema van het kampioenschap der Zwolse-A1’s maar ff aangepast worden :D:D:D Tjonge wat een toptrainerTs die F en R (van SVouwI :D:D:D


  Maak melding

 61. Goed bezig Derk, heb genoten bij WVF…er zou trouwens meer genoten moeten worden….Ach en anders niet, als ze het niet doen moeten ze het ook zelf weten, zonde van de tijd.


  Maak melding

 62. Wel een beetje jammer, Derk, is dat ik die unieke sfeerreflecterende pic mis op het draadje. Maar ok dan gaan we wel voor de algemene indruk.


  Maak melding

 63. Ik heb foto’s genomen hoor zal je ze morgen even mailen zijn nl 2mb per foto. Er was een vrijgezelenfeestje van een as bruid dus heel gezellig.

  Heb je trouwens de tienstappenplan van de CU al bekeken?


  Maak melding

 64. Nee vind ik niet erg maar waarom was deze dag zo speciaal dan voor je? mooie dagen gaan er nog meer komen hoor we zijn nog niet in de zomer. :D:D:D


  Maak melding

 65. M’n maat kwam met WVF-A1 in de laatste fase voor promotie. Vlak voor het einde van de voetbalcompetitie. Misschien volgende week nog ff naar de ontknoping kijken. Het bier vloeide rijkelijk ook in de heerlijke mei=zon. En….live muziek door oa Arm, Dominique en Manon. Het dak ging er bijna af. Lekker oh-en en een gezellig feest. Moest nog haasten om om 20.00 thuis te zijn voor de CL-finale. Werd dan ook iets later 😉


  Maak melding

 66. Youpie

  Boze barkeeper

  Boze barkeeper woensdagavond. Sjoerd heet hij. We hadden met de andere stamgasten stevig staan innemen en het Nederlandse wereldnieuws doorgenomen. Het was de dag van Kom uit de fles, een initiatief van de Jellinek. Wat dat is? Het komt er op neer dat je moet toegeven dat je bij die 1,2 miljoen verslaafden hoort. Ik hoorde pas die avond dat een van de beste vrienden van Ramses Shaffy verslavingsarts is. Vind ik grappig. Heel grappig zelfs. Natuurlijk hadden we het over de consequenties voor nieuwslezeres Eva Jinek, die het nieuwe programma Nieuwsuur niet mag presenteren omdat ze dat niet kan combineren met haar verse liefdesleven. De hele kroeg was boos. Men keek naar mij. Wat ik er van vond? Je zal dat nieuws moeten lezen, dacht ik.

  Ik zou, als ik haar was, er een goede advocaat op zetten! Maar de barkeeper was dus boos. Jammer, want het was een vrolijke avond geweest. We hadden met het halve café Louis van Gaal maar weer eens nagedaan. Hoe hij zal doen als hij vanavond de Champions League wint? Ontploft hij ter plekke? Doet hij een dansje in zijn lederhosen? Komt Truus als Frau Antje op het bordes? Laat hij de fans strak marcheren? Verder hadden een paar mensen het over mijn column van vorige week. Waarom ik die domme Jolande van der Telegraaf doodgewenst had(STIJLLOZEN!!!!)?
  Omdat anders haar kind geen wees was geweest en ik haar zwaargewonde koter geen vragen in een ziekenhuisbed had kunnen stellen. Ik legde uit dat het een column was. Een woordendingetje!

  Een antwoord op die enge heks, die zogenaamd per ongeluk doordrong tot de ziekenhuiskamer van die arme Ruben. Ik citeerde Louis maar weer eens: Ben ik nou zo dom? Maar de barkeeper was dus boos. Althans op het eind van de avond toen het op betalen aankwam. Daarvoor was het leuk. We vroegen ons af waarom die Pechtold zo chique bleef tegen die dikke engerd van de Weekend? Zal Alexander tijdens deze verkiezingscampagne een lettergreep aan HP/De Tijd gunnen? Dan is hij mijn stem zeker kwijt. Dit alles maakte de barkeeper niet boos. Ook niet toen we het over de privéreisjeskostenvergoeding van de Koninklijke Familie kregen.

  Die kakkers moeten binnenkort hun eigen portemonnee trekken als ze op vakantie willen. Een diep medelijden gonsde door de kroeg. Dat wordt kamperen in de buurt van Ommen. Mabel met zo??n pleerol richting de campingplee. En Laurentien die de bingo en het badmintontoernooi voor de bejaarde campinggasten organiseert. Dit alles in de regen. Toch was Sjoerd de barkeeper boos. Boos omdat we niet wilden betalen. Volgens ons hoefden we ook niks te betalen. We hadden ons geld aan mijn beste vriend Patrick gegeven en die zou betalen. Dus Sjoerd moest bij hem zijn. Patrick ontkende niet dat hij het geld van ons had gekregen, maar zei dat het een oude schuld van ons aan hem was. Meer niet. Daarbij had hij geen drank besteld.

  Dat hadden wij gedaan. Maar wij zeiden weer dat we dachten dat we de drank van Patrick hadden gekregen. Hij gaf steeds de glazen door. Sjoerd, de barkeeper, zei daarop dat hij met ons onderlinge gesteggel niks te maken had en dat hij gewoon euro??s wilde zien. Wij probeerden hem uit te leggen dat de euro binnenkort geen stuiver meer waard is. Nog minder dan de Griekse drachme. Patrick zei dat hij wel mee gedronken had, maar dat hij niet besteld had. Hij had alles gekregen. Wij hielden vol dat wij het van hem hadden gekregen en vroegen om het juridisch bewijs van onze bestelling. Sjoerd stond te trillen van woede. Hij wilde gewoon zijn geld. Hij had bier geleverd en niet alleen bier.

  Ook gezelligheid, onderkomen, muziek, borrelnootjes, toiletgelegenheid en licht! We konden hem helaas niet helpen en lieten hem totaal ontredderd achter. Patrick wist niet dat Sjoerd Sjoerd heette en verliet daarom het café met een keurig ⤽Dag meneer Kooistra⤝.  Maak melding

 67. Hoe is’t nu met Be-Quick-1 eigenlijk? Zijden draadje?
  En De Tuinders? Met pengels uitgeschakeld voor promotie? Jammer Kwak!


  Maak melding

 68. Ingrid er waren reakties opWLZ die aan gaven dat het WC eerst maar eens klaar moest zijn voordat we conclusies konden trekken over de bereikbaarheid.Mijn mening is dat je zoiets beter voor kunt zijn dan hoef je dat later niet meer te verbetern ,dat scheelt toch een boel ergenis en erg veel geld??/.Dick gaf toen commentaar dat hij zelf was wezen kijken en dat het er net zo uitzag als in Stadshagen,waarom dan nu al die klachten????


  Maak melding

 69. HTC heeft het niet gered in een slechte wedstrijd werd er met pengels verloren.doordat Oene ze er alle 5 in pingelde,allemaal in dezelfde hoek.Jammer voor een mooie en gastvrije club als HTC nog een jaar vierde klasse.


  Maak melding

 70. Nou wichert die foto in de stentor van dat straatwerk wat niet aansluit dat is nou typisch iets wat bij oplevering wel klaar is je kunt nl zien dat die tegels er voor nood gelegd zijn.

  Die op- en afritten klopt natuurlijk niet, die zijn veel te stijl, dat krijg je als je met zoveel onderaannemers aan de slag gaat.

  Trouwens nog een goede morgen!


  Maak melding

 71. Derk ook goedemorgen we maken er een mooie dag van .Gaan zo op het fietsje naar Heerde.Zijn er zoveel onderaannemers aan het werk??/ Hoe groter het project he.Maak er een mooi weekend van allemaal


  Maak melding

 72. 😮

  Leids onderzoek: smiley 🙂 moet anders
  LEIDEN – Slecht nieuws voor veel van de 1,7 miljard internetters en 4,6 miljard sms’ers op deze planeet. Ze hebben tot dusver de verkeerde smiley gebruikt in e-mails, sms’jes en op chatfora. Niet 🙂 maar :-(=) is een accurate aanduiding voor de menselijke glimlach, bericht vrijdag de Leeuwarder Courant. Dat is een onbedoelde nevenconclusie uit onderzoek van de Leidse archeologe Alice Samson in het tijdschrift Current Anthropology. In de westerse samenleving zijn we nou eenmaal gewend om een gebogen lijn te interpreteren als een glimlach, vandaar de smiley. ,,Maar mensen glimlachen niet zo, het is niet een kwestie van alleen maar de mondhoeken optrekken. De smiley klopt dus niet”, aldus Samson.  Maak melding

 73. Ja Tim dat die onderzoeker daar hun “spaarzame” tijd in steken begrijp ik niet. Waar worden die mensen eigenlijk van betaald?


  Maak melding

 74. SVI heeft gelijk gespeeld: 3-3. ’t Was vlak voor de blessuretijd nog 1-3, maar in de blessuretijd trok SVI de stand gelijk.


  Maak melding

 75. @ Wichert (10:27), dat moet je eerst nog maar eens goed nalezen. Zou niet weten wanneer ik in WC Zuid ben geweest! Onzin dus. Heb gezegd dat de situatie bij wc Stadshagen zogoed als identiek (aan die foto van Harry) was en dat ik daar nooit iemand over hoorde klagen. Wat zou eigenlijk ook 1 persoon zijn op tientallen duizenden inwoners. Adviseerde toen de wijkmanager en de wijkbeheerder. Deze zijn erg praktisch in S.hagen. Omdat het in Zuid minder zou zijn en iemand kwam met 3x aankloppen nog geen gehoor, heb ik gezegd: dien een officiële klacht bij de gemeente in. Reken maar dat ze dat serieus nemen! Dacht dat het onderwerp nu toch helemaal doorploegd was. Hecht er wel aan hier verkeerde info recht te zetten.


  Maak melding

 76. Een Zwollenaar is in Thailand opgepakt voor het gooien van een steen naar de poster van de president.

  Dit gebeurde tijdens relletjes afgelopen donderdag in de Noord-Thaise stad Chang Mai. De man heeft een middag vastgezeten en spijt betuigd. Hij hoefde geen boete te betalen en wordt ook niet vervolgd. De Zwollenaar kickt in Thailand onder begeleiding af van een verslaving. Zijn begeleider spreekt van een grote stommiteit. Gelijktijdig werd ook een minderjarige jongen uit Apeldoorn opgepakt voor het gooien van stenen. Het is al weken onrustig in Thailand door demonstraties van de zogeheten ‘roodhemden’, die willen dat de zittende regering aftreed. Daarbij zijn al zo’n 80 doden gevallen.  Maak melding

 77. Michel Preud’homme wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van FC Twente.

  De trainer is zaterdagmorgen gesignaleerd op het trainingscomplex in Hengelo. De Belgische oefenmeester moet, de naar VfL Wolfsburg vertrokken, Steve McClaren opvolgen. Er wordt hard gewerkt aan een compromis. Preud’homme wil zijn huidige assistenten bij AA Gent, Stan Vandenbuys en Manu Ferrera, meenemen naar Enschede. Afgelopen seizoen bereikte hij een tweede plaats in de competitie en won hij de Belgische Beker door Cercle Brugge met 3-0 te verslaan in de finale.
  —-
  Vorige was ook van RTV Twente…ga vandaag overigens nog naar hun thuisstad Enschede (jawel Derk 😉 heen & terug; verder niet).


  Maak melding

 78. @ Appie, knap; maar nu nog uit. Dat zal lastig worden?
  Beetje Zwols succes zou mooi zijn!

  Na Be Quick (zo het lijkt), ZAC, HTC, CSV 🙁

  Ok WVF was wel de positieve uitzondering.

  Knap Genemuiden en HHC (waar Dijkstra ook volgend jaar nog jeugdtrainerT is?): Topklasse, aantrekkelijke uitdaging!  Maak melding

 79. Tim, de groeten he

  Wat een butttland in NL dan eigenlijk…

  Tot nooit weerziens…Misschien emigreren naar het corrupte land van Berlusconi? Begrijp niet dat je in een land wilt wonen dat je ervaart als Buttland 😮
  Is ’t hier niet geweldig en gezellig? Oeps, ervaren wij en gelukkig massa’s mensen met ons toch anders. Dacht dat jij wel een beetje positief ingesteld was?

  Hoop ook dat je het niet erg vindt dat wij er hier héél anders over denken.
  Mooi vakantieland, maar zou niet in Italië willen wonen. Zoals ik geen alternatief land om te wonen zou kunnen noemen. Doe mij (kan eigenlijk wel zeggen “ons”, maar Nederland en in het bijzonder Zwolle :D:D:D

  Ach, zoveel mensen zoveel meningen.


  Maak melding

 80. Wordt inderdaad lastig Dick!
  Misschien moeten ze wat spelers uit een “aanstormende” team lenen 😉 Zou wel verrassend zijn en een tegenstander van die van zijn stuk is… Zou wel de pers halen denk ik!;D


  Maak melding

 81. @ Appie; Alleen al om die reden (comedy en weblogzwolle …. en de Sensator/Swollenaer/Peperbus RTV Twente….dat waren ze geloof ik) de moeite waard om Harry eens te laten proberen. Idd 3 doepunten tegen 😮


  Maak melding

 82. @ Derk & (t)ja; Tjonge wat een volk op De Milligerplaya! Vooral bij het strandhuis. Kom er net vandaan; waren er gister ook zoveel mensen?


  Maak melding

 83. Haha, moet dus zo na het eten naar Enschede. Op een tijdstip dat de dames bepalen Derk. Dat spreekt voor zich 😉 Onthou maar eens tot die van 4 maanden van jullie….puber is. Misschien neem ik het debat wel ff op. Lijkt me toch leuk om te zien.

  Had ergens geschreven dat ik toch naar Enschede ga (enkel heen en weer) maar kan ’t niet weervinden. sorry 😉


  Maak melding

 84. Qua tijd maakt het niet veel uit Qua km wel Maar nu is het rustig op de weg geen vrachtwagens dus denk dat je beter Raalte ect aan kan houden


  Maak melding

 85. Mark wil alleen MP worden als ’t niet te ingewikkeld wordt 😮

  Rutte: Kroes mag ook premier worden

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte is bereid een stap opzij te doen ten gunste van Neelie Kroes, mocht zijn partij de grootste worden bij de verkiezingen.

  Ingewikkeld kabinet
  In het programma Buitenhof zei Rutte dat hij het liefst zelf premier wil worden. Maar hij kan zich voorstellen dat als er een ‘ingewikkeld kabinet’ moet komen waarbij instabiliteit dreigt, een kabinet met erg veel partijen bijvoorbeeld of een minderheidskabinet, dat in dat geval de ‘partijvoorlieden’ in de Kamer blijven, zoals hijzelf.

  Fantastische staat van dienst
  Als de VVD dan toch de grootste partij zou zijn, kan de partij een ander leveren als premier, bijvoorbeeld Neelie Kroes. “Ze heeft een fantastische staat van dienst. We hebben veel contact, ook hierover”, aldus Rutte. De VVD heeft overigens nog meer goede mensen, zei hij.

  Rutte is er aan toe
  Loopt echter alles een beetje ‘normaal’ en wordt de VVD ook dan de grootste, dan wil Rutte zelf absoluut ’s lands nieuwe minister-president worden. “Ik ben de lijsttrekker en ik denk dat ik eraan toe ben.”  Maak melding

 86. Dick,
  Dat is het halve verhaal, maar dat heb je inmiddels vast ook wel begrepen.
  Het zou zomaar kunnen dat het -ingewikkeld- gaat worden.
  In dat geval legt Mark uit dat de MP niet automatisch vanuit de grootste partij hoeft te komen.
  Een ander persoon zou dan meer “neutraal” kunnen zijn.
  Dat hij dan VVD namen noemt past bij zijn broodheer…  Maak melding

 87. Afther the “deadliest catch”:
  Cohen is door Bos duur verkocht, maar deze avond bleek dat de burgermeester nog niet mee kan komen met de gevestigde orde.
  Afgelopen week dwaalde hij ook al een aantal keren m.b.t. standpunten.
  Sterk is anders.


  Maak melding

 88. Cohen, de hakkel-premier van NL 😀
  Zo wil je niet dat onze nieuwe premier zich in NL of de wereld zich presenteert.
  Ik zeg Rutte!


  Maak melding

 89. Ik vond het een interessant debat,knap hoe die balkellende toch weer sterk werd. @Dick wat vond jij ervan? Ik denk dat Cohen nog wat training nodig heeft.


  Maak melding

 90. Wilders en Rutte deden weer hun spelletje: zolang ik aan ’t woord ben, kun je niet horen wat anderen proberen te zeggen, en wie dat het meest asociaal doet, denkt dat ie ’t meest gelijk heeft. Balkenende weet daar inmiddels mee om te gaan, maar Cohen moet dat omgaan nog leren, terwijl je aan hem kunt zien, dattie dat eigenlijk helemaal niet wil. Wester was ook niet in vorm.
  Ik zou wel willen voorstellen dat “het in de rede vallen” onmogelijk gemaakt zou worden door uitsluitend de microfoon open te zetten van diegene die van de gespreksleider het woord heeft gekregen. Daarna de reacties, maar wel één voor één.

  Jammer dat Cohen z’n kans voorbij liet gaan om Wilders op z’n nummer te zetten toen die bij hem weg liep uit het één-tegen-één gesprek.
  Aan de andere kant: door Wilders een gevaar voor de democratie te noemen, nam Cohen duidelijk stelling. Wester en de anderen, incl. Wilders, gingen hier niet op in. Jammer.


  Maak melding

 91. Mogguh Derk, heb alleen het eerste deel gezien over integratie. Vond dat Cohen dat heel goed deed tegen Wilders. Die slechts kon herhalen: “theedrinken, multicultiknuffelaar etc” Hahaha wijselijk reageerde hij daar niet op. Maakte zijn punten met realistische cijfers en zette zijn standpunt erg goed neer.
  Zeer sterk dat ie zich de kaas niet van het brood liet eten en Geert (die wéér eens wegliep) dit nog wilde zeggen: Cohen: ‘Verschil tussen ‘straatterroristen’ en terroristen’ …

  Absoluut niet onbelangrijk in de populistische woordenherhalingen van Geert.

  En ach die verschrikkelijke z**dreclames. Superzwaktebod van de partij van de ego’s om als het te moeilijk wordt een andere premier naar voren te schuiven. Wilde eerst de rest nog zien, maar later vond ik het wel goed. Hoorde op de radio dat de ander 3 Job als extreem links neer wilden zetten hahaha. De ene keer is ie gematigd en wil ie alles bij elkaar houden, de andere keer een extreem-linksige broeder. Vond hem veruit het meest als staatsman overkomen.

  In een felle discussie over immigratie en integratie verweet Cohen Wilders dat hij allochtone Nederlanders niet als Nederlanders behandelt.

  Wat typisch RTL he….een jury…..nu met Dick Berlijn (VVD) Marco Pastors (stemt PVV) beiden bloedhekel aan Progressief NL. Al was het voor Dick B. maar om het legertuig. Er zat geen progressief geoiënteerde in die club. Kun je nog beter de Toppers vragen te jureren.

  Peiling: PUBLIEK vindt Rutte winnaar, Cohen tweede

  ====

  Lees nog iets wat overkomt als “dan niet”: In het debat over hypotheekrenteaftrek bekritiseerde hij CDA en VVD die niet durven te tornen aan deze huizensubsidie. “Als ze daar in willen snijden, gaan ze snijden in bijvoorbeeld de zorg of de sociale zekerheid.” Opmerkelijke reactie van Rutte: “Ik geef garantie op stofzuigers.”

  Oh hier heb je’m premier in moeilijke tijden: Vervolgens moesten de vier lijsttrekkers iets zeggen over hun leiderschap. Op de vraag of hij een samenbinder is of een doorpakker, zei Cohen: “Ik ben een doorpakkende samenbinder, dat graag prima samen.” Balkenende bekritiseerde Rutte omdat hij eerder vandaag in Buitenhof zei dat hij bij ‘een ingewikkeld kabinet’ zijn partijgenoot Neelie Kroes naar voren schuift. “Premier ben je ook in moeilijke tijden.”

  —-
  Kan het nu terugzien maar pas….politiek bedrijven is wel wat meer dan 1,5 uur bekvechten onderbroken door reclames en gejureerd door super- bevooroordeelden van het RTL/VVD/TeleTroepToeTerT-kamp (die eerst overigens nogal PVV-minded waren).
  —-
  Zouder er echt medelanders zijn die trots zijn als ze zo’n JP-kloon Nederland in de wereld zien vertegenwoordigen?

  ***
  Misschien wel het opvallendst:

  Tweet van de dag
  zo 23 mei 2010
  Cohen valt aan en verspreekt zich steeds minder. Rutte is Wilders-voor-nette-mensen.

  Wim de Bie (en dat is niet zomaar iemand!)
  ***


  Maak melding

 92. Marky Mark gaf wel aan geen Paars te willen. Dus WIL hij met het CDA….das wel duidelijk geworden. Een stem op de VVD is een stem op de falers van het vorig kabinet. Hij zal namelijk helemaal niet met GL ipv D’66 willen of SP ipv D’66. CU ook geen optie.

  Willen we een kabinet die niet aan de mensen kijkt? Ook niet naar de mensen die het moeilijk hebben in deze samenleving? Geen solidariteit/barmhartigheid/eerlijk delen? Asfalt ipv milieu (rentmeesterschap????) stem dan op de VVD. Daar krijg je het CDA bij.

  Vind het voor een Christelijke partij, en dat mag ik vinden want het er enorm veel ervaring mee. Schofterig ongehoord en niet bijbels om zo onbarmhartig zo niet-solidair zo ikke, ikke, ikke zo niet bekommerd over het rentmeesterschap in elkaar te steken


  Maak melding

 93. Zéker niet onvermeld mag de rol van Fritsie blijven. Heb hier al regelmatig verwezen naar zijn verleden als CDA-spindoctor!

  Een VK-blog:

  RTL bedrijft partijpolitiek in premiersdebat 41 zondag 23 mei 2010 23:00 door Lucas Lay
  Tags: cohen, pvda, vvd, rutte, cda, balkenende, frits wester, debat, tk2010, politiq

  In het premiersdebat op RTL vanavond was gespreksleider Frits Wester de spindoctor van het CDA in plaats van een objectieve journalist. Alle partijleiders, en dan vooral Job Cohen, kregen van hem het vuur aan de schenen gelegd. Behalve Balkenende.

  Balkenende werd volledig ontzien door Wester, bovendien werd Balkenende gedurende het hele debat geholpen door makkelijke vragen, inkoppertjes en strategische toewijzing van vervolgvragen en interrupties. Een heimelijke samenspel tussen oude bekenden, zullen we maar zeggen. Hoe dan ook: de journalistiek onwaardig.

  Op een schandelijke manier zette Wester PvdA-leider Cohen klem, door te stellen dat hij het eigen risico inkomensafhankelijk wil maken. Cohen was zichtbaar overvallen door die vraag, omdat dat helemaal niet waar is. Daarna gaf Wester direct het woord aan Balkenende, die met een vervolgvraag de aanval afrondde. Ik zie een bewust opgezette instinker van het duo Wester/Balkenende.

  De overwegend rechtse commentaren, direct na het debat, moeten de kijkers van RTL uitleggen hoe het debat te interpreteren. Hoewel Cohen een groot scala aan sterke momenten had voor linkse kiezers, dus goed voor zijn eigen achterban, werd door RTL opzettelijk gekozen om hem langs een uitsluitend rechtse meetlat te leggen.

  Het blijkt uit de peiling direct na het debat. Cohen eindigde op een keurige tweede plek, achter Rutte. Hij laat daarmee Wilders en Balkenende achter zich. Cohen heeft het dus voor zijn achterban, voor linkse kiezers, wel degelijk goed gedaan. RTL spint vervolgens met “deskundigen” als Marco Pastors dat Cohen enkel scoort omdat mensen hem “zielig vinden”. Een schande. RTL, schaam je!

  De RTL-“experts” begrijpen helemaal niets van linkse politiek. Bijvoorbeeld dat oprechte boosheid en emotie linkse kiezers juist wél aanspreekt. Terwijl die kwebbelaars bezig waren zagen we Wester en Balkenende ook nog kort in beeld. Even nabespreken, heren? Een goede journalist houdt afstand, vooral op zo’n moment.

  “We gaan hier niet de hele avond Job Cohen af zitten zagen,” zei Rick Nieman in de nabeschouwing. Ondertussen was dat echter exact de opzet van RTL in deze smerige wanvertoning van anti-journalistiek.  Maak melding

 94. @ Dame, er werd hem toch naar zijn mening gevraagd, wat is dan het probleem met het 7x reageren van Dick.
  Dus jou reactie slaat nergens op.


  Maak melding

 95. Je kan het met allemaal quotes weerleggen. Beter is je eigen mening. Helemaal slap is, dat je over zaken praat die je kennelijk niet gezien hebt (en daar geloof ik niets van) of wilde horen.
  Cohen viel gigantisch en pijnlijk door de mand als landelijk leider. Zo was het!


  Maak melding

 96. Weet niet wat je bedoelt Dame, probeer je me ergens van te overtuigen? Het zal allemaal wel, veel te mooi weer om me druk te maken over een tv-debat bij de ex-spindoctor van CDA en met een VVD-er en een PVV-er in de jury. Wat stem je eigenlijk als ik vragen mag?


  Maak melding

 97. Haha Dame, dankzij de onvolprezen Ingrid begrijp ik je post. Jij begrijpt het blijkbaar niet Dame: compenseren is niet nodig. Daar staat gewoon een staatsman 😉

  (T)ja (13:05), heb je ook nog tekst? Een voorkeur misschien of durf je dat niet 😮

  Henk, bepaalt wie slap is en wie sterk. Henk beoordeelt en herbeoordeelt mensen. Pas op he!
  Natuurlijk vanuit een wijzende hullie posititie. Henk heeft skijt aan de mening van de meeste Nederlanders. Henk stop je hoofd maar in het zand dan want hier is ie! Rutter wint volgens NL,….Cohen 2e volgens NL…..Geert en de Balk samen op 3. Holle kretologie als theedrinken en knuffelen werkt niet meer Enk….stap eens in 2010 jongen.
  En begrijpend lezen is zo moeilijk he! Geloven en vertrouwen ook. Tjonge Enkie Enkie wat een belachelijkheid:

  dat je over zaken praat die je kennelijk niet gezien hebt (en daar geloof ik niets van) of wilde horen.

  Laat maar met je voorkeur, is overduidelijk: De egocentrische partij van de EIGEN geldbuidel. Sterkte met je omgeving, want die zal je wel ernstig tot last zijn. Wel eens aan inloggen gedacht trouwens?

  Jawohl Enk: Zo was het! :):):)


  Maak melding

 98. Neem je verlies als een man. Cohen is de grote verliezer van de afgelopen weken, en een slecht voorbeeld van een toekomstig ‘staatsman’. Of ga je nu zijn hakkelen, gebrek aan feitenkennis en onzekerheid ontkennen. Dat zou pas echt slap zijn.


  Maak melding

 99. Enkie, kinderachtige rechtse debatten zijn geen wedstrijd. Het leven is geen wedstrijd. Dus jij bent van het “scorebord-leven”, “scorebord-politiek?”. Wat heb jij dan allemaal al bereikt flinke jongen 😮

  Vond persoonlijk dat, ach dat staat hier boven allemaal wel. Jij legt het toch verkeerd uit. Maar wil je mij nooit meer van oneerlijkheid beschuldigen? Dank je!

  Laat ze Rutte maar eens over steun aan Griekenland en de EU vragen. Daar ligt ie in een spagaat. Het zou nu wel zo eerlijk van je zijn, te zeggen wat je stemt? Tot nu toe wijs en beschuldig je enkel.


  Maak melding

 100. Beste Dick,
  Ik waardeer het niet dat je mijn naam anders maakt en me daarmee kleineert.
  Bij herhaling zal ik hiervan melding doen!
  Verder lijkt het me gezien de toon en herhaling van je reacties niet zinvol daarop te reageren.


  Maak melding

 101. Dick,
  Je vraag op wie ik stem heb je misschien over het hoofd gezien. Om 01.09 uur meldde ik in het algemeen dat ik ga voor Rutte. Dat er een scorebord was / is lees ik vandaag van jou hierboven.


  Maak melding

 102. Dick, we weten allemaal dat je PvdA stemt. Ongeacht waar de partij voor staat en wat ze voor toekomstplannen hebben blijf je PvdA stemmen. Dat is je goed recht! Maar nu mijn vraag: waarom probeer je hier uit alle macht iedereen te overtuigen dat alle politiek slecht is, behalve de PvdA? Het voelt alsof volgens jou stemmen op de PvdA de enige en meest logische keuze is.
  Dus waarom probeer je hier elke keer de PvdA op te hemelen en andere partijen minderwaardig af te wimpelen? Ik denk dat dit juist averechts werkt…

  Indoctrinatie (of: indoctrineren) is een vorm van manipulatie door het systematisch en eenzijdig onderwijzen van aanvechtbare overtuigingen of opvattingen, met de bedoeling dat deze kritiekloos worden aanvaard.


  Maak melding

 103. @Henk ; jij stemt toch Rutte? Misschien een idee om op dit log te vertellen waarom (argumenten) jij op de vvd gaat stemmen?


  Maak melding

 104. @Henk, nog geen argument van jou gezien. Wat vind je erger: dat je enkie genoemd wordt of dat je Job Cohen de hakkel-premier van NL noemt?


  Maak melding

 105. BeeldBuisBode:

  Pien & Bianca…daarna was ook nog wat leuks maar dat zie ik niet staan….Min-puntje!

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Nederlander Marius Kolff strijdt tegen stierenvechten

  Sportjournaal (N3, 22:45)
  – Tennis: De tweede dag van Roland Garros
  – Voetbal: Het Nederlands elftal in Oostenrijk
  – Paardensport: NK Vierspannen in Zelhem
  – Biljarten: NK Driebanden voor teams
  – Volleybal: EK kwalificatiewedstrijd voor mannen, Macedonië – Nederland
  – IJshockey: Finale van het WK

  Studio Sport: Roland Garros (morgen, N1, 11:00)
  Rechtstreeks verslag

  HUMOR: Plien & Bianca: Wie dan allemaal… (N3, 20:25)
  Vierde voorstelling van Plien & Bianca (Zaai, Koefnoen). Vertelt het verhaal van twee alleenstaande broers die graag vissen en sjoelen en twee feministes op leeftijd die graag een potje paaldansen. Gekke typetjes, een beetje treurig en heel grappig

  REPORTAGE: Reporter international (N2, 20:55)
  Reportages over Silvio Berlusconi zijn op een hoe-verzin-je-het?!-achtige manier altijd leuk. Leuk én schrijnend. Reporter portretteert de Italiaanse premier wiens flamboyante privéleven hem vorig jaar bijna de kop kostte. Bijna. Nadat er een beeldje naar zijn gezicht werd gesmeten ging het alweer stukken beter

  TALKSHOW: Wat kiest Nederland (RTL4, 22:25)
  Rick Nieman en Frist Wester ontvangen dagelijks drie gasten en bespreken het politieke nieuws van de dag. Voorlopig alleen te zien tot aan de verkiezingen. Maar wie weet bevalt het RTL en de beide heren zo goed dat dat Pauw, Witteman, Knevel en Van den Brink er straks twee geduchte concurrenten bij hebben

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – The Leaders. Te gast: Sir Paul Smith, Britse ontwerper (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: Russell Brand en de Stone Temple Pilots (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Een compilatie met het beste uit vijf jaar De wereld draait door

  Wat kiest Nederland (RTL4, 22:25)
  Rick Nieman en Frits Wester bespreken het politieke nieuws van de dag. Gasten nog onbekend

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – Arie Boomsma, presentator
  – Johan Huibers, bouwt de Ark van Noach na
  – Jan Marijnissen, politicus
  – Joep van Deudekom, cabaretier

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – Hero Brinkman brengt verslag uit van eerste poging tot oprichting van PVV-jongerenafdeling  Maak melding

 106. @ Enk (=Henk op zien Zwols), ik heb het geprobeert met je. Een fatsoenlijk gesprek is helaas onmogelijk.
  – je bent niet eerlijk
  – je bent wantrouwend en angstig
  – je verdraait
  – je bent laf
  – je wijst enkel naar anderen om nixxx over jezelf te zeggen
  – je veroordeelt en je liegt
  – je bent enkel met (misvormde) beeldvorming bezig….geen feiten nog argumenten gelezen.

  Je bent de zwakste schakel. Misschien wil jaap wel met je spelen. Misschien zijn jullie dezelfde, zou ook getuigen van een zeer hoogstaand niveau. Maar ’t zal mij jeuken. Blijf gerust, wat mij betreft. Maar ik praat niet met oneerlijke mensen……Zonde van de energie.

  Doeiiii


  Maak melding

 107. Beste Hans, natuurlijk probeer ik niet iedereen te overtuigen. De mensen die hier reageren zijn (vaak) niet eens zwevend en ik ben geen evangelist. Zou niet eens mensen kunnen overtuigen denk ik. De discussie is gewoon leuk. Op een goede manier feiten en argumenten uitwisselen. Als mensen er anders over denken, hoor ik dat graag. Mits gefundeerd. Als het puur om de toonzetting en beeldvorming gaat, komen we nixxx verder.

  Voor de discussie dus, om het gesprek.


  Maak melding

 108. Hahaha Hans, moet erg lachen om je indoctrinatie. Zie het nu pas. Wie wil dat nou? Zou ook niet lukken via internet, hallo… Zeker in Nederland niet, waar nogal snel “is dat wel zo” wordt gedacht. Maar over indoctrinatie an sich kan ik je nog wel eens heel veel vertellen. De aanleidingen, de jarenlange beleving en de gevolgen. Ach, het was mij al vroeg duidelijk dat lang niet iedereen daar ontvankelijk voor is 😉


  Maak melding

 109. Lowie maakt er een Nederlands kamp van in Munchen. Mooie revanche voor die afscheidspot van Cruyff :D:D:D

  Frans Hoek en Bout erbij [/url] Frans Hoek (keeperstrainerT) staat hier niet bij, maar is op teletekstpagina 802 te vinden.


  Maak melding

 110. Ajax? Of nog belangrijker Ned.Elftal? Oh…..hahaha ze denken hier al dat ik “politiek” echt van levensbelang vind en dat ik me er zo op stort dat ik mensen probeer te indoctrineren….

  Nee, Derk. Was er vrij snel uit…
  – zonde van de tijd
  – RTL
  – Zwaar bevooroordeelde jury
  – Fritsie als gewezen spindoctor van het CDA
  – Die vele en lange reclames

  Zoals je weet, kun je “tijd” maar 1x besteden. 😉


  Maak melding

 111. Nou ja pure CDA-promotie was 19:54 ook niet. 1 mooie vrouw van die partij en 2 van de PvdA. De Dalfsense won….maar ik hoop dat mijn post nog eens uit de censuur komt 😮


  Maak melding

 112. Dick, je bent vast, net als ik,in bezit van een auto en een eigen huis. Kun je even toelichten wat de kilometerheffing en de hypotheekrenteaftrek voor jou gaan betekenen? ( Let wel Pvda standpunt van vandaag, morgen kan het weer anders zijn :'(


  Maak melding

 113. Nee lieve Brug dat kan ik niet toelichten. Waarom niet? Zie wel Brug, geld is niet het allerbelangrijkste voor mij. Het gaat mij voornamelijk over de verdeling: de sterkste schouders, de zwaarste lasten. Ken je vast wel.

  Je poging tot humor gaat hier echt voorbij. Je lijkt me sowieso wel een lolbroek, alleen nu even niet schijnbaar.

  Toch: uitstekend plan hypotheekrentje-aftrek….te beginnen bij 5 of 6 ton geloof ik. Vind jij hypotheekrente-aftrek dan geen misplaatste “hoe rijker hoe meer subsidie?” Heb je Job’s zeer sterkte voorbeeld gister niet gehoord over zijn eigen huis :o:o:o Je hebt toch niet selectief geluisterd?


  Maak melding

 114. @ Admin, mag die post over Sabine echt niet door? Puur omdat ik nergens anders zo’n mooi overzicht van de kandidaten kon krijgen als op een afbeelding op joop? Is joop “sodom en gommorah (oid)” tegelijk voor jullie?
  En geenstijl is heilig? Mag wel gewoon hier? Hmmmm zal wel iets met normen en waarden zijn. Of respect?


  Maak melding

 115. Brug, volgens mij ben jij niet echt fan van “de bruggenbouwers-partij”. Heb je je nick dan toevallig te danken aan een verwijzing naar je werkgever?


  Maak melding

 116. @ Derk, kun je eigenlijk wat meer zeggen over het CU-10 stappenplan?

  Ik heb foto’s genomen hoor zal je ze morgen even mailen zijn nl 2mb per foto.

  Nog niet in mijn webmail. Naar ’t werk?


  Maak melding

 117. Ben jij gek Natascha! Iedereen en elk medium (dus hier ook!!) heeft altijd behoefte aan vriendelijke, vrolijke, sociale en gezellige vrouwen. Bovendien komen je interessante teksten hier altijd van pas!


  Maak melding

 118. @Dick Job kwam er niet tussen en dat wordt door jou hier gecompenseerd. Dat bedoelde ik; was in eerste instantie de 😉 vergeten, maar dankzij Ingrid in de herhaling.
  Je vraagt naar mijn voorkeur: Job Cohen is mijn favoriet. Misschien hakkelt hij en er is nog veel meer op hem aan te merken, maar in het debat gisteren was hij verreweg de fatsoenlijkste debater.
  Ik krijg steeds meer genoeg van geschreeuw, elkaar niet uit laten praten en demonstratief weglopen. Graag discussie op de inhoud en niet op uiterlijk en vorm.


  Maak melding

 119. Kom zometeen terug op de hypotheekrenteaftrek……nu eerst het rekeningrijden! Ook rechtse oren luisteren selectief, net zo goed als linkse oren. Geef eens een onderbouwde mening hierover, en leg het ook aan mij uit, die 300 km per dag moet maken,

  Ben trouwens wel een lolbroek, succes gegarandeerd als ik langskom.

  Gelukkig leven wij in een democratie, waar jij ook je mening, die ik niet deel, zoals bekend mag/moet kunnen geven.

  Wil het niet (meer) op de persoon spelen. Vond Cohen zeer zwak (kuch) gisteravond.het gaat mij om de standpunten, die dan wel weer per dag veranderen.


  Maak melding

 120. @Dick, alsof ik weg zou kunnen blijven 😀 😉 Zal alleen niet zo veel posten ivm politieke intresse, die is bij mij niet zo aanwezig;)

  Natuurlijk heb ik mijn mening over maatschappelijke onderwerpen maar ik heb gewoon geen zin om daar over te discussieren en in deze verkiezingstijd doet een ander dat wel, helemaal goed natuurlijk! Ik lees wel op een afstandje mee:P


  Maak melding

 121. Natascha, Pot (Jong Oranje) nu in VI. Noemt Siem de Jong, Buma (Chelsea) en Wijnaldum als de topperTs voor de toekomst uit zijn team.

  Gijp vond Wijnaldum amper verbeterd met 3 jaar geleden. Eens?


  Maak melding

 122. @ Dame, wat ik gezien heb tegen Geert kwam Job er uitstekend tussen. Had nog een zeer goed laatste woord (vergelijk straat niet met ) maar Geert………………………………………………deed een Wildersje Zucht!

  Goh Dame…zijn we dit eens: Job Cohen is mijn favoriet. Misschien hakkelt hij en er is nog veel meer op hem aan te merken, maar in het debat gisteren was hij verreweg de fatsoenlijkste debater.

  Denk dat Nederland genoeg krijgt van het geschreeuw en gedraai. Het niet direct antwoord geven! Kijk asjeblieft ff naar het begin van het 20.00 uur journaal! Die leugens die alle kijkers gister voor zoete koek slikten!!!

  Neem nou Geert’s holle retoriek (kunffelen, theedrinken etc) zegt helemaal nixxx! Dus geeft Job daar geen sjoechem op…..Geert zet zichzelf ermee voor l*l.
  Vorm ook idd: Beeldspraak overheerst, zelfs op internet. Het gaat voglens mij om feiten, argumenten en gevolgen. Wat wil jij met het land.


  Maak melding

 123. @ Brug: Geef en leg! Ondertussen heb jij mijn vragen niet eens beantwoord Brug?

  Rekeningrijden, daar had de TeleTroepToeTerT toch een actie tegenaan gespannen? Weet helemaal niet wat de mening van de PvdA is. Weet wel dat Camielleke dat toen uiterst knullig deed met de ANWB als beslissers! Op zich ben ik wel van het principe `de vervuiler betaald` Al rij ik zelf veel km?s in mijn eigen auto. We staan er denk ik anders in….veel VVD/ers denken…kom mij op geen enkele manier aan mijn geldbuidel. Zelf denk ik…(pff sorry leestekens werken niet mee) als het een rechtvaardige beslissing is…wil ik best betalen.

  Ben trouwens wel een lolbroek, succes gegarandeerd als ik langskom.
  # Hmmm, hoe laat ben je zaterdag in de WVF/kantine dan, of weet je het strandhuis ook te vinden (vraagteken zoek>:(>:(>:()

  Vind het per dag veranderen een te kinderachtige mening, schiet er niet eens over in de lach. En als je dit humor-niveau niet ontstijgt mag je wel bij De Brug uitgeverijen blijven. Misschien kan Papje erom lachen…..Piet, Harry en Pedro zijn al wel een treetje hoger aangeland kwa humor/niveau.  Maak melding

 124. Volgens mij heeft Cohen de mening van de Pvda prima verwoord gisteren: het werkt in Amsterdam, dus…

  Dick, heb geen hekel aan jou, alleen aaan je standpunten. Lijkt mij prima om keer biertje te drinken.  Maak melding

 125. Als die Cohen geen MP wordt dan gooit hij het bijltje er straks bij neer. Hij dacht dat hij nog één kunstje kon flikken na zijn burgemeesterschap in Amsterdam door MP te worden. Niets, maar ook niets wijst erop dat hij dat gaat worden. Hij heeft duidelijk te vroeg gepiekt en is nu al dalende in de peilingen.


  Maak melding

 126. Ach Natasch er zijn zoveel dondersmooie gespreksonderwerpen in het leven, vind ik. Politiek staat ergens onderin. Zeker als je een stel eigenwijze Nederlanders bij elkaar zet. Zoals mij ja. Nogal naïef van Hans dat Nederlanders zich makkelijk laten indoctineren.

  Zonder een ranglijst te maken, mooie gespreksonderwerpen….voetbal, humor, muziek, vrouwen, gezinssituaties, het mooie weer (de zon), actualiteiten, onzin (ouweho. ren), politiek ook wel, maar dat begint snel te vervelen (vind ik leuker om te volgen)……….Met vrienden onder elkaar hebben we het nooit over politiek, ok amper. Ach genoeg om over te l.llen, hoewel sommigen maar ernstig éénzijdig zijn georiënteerd. Bovendien is dit niet de plek om te oh/en. Moet je face to face doen! Wel een mooi alternatief, dat zeker!


  Maak melding

 127. Verdeurie, verkiezingen. Als ze nou gewoon bleven zitten, dan kon ik ook stemmen. Maar nee hoor, de grote mensen moesten het weer eens verpesten… 🙁


  Maak melding

 128. ” Assendorper die graag zelf MP wil zijn, wat me overigens niet verkeerd lijkt want meneer is……….ongrijpbaar 😀

  Na die indruk nog wat bijzonders te melden Assie- (blijf stoeien met alle leestekens….dit was weer een vraagteken)

  Gezellige dagen gehad – (blijf stoeien met alle leestekens….dit was weer een vraagteken)  Maak melding

 129. ” Brug, hebben we al niet eens een biertje gedronken met Pedro erbij tijdens de nieuwjaarsreceptie van onze mooie gemeente …vraagteken…


  Maak melding

 130. Ik zou wel een goeie MP voor de BV Nederland zijn dick maar heb er helaas geen tijd voor.:D

  Ben wel een paar kilo aangekomen door deze gezellige dagen met dat mooie weer maar die gaan er aankomende week wel weer af.:D


  Maak melding

 131. Pien en Bianca verdeurie maar eens terugkijken. Nu de beste Jakhals met Anouk. Terwijl op 2 ook wat tofs is over Berlusconi….tijd, sh*t geen tijd om te kijken >:(>:(>:( 😉


  Maak melding

 132. Dick lijkt mij een aardige man, net zoals Job.
  En Job zijn hypotheekverhaal vindt ik goed.
  Voor de rest bleek deze, ook uitgaande van bepaalde meningen mislukte, burgermeester ronduit voor aap te staan in het debat.
  Het was gewoon zielig.. Arme Job.

  Dick typt zijn vingers rauw om een partij te verdedigen die al tientallen jaren centjes van ons weggeeft.
  Te beginnen bij ome Joop.

  Het is Dick zijn goed recht om binnen de regels van dit forum zijn standpunten te verdedigen.
  En Het is Job zijn goed recht om voor aap te staan..
  Dat heeft hij wel alvast waargemaakt.  Maak melding

 133. @ Marieke, de prioriteiten toch een beetje verkeerd gelegd. Berlusconi was erg interessant. Niet alles gezien. Nu Frank Evenblij (de bester Jakhals) met de geweldige muziek van Anouk!! Ook niet alles van gezien. We hebben de mogelijkheid om terug te kijken, dus dat hebben we achter de hand. Of het er van komt?? Morgen wel een cd van Anouk mee: Heerlijke muziek en een lekkere pittige tante 8)


  Maak melding

 134. Hans 2 lijkt mij iemand die vol vooroordelen zit. Iemand die duidelijk anders observeert als honderdduizenden anderen. Nou en?

  Zielig dat Hans 2 zomaar de doelstelling van het posten hier weet te benoemen. Daarmee zit (misschien best aardige Hans 2) er 100% naast. Nou en, je mag overal gewoon je vermoeden als feit presenteren.

  Wat Hans2 het belangrijkst vindt in zijn leven is al snel duidelijk: centjes 😮 Ernstig? Ja vind ik wel maar als Hans2 gelukkig kan worden met zijn centjeszucht….prima toch?

  Hans2 wens ik langs deze onsympatieke weg alle suc6 met zijn centjeszucht. Aan die cursus “empatisch vermogen” zou ik maar helemaal niet beginnen Hans2. Je moet ook kunnen inzien dat sommige dingen écht nixxx voor je zijn.


  Maak melding

 135. Sorry Dick (en anderen), maar kan die discussie over politiek ook op een andere toon. Ik lees er deels overheen, maar ik vind dit ’t log geen eer aan doen…


  Maak melding

 136. Eens. Tussen de regels door lees ik ook teveel frustratie. Als iemand een discussie aangaat op een nare negatieve toon, moet ie natuurlijk geen zoete broodjes terug verwachten.


  Maak melding

 137. Ik wist niet dat je kwaad werd, Dick.
  Je hebt wel heel erg je best gedaan om mijn argumenten weg te schrijven.
  Je lijkt op de hulpeloze Job van gisteren..
  Jij zal waarschijnlijk geen ondernemer zijn en wél verzekerd zijn van allerlei zekerheden die de maatschappij je biedt?
  Dan heb je helemaal jouw gelijk!  Maak melding

 138. Goedenmorgen Marieke II; ben absoluut niet van “oog om oog” en zeker niet van bladiebladiebla. Heb nog bijna nooit een vraag aan mij gesteld (mits fatsoenlijk) onbeantwoord gelaten. Hier dus ook niet. Op zich vind ik dat namelijk al onfatsoenlijk. Iets met opvoeding. Het zal je niet ontgaan zijn dat ik hier politiek-gerelateerde mail voornamelijk beantwoord? Hopelijk neem je me niet kwalijk dat dat gebeurd in de toon die door de vraagsteller is gezet?


  Maak melding

 139. Goedenmorgen Hans 2: Haha, er zijn er niet zo heel veel die mij écht kwaad kunnen krijgen. Dus maak je geen zorgen, jij hoort niet bij dat uiterst selecte gezelschap. Wel grappig hoe makkelijk communicatie over internet kan vervormen.


  Maak melding

 140. Sterker nog Hans 2, mag graag een beetje scherp communiceren. Maar ik begrijp Marieke II wel

  kan die discussie over politiek ook op een andere toon. Ik lees er deels overheen, maar ik vind dit ’t log geen eer aan doen…

  Uitdagen en “op de kast proberen te jagen” vind ik ook geweldig. Happen ook; komt zeker omdat ik alles lust 😉

  Groeten,
  Pacman


  Maak melding

 141. Kantoorhumor? Komt een mooie collega binnen, we hebben zo vergadering. Ik: “Hallo vergadertijger”. Zij verstaat: “Hoe gaat ie tijger”. Tja, dan moet ze natuurlijk even toelichten waarom ze “tijger” genoemd wordt 😉


  Maak melding

 142. Hoe moet ik dit nou weer opvatten?

  Bericht door Brug, op 24 mei 2010 om 20:37
  Heel verstandig Natascha, de één is wel politiek onderlegd, de ander stemt links

  @Dick, eens met van der Gijp!

  @Assendörper, ga maar bij de brandweer dat gaat je vast beter af als MP;):P


  Maak melding

 143. @ Natascha, bedankt. Dacht, ik vraag het jou als supporter.

  Brug, moet je denk ik (vrees dat ie dat zelf wil) als poging tot humor uitleggen.


  Maak melding

 144. Ik heb niet zo veel van Wijnaldum gezien, tenminste, ik heb er niet echt bewust opgelet laat ik het zo zeggen. Misschien kun je beter Joppuh vragen in deze….


  Maak melding

 145. Goedemorgen allen.
  kantoorhumor/tegeltjeswijsheid:

  Er bestaan drie soorten mensen:
  -mensen die kunnen tellen
  -mensen die niet kunnen tellen  Maak melding

 146. Goeie morgen, ik heb het er maar eens van genomen en heerlijk uitgeslapen.

  @ Dick ik heb je spam mail mogen ontvangen 😉


  Maak melding

 147. Aah, Wijnaldum, een talent dat eerst nog een aantal jaren verder moet rijpen en door ervaring op te doen wat meer overzicht in het spel moet krijgen. 3 jaar stilstaan op zijn leeftijd? Dat gaat er bij mij niet in. Iedere voetballer heeft een slechte periode gehad en komt er beter weer uit. Voorbeelden? vd Vaart (toen nog Ajax, had eens een heel slecht jaar). Wesley Schneider, is toch ook niet minder geworden. En momenteel ook Leroy Fer is ff minder maar komt zeker weer op niveau terug. Al met al een geheel natuurlijk proces en niks om je zorgen over te maken.


  Maak melding

 148. Nee Drama123 wij hadden een passagiers schip bij metz liggen waar wat laswerk aan moest gebeuren. Gisteren mee proef gevaren met de koper die vond alles goed, donderdag bij de notaris en afhandelen de zaken. kan fam. Derk weer een paar maanden vooruit.


  Maak melding

 149. Derk, :o:o:o Helemaal geen comedy-rijke verhalen over het bedwingen van de woeste en woelige Zuiderzee, door assistent-kaptein Derk met….een passagiersschip >:(>:(>:(


  Maak melding

 150. Tuurlijk heeft Wijnaldum vorderingen gemaakt maar zoals wel vaker wordt alles een beetje overtrokken in het bewuste programma, waar ik overigens wel graag naar kijk.


  Maak melding

 151. Kroes gedumpt!

  Na kritiek van Balkenende op Rutte (‘weglopen als het moeilijk wordt’) stoppen liberalen met speculeren op premierschap van populaire Eurocommissaris.
  De VVD heeft Neelie Kroes alweer afgeschoten als premierskandidaat. Ondanks publieke speculatie van leider Mark Rutte in Buitenhof, vegen partijprominenten haar naam alweer openlijk van tafel. Ook in de media klinkt twijfel: Kroes zou de Nederlandse politiek onvoldoende kennen.
  VVD-campagneleider en Kamerlid Stef Blok vindt een premierschap van Kroes hypothetisch, zegt hij in Algemeen Dagblad. “Het is uitsluitend denkbaar bij een minderheidskabinet, maar met die mogelijkheid houden we eigenlijk geen rekening.”

  Ook VVD-europarlementariër Hans van Baalen haast zich om zich uit te spreken voor zijn lijsttrekker: “Mijn partij heeft maar één premierskandidaat en dat is Mark Rutte. Hij is er helemaal klaar voor.”

  Rutte zelf zaaide twijfel door publiekelijk in Buitenhof te speculeren over de kansen van Kroes. Dat resulteerde later die dag tijdens het RTL-debat in een frontale aanval van CDA-premier Jan Peter Balkenende, die Rutte verweet dat hij wegliep voor regeringsverantwoordelijkheid ‘als het moeilijk wordt’. Het lijkt er nu op dat de VVD deze kritiek probeert te pareren door Kroes te laten vallen.

  Dominique van der Heide, parlementair commentator van het NOS Journaal, uitte maandag in het RTL4-programma Wat Kiest Nederland (zie video) ook inhoudelijke kritiek op Kroes als kandidaat-premier in de coulissen. Dat is volgens haar niet realistisch, zelfs bijna kiezersbedrog, omdat Kroes al zo lang weg is uit Nederland dat ze de landelijke politiek onvoldoende kent.

  —-
  Vroeg me al af hoe dit (belangrijke positie) verhaal werd opgelost in een ego-partij….zo dus.  Maak melding

 152. Nee dick niet echt gewoon de standaard procedures gedaan, en jammer genoeg was het niet onrustig op het ijsselmeer ( waar ik op gehoopt had)


  Maak melding

 153. Deze post mocht gister niet:

  Abonnees van Veronica Magazine vinden Tweede Kamerlid Sabine Uitslag (CDA) de meest sexy politicus. De vaste Veronica-lezers konden via internet aangeven welke politicus ze het liefst op de cover van de tv-gids wilden hebben.

  Met 30% van de stemmen trok de Twentse politica, ook zangeres van de rockband Zipper, aan het langste eind. In totaal hebben 40.000 abonnees hun voorkeur doorgegeven, zo meldt het AD. Dat is pakweg 5% van alle lezers.

  Op de tweede plaats eindigde Lea Bouwmeester (PvdA, 25%), vlak voor Marianne Thieme (Partij voor de Dieren, 20%). Andere kandidaten waren Cora van Nieuwenhuizen (VVD), Wassila Hachchi (D66), Mariko Peters (GroenLinks), Renske Leijten (SP) en – als enige man – Joël Voordewind (ChristenUnie).

  Vanaf dinsdag komt deze editie van het Veronica Magazine in de losse verkoop. Van elke deelnemende politicus zijn er 15.000 exemplaren beschikbaar in de diverse kiosken.

  Bekijk hier alle sexy covers van de deelnemende Kamerleden, inclusief Uitslag……HELAAS NIET DUS: DOOR DIT PLAATJE WERD DEZE POST NIET GEACCEPTEERD GISTER.

  —-
  Wel jammer dat deze mevrouw niet mee is gegaan voor de contest Maar er mocht er blijkbaar maar 1 van elke partij

  Eens met de verkiezing van Sabine overigens. Bovendien heb ik een zwak voor Dalfsen 😀


  Maak melding

 154. klopt dick we hebben nog wel een feestje gebouwd in een leuke club maar dat ga ik hier niet allemaal neerzetten hoor. Was fantastisch


  Maak melding

 155. Helemaal super! Je moet hier vooral niet ALLES neerzetten. Doe ik ook niet 😉 Bovendien zijn er heel veel die alleen lezen, vragen, reageren en wijzen. Jammer dat zei waarschijnlijk het gegeven “je krijgt wat je geeft” niet kennen. Kreeg vanmorgen een zeer positief bericht van Koko….maar eens afwachten 😀


  Maak melding

 156. Haha, door mij “voor de gein” vergadertijger. Omdat ze ook zo’n bloedhekel aan vergaderen heeft.

  Tja, dan moet ze natuurlijk even toelichten waarom ze “tijger” genoemd wordt

  Het “arme meisje” kwam er niet goed uit. Omdat de toespelingen natuurlijk gelijk richting “tijger in bed” gingen 😮


  Maak melding

 157. Politici moeten hun voorkeur nu al uitspreken

  Door: Hans Wansink chef Opinie/VK

  Elke week op VKGeschiedenis: een column over het actuele verleden. Vandaag voor het eerst: Hans Wansink, over stembusakkoorden en het ontbreken daaraan.

  De toenmalige premier den Uyl gaf in 1976 in de Tweede Kamer een regeringsverklaring af over de rol van prins Bernhard in de Lockheed-affaire. (Foto: ANP)In 1972 mocht ik voor het eerst stemmen. Mijn keus viel op een nieuwe partij, de Politieke Partij Radicalen. Deze PPR stond onder de bezielende leiding van Bas de Gaay Fortman en bestond vooral uit spijtoptanten die de toenmalige christelijke partijen te conservatief vonden. De club maakte zich erg druk over het milieu en de Derde Wereld, wat het goed deed bij 18-jarigen.

  Belangrijker was dat die PPR een stembusakkoord had gesloten met de Partij van de Arbeid en een andere nieuwe partij, D??66. De nieuwe partijen hadden de PvdA op sleeptouw genomen met deze belangrijke politieke noviteit. In de PvdA zelf was Nieuw Links, een groep veelal jonge en ambitieuze vernieuwers, aan de macht gekomen. Het streven was om door middel van polarisatie een tweedeling in de Nederlandse politiek te bewerkstelligen en de macht van de confessionele partijen in het centrum voorgoed te breken.

  Linkse regering

  Onder het motto Spreiding van Macht, Kennis en Inkomen was het de bedoeling een linkse regering te vormen. De progressieve combinatie scoorde 56 zetels, geen meerderheid dus, maar na een lange formatie kwam er toch een links kabinet. Enkele kopstukken van de ARP en de KVP hadden zich bereid verklaard in een kabinet-Den Uyl zitting te nemen. Het kabinet werd ??gedoogd?? door de Kamerfracties van de KVP en de AR, dat wil zeggen dat deze confessionele partijen niet hun handtekening onder een regeerakkoord hadden gezet. Dualisme dus.

  Een jonge generatie had het politieke initiatief naar zich toe getrokken. Dat gold ook voor de VVD onder leiding van Hans Wiegel, die – net als de PvdA – van de polarisatie profiteerde. De nieuwe duidelijkheid in de politiek dwong de confessionelen tot hergroepering; de vorming van het CDA zou achteraf de belangrijkste vernieuwing van het naoorlogse politieke landschap blijken te zijn.

  Fakkel

  Het politieke bestel werd zo in de jaren zeventig flink opgeschud. De kiezer werd er met zijn haren bijgesleept – en hij genoot ervan. In de jaren tachtig zakte de hervormingdrift weliswaar behoorlijk in, maar toch volgde CDA-leider en premier Lubbers het voorbeeld van ??1972??. Hij verklaarde vóór de verkiezingen van 1986 dat hij bij voorkeur met de VVD verder wilde regeren. Die duidelijkheid werd beloond: het CDA won 9 zetels. De zwenking van Lubbers naar links, in 1989, liep daarentegen slecht af: het CDA verloor in 1994 20 zetels. De grote winnaar, D66-leider Van Mierlo, dwong in dat jaar een grote politieke vernieuwing af: voor het eerst sinds 1918 een kabinet zonder christen-democraten. Op het gebied van politieke vernieuwing viel er verder in de jaren negentig niets te beleven.

  De fakkel van D66, NieuwLinks en de PPR werd weliswaar overgenomen door de Leefbaren, Fortuyn en Verdonk, maar – zoals Sheila Sitalsing en ik documenteren in ons boek De kiezer heeft altijd gelijk – de gevestigde partijen weigeren de kiezers klare wijn te schenken.

  Integendeel, we beleven in feite een virtuele verkiezingscampagne. Er is volop aandacht voor de politicus als vader, als moeder en als echtbreker. Ook de vuilniszakken van de lijsttrekkers vormen een belangrijk gespreksonderwerp. Maar als het om machtsvorming gaat, houden de politieke leiders hun kaarten angstvallig tegen de borst. In tegenstelling tot 1972 is het volstrekt onbetamelijk om een stembusakkoord te sluiten met gelijkgezinden. Of zelfs maar een antwoord te geven op die simpele, maar essentiële vraag: met wie gaat u wel en met wie niet regeren?

  Gratuit

  Ook programmatisch gesproken zijn de verkiezingen virtueel. PvdA-leider Cohen heeft zelfs de merkwaardige gewoonte ontwikkeld zijn programma na elke confrontatie te herschrijven. Garanties aan de kiezer worden niet gegeven, evenmin wordt er een bijsluiter bijgeleverd met mogelijke compromissen. De beloften die tussen nu en 9 juni aan de kiezers worden gedaan, zijn volstrekt gratuit.

  Net als in 2006 zullen de kiezers een regering krijgen waar ze niet om hebben gevraagd. Het programma zal geen enkele relatie hebben met de campagne of met de uitslag van 9 juni. Net als na 2003 en 2006 zal het nieuw te vormen kabinet in de peilingen al gauw zijn meerderheid kwijt raken. Want wie geen vertrouwen aan de kiezer geeft, krijgt het ook niet terug. Dat betekent onvoldoende draagvlak voor de noodzakelijke sanering van de overheidsfinanciën en de herinrichting van het staatsbestel. De politieke verlamming, zoals we die onder Balkenende IV hebben ondervonden, zal voortduren. Totdat de wal het schip keert.  Maak melding

 158. Jammer dat zei waarschijnlijk het gegeven “je krijgt wat je geeft” niet kennen.

  @Dick 11.09
  zei?
  wie zei dat, of zei zij dat, of was ’t een hij?


  Maak melding

 159. Zij zeiden het zo zachtaardig, dat ze het verdienden om nog vriendelijker neergezet te worden. Die “harde, stoere en eigenwijze” ij….voor de gelegenheid even vervangen door een (zacht) ei.


  Maak melding

 160. Hallo, beste weblog bezoekers/lezers.
  Even een paar drukke weken gehad. (Workshops en party’s. Zelfs de eerste tuin cooking al weer achter de rug).
  Alles gaat hier z’n gangetje, lees ik in dit log. Prima.  Maak melding

 161. @ Natascha, ja inderdaad dat

  preken op die bordessen van hem, iedereen in Duitsland schijnt het geweldig te vinden

  . Geen enkel tegengeluid gehoord…Zouden daar dan toch meer kuddedieren rondlopen dan hier?
  Het gevoel voor humor van velen, wil ik geloof ik niet altijd begrijpen na “Rudi Carell en Linda”.


  Maak melding

 162. @ Wichert, inderdaad, de (fiets)op/af-rit naar het wc in zuid is helemaal een drama, 1 mtr, breed, daar moet alles wat wielen heeft, (ook rolstoelen ed.) om de beurt op of af rijden. Elkaar paseren is onmogelijk. Af en toe staan er gewoon wacht rijen. De ontwerper, heeft absoluut geen enkel praktijk gevoel gehad bij zijn plannen.

  Gaat er nu, na de vele klachten eerst een comm. de klachten onderzoeken? Daarna misschien een andere oplossing of aanpassing bedenken en hoeveel tijd en euro’s zijn wij dan al weer verder door dit gebrek aan praktisch inzicht, bij een (goed) betaaalde ontwerper ???


  Maak melding

 163. @ Derk, lag/ligt jouw boot in de haven vn Urk, bij de scheepswerf? Ik was er zaterdag ochtend vroeg nog even om mijn vis bestelling op te halen. Net voor de drukte aan. Vorig jaar, nog de oplevering, (catering) van een op Urk gebouwde coaster gedaan.
  had je, je visje gegeten bij de visspeciaalzaak in de bocht naar de haven?


  Maak melding

 164. @ Papa val; Glanerbrug, daar heb ik wel eens van gehoord. Wilde me toch al op de omgeving van Enschede storten. Ga dat nu wel ff doen.
  Wat me nog het meest op het netvlies staan zijn de kerk waar ik tegenaan stond te pissen tegenover die enorm hoge flat en…..de RTV Twente-toren. Oh ja, en de ludieke FC Twente-reclame op de Grolsch-fabriek.

  Wat voor soort opdrachten voer je uit dan?


  Maak melding

 165. @ Papa val, da’s wel heel dicht bij elkaar Glanerbrug en Enschede. 9 minuten, 6,3 KM. Begreep dat Munster ook heel dicht bij is. Da’s een mooie stad! Hebben we nog eens een beetje verkering gehad. Met zijn 3-en op ’t fietsie daarheen, we zaten vlakbij op een camping.

  Meeeten met zijn allen…..eerder weer terug omdat de vader des huizes (militair) niet zo heel erg op Nederlanders en hun houding gesteld was. Muenster[/url] vlakbij Enschede. Mooie samenwerking daar overigens, hebben ze me wijsgemaakt, tussen Almelo, Hengelo en Enschede.


  Maak melding

 166. @ Dick, Catering, home cooking, kookworkshops, culinaire begeleiding, koffie party’s, culinaire produkt ontwikkeling, culinaire demo’s, food styling, wijn en spijs proeverijen, kortom alles wat met de culinaire wereld en gastronomie te maken heeft.  Maak melding

 167. @ Dick, vorig jaar augustus, in Munster geweest tijdens het culinaire festival voor het kasteel, geweldig. Inderdaad, kijk op de website van Munster de.


  Maak melding

 168. @Papa ja tegenover de werf van Metz lag die. Metz is een fijne kerel om mee te werken. En wat betreft dat visje mag je nooit meer raden.

  Maare jij doet catering als ik het goed begrijp? Als je agenda niet te vol zit heb ik over 2 maand wel iets leuk voor je


  Maak melding

 169. @ Papa val, op 25 mei 2010 om 15:23. Dat lijkt mij ook geweldig om mee te maken! Gaaf kasteel was dat (al zagen wij het alleen maar van afstand).


  Maak melding

 170. @ Zuidski, de dametjes bij mij in de auto constateerden gelijk dat er meer winkels waren dan in ONS Zwolle. Meer weet ik niet, het is gewoon een andere stad.


  Maak melding

 171. Ik zal niet weer raden Derk, De des betreffende viszaak en ik werken reeds enkele jaren op een hele leuke manier samen.

  Als jij in juli bedoelt, kan er nog iets bij. Na de 29e ben ik op vacantie.
  moeten we maar even een afspraakje maken.


  Maak melding

 172. @ Papa val…de voertaal in jouw business is dus Engels: Catering, home cooking, kookworkshops, caffee(;)) party’s, culinaire produkt food styling. Welke zaak heb je dan? Of ben je uh zeg maar “vertegenwoordiger”?


  Maak melding

 173. Ik zal eens kijken wanneer het precies is. de ferry vaart nu van Litouwen naar Texel daar moet wat electra gebeuren en daarna gaat die naar Metz toe voor wat aanpassingen ( als die de draai in de haven kan maken) Daarna moet die aan de klant afgeleverd worden en dat moet dan met een hapje en drankje.


  Maak melding

 174. Papa Val = toch niet de man die ook al op het 3mteam-forum verscheen….die nu al jaaaaren Keizerskroon tapt op het door iedereen geroemde Stadshagenfestival…..uh hoe heet ie ook alweer. Voorheen van dat veelbesproken etablissement bij het gemeentehuis. Sh*t heb de naam op mijn lippen…


  Maak melding

 175. Acht op de tien werkenden zegt het uitermate belangrijk te vinden dat ze op hun werk vrij over het internet kunnen surfen. Het mogen ??twitteren?? en ??facebooken?? onder werktijd wordt zelfs belangrijker genoemd dan het salaris.

  Herkenbaar Dick?


  Maak melding

 176. @ Dick, Ik stond jaren in diverse gegoede restaurants door geheel Nederland, achter het fornuis, maar voor enige jaren geleden ben ik als zelfstandig culinair specialist gaan werken. zzp’er.
  Mijn inspiratie, (waar jij het eerder over had), haal ik bij mijn speciale (kleine) regionale leveranciers. Werken vanuit je eigen omgeving.

  Van origine is de Frans, de voertaal in de keuken. Doch de laaste jaren komen daar veel meer Engelstalige woorden in voor.
  Vertegenwoordiger, ben ik van mijn eigen bedrijf(je).


  Maak melding

 177. Geweldige stad idd Joppuh, als je volgende keer weer gaat wil je die foute militair dan wel een schop tussen zijn marcherende beentjes geven van mij? Dank je!


  Maak melding

 178. @ Appie, ik vind het in elk geval ONGELOOFLIJK dat mensen zo veel mogelijk geld verdienen en macht hebben in een organisatie het belangrijkst vinden. Hoor haast nooit iemand over vrijheid in het werk en zelfredzaamheid. Misschien moet je ook wel eerst bewijzen dat je het aan kunt 😉 Wat denk jij?


  Maak melding

 179. @ Derk, als je meer weet, moet je maar even kontakt opnemen.
  Vooral de evt. datum.

  Dick kan wel meerijden. evt. kan hij helpen met de spullen in de kombuis sjouwen. Trap op en trap af. en later weer bij het afcateren.
  Voor wat, hoort wat.;)


  Maak melding

 180. @ Papa val; Wat goed zeg!

  @ Dick, Ik stond jaren in diverse gegoede restaurants door geheel Nederland, achter het fornuis, maar voor enige jaren geleden ben ik als zelfstandig culinair specialist gaan werken. zzp’er.
  Mijn inspiratie, (waar jij het eerder over had), haal ik bij mijn speciale (kleine) regionale leveranciers. Werken vanuit je eigen omgeving.

  Van origine is de Frans, de voertaal in de keuken. Doch de laaste jaren komen daar veel meer Engelstalige woorden in voor.
  Vertegenwoordiger, ben ik van mijn eigen bedrijf(je).

  Zo mooi als ik het vond het woord “vertegenwoordiger” weer eens te gebruiken, zo mooi pas jij het in

  Vertegenwoordiger, ben ik van mijn eigen bedrijf(je).

  Maar uh, die stap om als “zelfstandig culinair specialist” te gaan werken kun je toch alleen maar nemen als je goed bent in wat je doet. Tenminste zelf overtuigd bent van het feit dat je er een dikke boterham mee gaat verdienen. Waarin onderscheid je je (behalve je inspiratie) van alle andere culinaire specialisten?

  Dus je moet ook nog je talen kennen: Engels (ok) maar Frans. Nou ja, volgens mij heb je wel een gevarieerde job.


  Maak melding

 181. @ Papa Val (16:00), weet je dat ik dat het liefst doe (niet de hele dag natuurlijk maar als afwisseling) lekker lomp werk. Zwaar en in zo hoog mogelijk tempo. Zodat, het hoeft er maar “iene” te zijn, de heerlijk kouwe rakker daarna 10-dubbel zo goed smaakt.

  Vind trouwens dat iemand die niet een tijdje zwaar werk heeft verricht niet mee kan praten over wat er allemaal te koop is op het gebied van “werken”.


  Maak melding

 182. @ Appie, zo mooi eens dat ik het hier nog ff kopieer:

  Bericht door Appie, op 25 mei 2010 om 16:07
  Ik heb niks met veel geld verdienen en macht.

  Vrijheid, zelfredzaamheid, meedenken en teamgeest zegt me veel meer.  Maak melding

 183. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Suriname kiest vandaag een nieuw parlement
  – Het verhaal van Sandra de Vries uit Geldrop, ‘van Hells Angel-dochter tot heks’
  – Sieneke blijkt zeer populair in de regio
  – Het EénVandaag-verkiezingspanel

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Hoe gaat het nu met het voetbalteam van Aids-patiënten dat Johan Cruijff in 2004 in Zuid-Afrika samenstelde?
  – De strijd om de christelijke kiezer

  Nova (N2, 22:15)
  – Het debat tussen de christelijke lijsttrekkers (Balkenende, Rouvoet, Van der Staaij) in Amersfoort
  – Een lezing van Job Cohen in Leiden over de toekomst van Nederland
  – Blanke Zuid-Afrikanen blijken niet echt warm te lopen voor het WK Voetbal

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Tennis: Roland Garros vandaag
  – Voetbal: voorbereiding Nederlands Elftal in Innsbruck op het WK in Zuid-Afrika
  – Wielrennen: de Giro d’Italia, etappe 16

  Studio sport: Roland Garros (morgen, N1, 11:00)
  Met rechtstreekse verslagen vanaf Roland Garros

  FILM: Crash (RTL8, 20:30)
  Krachtig, provocerend ensembledrama (2004, Paul Haggis) toont de multiculturele verhoudingen en de sluimerende rassenhaat in de VS. Gedurende twee dagen volgen we een stel inwoners van Los Angeles wier levens met elkaar in botsing komen. Won drie Oscars, waaronder die voor beste film. Met Sandra Bullock, Matt Dillon, Don Cheadle en Ryan Phillippe

  AMUSEMENT: Eurovisie Songfestival voorronde (N1, 21:00)
  Wij horen u denken: h? nee! Niet het Songfestival!
  Maar tegelijk weet u ook: met een ironische kijkhouding, een drankje en wat gevatte vrienden erbij kan zo’n liedjesspektakel best gezellig zijn. Heeft u geen gevatte vrienden voorradig dan is er altijd nog de VARAgids, met het liedjesoverzicht in de papieren versie (p. 15-23) en live-commentaar op Twitter

  HEB DEZE SERIE AANBEVOLEN AAN TOPTRAINERTS IN SPE!
  INTERVIEW: Kijken in de ziel: Toptrainers (N2, 21:20)
  De met de Zilveren Nipkowschijf bekroonde interviewer Coen Verbraak is terug met een nieuwe reeks Kijken in de ziel, waarin nu geen psychiaters maar voetbaltrainers centraal staan. De heren Hiddink, Van Gaal, Van Marwijk, Beenhakker, Adriaanse, De Haan en Van Hanegem over hun vakmanschap.

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – In Dossier BvD (22:00) blikken Theodor Holman en Frits Barend terug op Barend & Van Dorp met voormalige redacteur Jelle Brandt Corstius
  – The late show met David Letterman. Te gast: actrice Katherine Heigl en muzikale gast Band of Horses (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Compilatie met het beste uit vijf jaar DWDD. Vandaag: Jan Siebelink, Willem van Hanegem, Derk Sauer, Jan-Peter Balkenende, André van Duin, Vincent Icke, Jan Wolkers en Georgina Verbaan en Gerrit Zalm

  Wat kiest Nederland (RTL4, 22:35)
  Talkshow over de verkiezingen met Frits Wester en Rick Nieman. Gasten nog onbekend

  Knevel & Van den Brink (RTL4, 23:05)
  De vier vrouwelijke running mates van de lijsttrekkers van de vier grootste partijen:
  – Edith Schippers (VVD)
  – Ank Bijleveld (CDA)
  – Nebahat Albayrak (PvdA)
  – Fleur Agema (PVV)

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – Reacties op de verkiezingen in Suriname, van correspondente Hannah Draaibaar en Prem Radhakishun is in de studio
  – Ab Klink, demissionair minister van Volksgezondheid, heeft kritiek op het VVD-programma
  – Opiniepeilingen van Tom van Dijk van Intomart/GfK

  Interessante BeeldBuisBodeBeschouwing:

  Premiersdebat (zondag, RTL 4, 20:15, 1.339.000 kijkers) leek volgens Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) nog het meest op een voetbalwedstrijd. ??Presentator Rick Nieman toeterde na afloop: ⤽Het was nog harder dan de Champions Leaguefinale!⤝ Maar dat viel reuze mee. Het was eigenlijk alleen de geblondeerde rechtsback die keihard tackelde en zelfs rood had moeten krijgen van scheidsrechter Frits Wester toen hij na een overtreding wegliep en een wegwerpgebaar maakte, terwijl de aanvoerder van het rode team kermend op de grond lag. Maar de scheids greep niet in, waarna genoemde back zijn favoriete spelletje kon spelen: een potje meedogenloos catenacciovoetbal. Effectief misschien, maar zeker niet fraai om naar te kijken.??
  ***
  ??De bedoeling schijnt te zijn dat je hier als kiezende kijker wijzer van wordt. Het was niet te doen,?? aldus Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant). ??De mannen buitelden over elkaar heen en vingen eindeloos vliegen af. Ze sloegen elkaar om de oren met cijfers, die de ander dan weerlegde.?? Het Premiersdebat draaide niet om het debat zelf. ??Het gaat bij tv-debatten maar om één ding: de winnaar. Geen spelletje kan zonder, zeker niet op tv. Winnaar is niet degene met de beste ideeën. Niet de grootste visionair. Winnaar is hij die niet met zijn ogen knippert, maar losjes en ontspannen de meeste gevatheidjes debiteert.??  Maak melding

 184. @ Dick, 16.05
  Die variatie is inderdaad zeer divers. Deze diversiteit zorgt er voor dat je steeds vanuit een andere invalshoek naar een produkt kijkt. Geen oogkleppen op, maar ook, van opzij en achterom kijken. Verder kook ik heel simpel, alleen zorg ik dus voor zeer goede basis ingrediënten en probeer ze op de juiste wijze te verwerken. Ik ga uit van de pure smaken van een hoofdprodukt. Dus, mijn eigen kookstijl. Dat is mijn basis. Daar sta ik achter en weet wat ik daar wel en niet mee kan.
  Daarnaast, nog een grote portie, liefde,….. voor het vak, het produkt waarmee ik mag werken en (hopelijk) kunnen luisteren naar de opdrachtgever en dit vertalen in het gewenste culinaire produkt.
  Maar wel met een eigen signature.


  Maak melding

 185. Dick ik kijk spooradisch tv. Als ik wat wil zien kijk ik het meestal terug op de pc.
  We hadden hier vandaag weer prijs hoor. Mevr. Derk was er gisteren niet met de hoofd er helemaal bij. Zijscherm koplamp en bumper kapot van de Alfa Auto weggebracht krijg ik te horen 2000 euro schade. Ik zou quantum korting bij Dijkman moeten krijgen onderhand!


  Maak melding

 186. Dit weekend dat boekje van Coen Verbraak gelezen (over die voetbaltrainerts). Laat nou juist het intervieuw met Willem van Hanegem NIET zijn opgenomen in dit boekje.>:(>:(


  Maak melding

 187. @ Papa, wou dat ik het kon: koken. Lust alles en ben echt een lekkerbek. Als ik zou schrijven dat ik geen tijd had om te koken, is dat nogal laf. Misschien gewoon luiheid. Mooi als je naar ieders mond kunt koken! Als ik met pensioen ben wil ik het ook graag leren, en fotograferen en filmen etc etc. Nu eerst maar zorgen dat we zo lang mogelijk gezond blijven.

  Onontbeerlijk natuurlijk voor elke ondernemer

  liefde,….. voor het vak/voor het product

  Wel goed om nog eens te noemen.


  Maak melding

 188. @ Derk, meen me zoiets te herinneren. We hebben het wel eens over tv gehad. Terugkijken doe ik tegenwoordig via de veelbesproken KPN-aansluiting op groot beeld. Wel een uitvinding. Maar ik kijk ook niet veel. Redenen (al te vaak genoemd) rest van het gezin wil wat anders (lees commersjeels) zien. Prima: pc, muziek luisteren, lezen etc zijn prima alternatieven. Een avond duurt altijd te kort. Toch is samen een filmpie kijken natuurlijk ook wel tof: zet in op vanavond….al mag ik ook graag naar Nebahat Albayrak kijken en luisteren. Alleen jammer dat Priemend vingertje en Skeefbekkie er dan bij zijn.

  Goed, sinaasappeltje ff slachten en wegwezen :D:D:D


  Maak melding

 189. Volkskrant vandag:

  HILVERSUM – De KRO bezorgt dinsdag bij 460.000 KRO-leden een brief waarin directievoorzitter Koen Becking stelt dat de radio- en televisieprogramma’s in gevaar komen als de PVV of GroenLinks aan de macht komt.

  De brief met het stemadvies, waarover NRC Handelsblad maandag als eerste berichtte, staat reeds op de website van de omroep . De KRO roept leden op een krachtig tegengeluid te laten horen.

  ??Een aantal politieke partijen wil zo drastisch bezuinigen op de publieke omroep dat wij niet langer de programma’s kunnen maken die u zo waardeert. GroenLinks en de PVV gaan zelfs zo ver dat omroepverenigingen moeten worden opgeheven??, schrijft Becking. De brief wordt dinsdag verspreid met KRO Magazine en de Mikrogids.

  De KRO wil wel bezuinigen op bureaucratie en overhead, maar niet op radio- en tv-programma’s. Voorbeelden die de omroep noemt, zijn Boer zoekt Vrouw, Spoorloos en Tijd voor Twee.

  Wilders
  PVV-leider Geert Wilders vindt het ??schandalig?? dat de KRO dinsdag zijn leden heeft geadviseerd niet op de PVV of GroenLinks te stemmen. Omdat de omroep wordt betaald door de belastingbetaler vindt hij dat demissionair minister André Rouvoet van Onderwijs hiertegen in actie moet komen en de KRO moet corrigeren. ??En anders stoppen met subsidie aan de KRO??, zei Wilders dinsdag.

  leuk h?, verkiezingen.


  Maak melding

 190. Heerlijk wijze Cohen-tekst op 3fm-journaal: als reactie op JP’s scoringsdrift

  Balkenende wil ‘afschrikwekkender’ variant taakstraf

  Gewone taakstraf zou ‘statussymbool’ zijn onder jongeren. Onderzoek wijst uit dat juist taakstraf recidive beter voorkomt

  Het CDA wil af van taakstraffen. Dat zei demissionair premier Balkenende dinsdagochtend in het NOS journaal op Radio 1. In plaats daarvan wil hij de “strafdienstplicht” invoeren, die daders onderwerpt aan een streng regime met onder andere nachtdetentie en heropvoeding. Dat zou een meer afschrikwekkende werking hebben op jonge criminelen.

  Onder jongeren zouden taakstraffen als statussymbool worden gezien, aldus de demissionair premier.

  Uit onderzoek is echter (herhaaldelijk) gebleken dat taakstraffen vaak effectiever zijn dan vrijheidsbeneming. Hoogleraar Paul Nieuwbeerta deed bijvoorbeeld samen met het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) onderzoek naar de alternatieve straf. Hieruit bleek dat daders die veroordeeld zijn tot een werkstraf minder vaak terugvallen in crimineel gedrag dan criminelen die een korte celstraf uitzitten.

  Onderzoek van het WODC (Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatie Centrum van het ministerie van Justitie) wijst uit dat “Interventies die gebaseerd zijn op afschrikking door middel van het opleggen van zware of lange straffen niet lijken te werken, dat wil zeggen: ze verlagen de recidive niet.”

  Cohen: de rechter bepaalt wanneer een taakstraf een goede straf lijkt en wanneer niet!


  Maak melding

 191. Hallo Dick, in anderhalf uur een maaltijd bereiden en verorberen ???
  een kookworkshop, 4 gangen + nuttigen duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

  Misschien weet jij een groep mensen, tot ongeveer 12 personen, of wil jij een keer voor jou gasten koken ? Ik begeleid jou.


  Maak melding

 192. Ok 4-5 uur per keer.
  Wat goed is komt immers llllllllllllllaaaannnnngggggzzzzzzaaaaaaammmmmmm
  Is ’t éénmalig?

  Dat laatste is wel erg gaaf! Dan kom jij aan huis?

  groep mensen tot ongeveer 12 gaat vanzelf hier op het onvolprezen netwerkWeblogZwolle :D:D:D

  Over smaak: Jan Smitje nu op 3fm
  >:(>:(>:( Moet ik toch écht weg!


  Maak melding

 193. Nieuwe omroep voor Zwolle
  dinsdag 25 mei 2010 15:54
  ZWOLLE – Het Commissariaat voor de Media heeft dinsdag besloten om de lokale omroeplicentie te verlenen aan de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO). Dat betekent dat na meer dan een jaar na het faillissement van Omroep Zwolle weer duidelijkheid is over de lokale omroep in de stad. ZOO geeft te kennen ‘zo snel mogelijk met goede programma`s in de lucht te willen komen.’  Maak melding

 194. De barbecue voor bewoners van de
  Wolweverstraat (alleen voor de nummers
  4 t/m 7) wordt gehouden op zondag 20 juni
  aanstaande (aanvang 4 uur ’s middags).
  Voor inlichtingen:
  Raymond, Yolanda en Peter Erik.


  Maak melding

 195. Kom net van Kolk met koude eigengemaakte frikandellen/saus. Kolk Hobbemastr was nl dicht; Goed rondgekeken bij Jakma 😮 fluitje bij Kaya, in het zonnetje de markante kop van hr Piek op zijn mooie rode fiets gegroet, Kolk en natuurlijk….Eureka! Hele rondleiding gehad (wat een ruimte!! Vooral bovenin) 1 HJ-tje, en gezellig ge-ohd.

  Misschien komt er zo nog wel iemand in (niet zomaar iemand) die ook de loftrompet kan steken over Assendorp.


  Maak melding

 196. @ Derk

  papa net even je site bekeken maar dat ziet er goed en lekker uit! Ook goede recenties!

  goed, lekker, goede en 2x! 😮 😛

  Prima toch, je zult elkaar ook nog wel eens tegenkomen. En ik neem aan dat die site dan ook echt goed is. Net als de recenties: Toppertje die Papa:D:D:D

  As nu verdeurie die kookworkshop nog niet gratis is 😉


  Maak melding

 197. Denk dat we dan nog wat meer reclame moeten maken dick 😉

  Btw ik lees net dat je grote vriend jantje Smit in november vader gaat worden


  Maak melding

 198. @ Derk…kom maar op met die link dan 😮 Jan Smitje-nieuws/Palingbagger/TopperTs nepgrappen….asjeblieft!

  Laatst Annie Schilder nog gezien bij dat stardinges programma van Paul de Leeuw? Was wel lachen vond ik, maar dat kwam door Paul, die met die gele string, mevr. Holt en Bonny; tjonge wat een gezelschap. Oh ja, John centenbakkie die zijn kaartmaten voor grof geld bedonderde was er ook bij.

  Hé, ga wat anders doen vanavond. Denk ik. Tjoooo


  Maak melding

 199. Leuk een workshop koken, laten we het dan wel in Zwolle doen.
  Welke keuken betreft het, Nederlands of iets buitenlands?


  Maak melding

 200. Kijk nu hebben we dus al 4 deelnemers 😀

  @ingrid ik denk dat papa het linkje van zijn site hier nog wel gaat platsen kun jij mooi kijken wat voor’n heerlijks die man kan maken.


  Maak melding

 201. Ja jantje is geliefd bij het nederlands volk als ik dat allemaal zo lees 😀

  @dick ben je weer op je fiets gesprongen de stad in?


  Maak melding

 202. 😛

  Henk en Ingrid gratis naar moslimshow.

  Iedereen die Henk of Ingrid heet, kan volgende week gratis naar een optreden van de Amerikaanse moslimcabaretiers Allah Made Me Funny. Het gezelschap gaat ook de straat op om met PVV-stemmers te praten.

  Henk en Ingrid zijn de namen die de PVV van Geert Wilders gebruikt voor de ‘gewone Nederlander’. Wie Henk of Ingrid heet, kan op vertoon van zijn of haar paspoort een gratis kaart ophalen voor de voorstelling, op 31 mei in Amsterdam. “Humor ook voor Henk en Ingrid”, is het motto.

  Vorig jaar had het Amerikaanse trio plannen om Venlo aan te doen, de thuisstad van Wilders. Het idee was om een voorstelling te geven en op straat met Wilders-fans in discussie te gaan. Dat ging niet door nadat tegenstanders hadden gedreigd met sabotage-acties. Ditmaal willen de Amerikanen opnieuw de straat op, maar hun management houdt geheim waar dat gaat gebeuren.

  Bron: Fok


  Maak melding

 203. Dan kun je lang wachten kippeboer, je kunt beter aanschuiven bij het festijn van svi.zwolle promoveert namelijk niet.


  Maak melding

 204. Goedemorgen allen,

  Hier was ik weer.
  Beetje druk met wat dingetjes en tussendoor probeer ik ook wat te genieten van het zonnetje.
  Vandaag ook verder niet aanwezig, ga namelijk naar Leiden namens de speeltuinen van .attem.
  We zijn met een project bezig “buurtfunctie terug naar de speeltuin”

  Met zo’n 7 andere speeltuinen uit het land komen we naar Leiden en daar zal Rouvoet ook aanwezig zijn om onze presentatie te bekijken.
  Uiteraard heeft koko wat kokopartyballetjes gemaakt en hoop ik dat ze bij Rouvoet in de smaak vallen.

  Hij zal toch geen vegetariër zijn? Heb ik weer 😀


  Maak melding

 205. Goeiemorgen mensen….we jenzen weer dwars door de werkweek heen. Morgen de hele dag on tour met collega’s in Noord-Drenthe.

  Deze dag zal wel weer veel te snel voorbij gaan :'(

  Kwam hier met heerlijk Sigmundhumor[/url]

  In de auto meegeschreeuwd met Blof en Drukwerk. Nu ook maar ff wat inlussen…..Giel heeft het over de geur van zon op je gezicht: Asjeblieft! Met 1 of andere jaap? jaap? Terror-jaap? gewoon-jaap zeker? jaap van weblogzwolle? Oh jaap de winnaar van X-factor: natuurlijk!!! Zo’n cluppie die de juryvoorzitter laat oordelen wie een verkiezingsdebat heeft gewonnen….

  Pfff t zal me jeuken andere muziek tot 9.00 dan wordt Cohen geïtnerviewd op Radio 1……Oeps indoctrinatie

  :o:o:o:o


  Maak melding

 206. @ Derk 20:48 en…………hij dit is het begin van heul veul kinderen roeptoeters Smitje met zijn vriendin van vrogger uit Volendam. 2e keus na Yolante? Wel al met een kind van een ander. ZUcht….laat ze gelukkig worden maar val ons er niet mee lastig.


  Maak melding

 207. @ zusenzo op openluchtbadtopic:

  Bericht door zusenzo, op 26 mei 2010 om 07:29
  Lucie is weinig naar school geweest, daar kun je niets aan doen.

  Jammer om mensen zo weg te zetten. Al zou het namelijk zo zijn dat iemand weinig naar school is geweest, zijn daar vast goede redenen voor. Een goede reden is bijvoorbeeld: ‘T was (door de omstandigheden) ook wel errug makkelijk om weg te blijven en geld te gaan verdienen.

  Maar geweldig toch, dat mensen die minder scholing zouden hebben gehad, hier proberen te posten? Loop zelf ook niet over van de scholing, streetwise zeg maar. Ken echt heel veel mensen die bijzonder goed terecht zijn gekomen met weinig scholing. Zie nooit een reden om mensen buitenspel te zetten. Al zeker niet om de hoeveel scholing.


  Maak melding

 208. Job nu: geef mijn fout toe, ik had niet door moeten laten rekenen door CPB. Maar het CDA heeft de zaken niet eerlijk voorgesteld oid. Ze hebben er wat anders over gezegd. Tot mijn tevredenheid gezien dat JP dat ook heeft gezien. Hier zou eigenlijk de discussie niet over moeten gaan……….juist over de 2deling!

  politie/trainingen zijn mogelijk in Afganistan.
  ontslagrecht….

  DOMME VRAAG….beide onderwerpen hebben tot de val van het kabinet geleid? Job: daar was natuurlijk veel meer aan de hand.

  Gisteravond ook genoten van een stukje

  Weer vragen waar het om gaat: PVV wil Ik wil dat mensen op een fatsoenlijke manier met elkaar samenleven.

  Vanavond debat: Over financiën…specifiek stukje.

  Job: waarom gaat het ook niet over de vraag of je de lonen moet ontkoppelen en de uitkeringen???? De balans in debatten is vaak zoek!

  Job: vind dat niemand onder de armoedegrens mag zakken. Ben zo benieuwd wat de anderen daarvan vinden.

  Zie veel te veel angst tussen mensen onderling.

  Pappen en nathouden en theedrinken: er is in de jaren ’80/’90 te makkelijk over gedacht. Niet alleen door PvdA. NIEMAND DURFDE HARD AAN TE PAKKEN. Wij hebben er in de partij forse discussies over gevoerd.

  Gaan we hekken bouwen om rijke delen of gaan we mensen met elkaar in contact brengen? Weg met ghetto’s……Klein land, kunnen heel veel, we kunnen nog veel meer als we de zaken samen aanpakken.

  Mensen zouden zich heel goed moeten realiseren WAT er op het spel staat. Welke kant op met de samenleving.

  Rutte impliceerde (zo kwam het ook op mij over) dat hij het liefst met PVV en CDA samengaat! Willen we dat?
  Rutte zegt problemen met de PVV te hebben toch doet hij daar betrekkelijk rustig over.

  Job: Mensen uitsluiten kan, maar dan moeten ze het er naar gemaakt hebben.

  “Bij u thuis werd vroeger veel over WOII gesproken”? Ja, maar daar gaat het niet over dan wordt daar de nadruk op gelegd. Zou de nadruk willen leggen op “ontwikkelen van talenten”.

  Morgen Roemer: Job: Job SP heeft hart zeker op de goede plek. Verwijt, ballon doorprikken….bedrijven krijgen bij SP te weinig ruimte op onze economie te laten groeien.

  Oeps: Ik hoorde iemand praten waar het absoluut uit zijn vezels komt! Wat een passie!!


  Maak melding

 209. Aanvulling:

  Gisteravond ook genoten van een stukje damesdebat bij KvdB met hun suggestieve vragen. Ook 3x rechts (PVV, VVD, CDA) tegen Albayrak….ze was sterk zeg!

  * Heeft vast weer niemand gezien. Benieuwd hoe anderen het ervoeren 😮

  Vanavond in elk geval geen RTL-kippenhok vol haantjes debat meer voor mij…..Nederland-Mexico….Boulah op rechtsback. Bakkie chips en lekkere nootjes paar groene flesjes: komt vast wel goed :D:D:D


  Maak melding

 210. Dick.

  Job vertelde dat het CDA de afspraak met de PVDA hadden gemaakt om de hervormingen van de aow met ingang van 2010 te laten ingaan.

  Hoop dat Job dezelfde passie vanavond laat horen.:D


  Maak melding

 211. Amsterdam 13e op wereldranglijst leefbare steden

  Wenen, Z?rich en Geneve aan kop, 16 Europese steden in top 25

  De hoofdstad staat net als vorig jaar op de 13e plaat in het jaarlijks onderzoek naar de leefbaarheid in 221 steden door het wereldwijd opererende personeelsadviesbureau Mercer.
  Mercer verricht het onderzoek om eerlijkere beloning van in het buitenland gestationeerde medewerkers van overheden en multinationals mogelijk te maken. Het bureau kijkt daarbij naar zaken als politieke stabiliteit, gezondheid, sociaal-culturele en economische omstandigheden en onderwijs.
  Voor het eerst maakte Mercer een aparte index van eco-vriendelijke steden. Daarbij doen de – veelal eeuwenoude – Europese steden het een stuk slechter. Amsterdam staat daarbij op de 39e plaats, net boven Brussel.

  Mercer: Quality of Living worldwide city rankings 2010 ?? Mercer survey
  Onderaan de link


  Maak melding

 212. @ Zwolse, heb je gelijk in…kon helaas niet voortdurend blijven typen 😉

  Job komt op mij over als een integer (geeft ook gelijk toe dat ie wat anders had moeten doen), bescheiden, wijs, treffend sprekend, betrouwbaar staatsman. Iemand die als ervaringsdeskundig burgemeester van de grootste en veelzijdigste, kleurrijkste stad van NL, uitstekend MP van Nederland zou kunnen zijn. De man heeft humor en relativering, is fatsoenlijk.

  Dat is zijn valkuil. Cohen is als persoon een verademing tussen de keffende schoothondjes Geert, Mark en Brekebeen JP. Hij praat goed door, dat wel. Maar het mag wat onfatsoenlijker. We kunnen JP toch ook amper Christelijk fatsoenlijk noemen in de debatten? En al helemaal niet in zijn programma….hebben we het nog niet eens over “rentmeesterschap” maar over dé kloof van dit moment….die tussen (relatief) arm en (puisant) rijk. JP wil (desnoods) met Geert en Mark wel weer de macht……om de kloof nog groter te maken.


  Maak melding

 213. Heb gisteren wel programma gezien over het reilen en zeilen van de PVV in Almere.

  Wat een treurnis die bende daar,je moet je als stemmer van die club toch zwaar besodemietert vinden,pffffffffffffff wat een onkunde,maar bovenal een stelletje lafaards die wel HEEL SNEL de kont in de krib gooiden en eruit stapten bij de coalitie besprekeningen.

  Volgende week deel 2, de moeite waard om het te zien.:D


  Maak melding

 214. Maar je vroeg: passie! Beschikt de man zeker! Zo’n mooie combi: beheerst, rustig zijn woorden wegend etc maar toch passioneel en vol vuur. De man gelooft in zijn missie en dat straalt ie uit. Natuurlijk komt dat bij het rechts/commerciële RTL amper uit de verf. Debatten staan daar in het teken van de presentatoren….’t is hun show. Laat Fritsie nu jaren spindoctor van CDA zijn geweest :o:o:o Vond het altijd al zo vreemd dat men zich afvroeg waarom RTL aan gelekte info kwam!!!!

  De presentatoren zijn ook super-nadrukkelijk aanwezig om het debat te sturen. De showzenderT voor de kijkcijfers (nee mensen, niet voor uw objectieve infovoorziening) is écht niet geïnteresseerd in de basisregels voor het debat. Spreektijd/uit laten praten? Denk dat Job’s passie in dat strakke concept moeilijker te signaleren is.

  Hij mag wel meer in de aanval (bijvoorbeeld op de Neelie-soap van Rutte), op rechts-kabinet die een kloof drijft tussen mensen, op JP ( die later toegaf dat hij zondag bij RTL zijn koopkrachtplaatje verkeerd vaar voorgespiegeld…..gelogen zeg maar).

  Ach, het wordt vanavond Job’s 3e debat (?) De meesten hebben er al tegen de 200 gehad. Albayrak gister gezien Zwolse? Zie 9:31.


  Maak melding

 215. Goeiemorgen en zo.
  Kwam er gisteravond om bijna half twaalf bij K&vdBrrrr in.
  Wat een kippenhok. Heb toch nog 10 minuten volgehouden!
  Maar weer veel van ’t zelfde, en wat we de komende weken blijven houden: cijfertjes welke steeds anders pluri-interpretabel worden geïnterpreteerd: Normaal nederlands: flink door elkaar schreeuwen over verschillende onderwerpen; niet naar elkaar luisteren; meewarig het hoofd schudden. Elke presentator denkt dattie ook wel debatleider kan spelen. In feite zijn het allemaal een stelletje zielepoten in een tredmolen, want hoe goede kijkcijfers te scoren. Nu vechten ze elkaar de tent uit, en straks moeten er weer bondjes gemaakt worden.>:(


  Maak melding

 216. Tim, hoe zou jij het het liefst zien?

  Bericht door Tim, op 26 mei 2010 om 09:09
  CDA: 30
  PVDA: 26
  PVV: 18

  Wat is je favo coalitie (=75 en meer zetels)


  Maak melding

 217. Goeiemorgen Drama, het kost mij ook enorm veel moeite om naar Skeefbekkie en Priemend vingertje te kijken. 1 van de weinige tv-keuzes die ik deel met mijn geliefde vrouw. Wilde toch ff naar Alabayrak kijken…..tussen de rechtse kipjes.

  Ok kippenhok…maar is dat erger dan dat gekef van die “vrogger op het schoolplein gepeste nep-stoere jochies bij RTL”?

  De media-aandacht is geloof ik wel zwaar onevenredig verdeeld. Zal oa met Fritsie W.’s medialijntjes (met oa TeleTroepToeTerT) te maken hebben. Bij die 2 mannenbroeders zaten wel 4 NUMMERS TWEE.

  Enorm punt: Elke presentator denkt dattie ook wel debatleider kan spelen.——Eigenlijk is er maar 1 goede Paul Witteman. Die “nieuwe” kerel van Buitenhof zou het misschien ook kunnen. Huys nog niet denk ik.

  Heb wel respect voor politici, echt wel. Hun MOETEN natuurlijk bij die comedy op komen draven. Als hoef je natuurlijk niet als Balk vorige keer bij RTL Boulevard te gaan zitten roddelen.

  Ben er ook voor (zie column hier gister geplept van Opinie-chef VK) dat er tevoren favo coalities worden aangeboden aan de kiezer.  Maak melding

 218. @ Drama,

  De uitdaging is natuurlijk dat je ondanks kippenhokken, gekakel, gekef en vliegen afvangen….je punt kunt maken.

  Zal wel aan mij liggen, maar heb zondag alleen tot de reclame gezien over “Veiligheid”: Job zijn teksten vond ik uitstekend. En dat flauwegelul over theedrinken, multicultiknuffelen etc neemt toch niemand meer serieus? Terecht reageerde hij nog niet met een letter. Non-verbaal wel: goed.

  Ook, zal wel weer aan mij liggen, wist Albayrak gister herhaaldelijk te waarschuwen voor een rechts kabinet: “Jullie (CDA & VVD) zitten elkaar wel vliegen af te vangen over kleine dingen”maar gaan straks vrolijk samen met de PVV regeren. Geen weerwoord gehoord…..

  Ook over de zorg, onderwijs en arm/rijk vond ik haar sterke teksten hebben. Dat ze een sterke, sociale (stond gezellig met nog 4 mij onbekende vrouwen)… (en mooie) vrouw is heb ik zelf in de Buitensoos gezien.


  Maak melding

 219. @ Zwolse, 09:51; Oh, daarom wil Annemarietje (nog niet betrapt op vuistdiep in vuile zakies) J. burgemeester van Mokum worden 😮

  Zij en het toenmalige stadsbestuur (tot voorin dit jaar) hebben gewoon ENORM gefaald! Dat ze de niet politiek geïnteresseerden (veruit de meesten) in Almere absoluut niet uit konden leggen wat het verschil was tussen hun en die “mensenuitsluitende 1-mans lijst”.


  Maak melding

 220. @ degi, 24/5 22:57-topic brand. Goedenmorgen, sprak je dus gister. Het jongetje ligt nog in het ziekenhuis begreep ik. Is er al bekend of hij nog lang moet blijven?

  Wat is dat Eureka een gaaf pand zeg. Daar zit écht heel wat ruimte in!
  Volgens mij is het begonnen met een kraakactie? De muziektent in Assendorp is ook schitterend gerenoveerd. En wat een ruimte daaronder nog schijnt te zitten….

  PS De pannenkoekenbakker van Eureka/plaatselijk aardig bekend lijkt me….wil er weer voor zorgen dat ie ze de 13e weer goed bruin bakt 😀


  Maak melding

 221. Het eerste tv debat was een drama voor de kijkers. Wat een haantjes gedrag.Onbeschoft en ongemanierd met name door Mark Rutte en Geert Wilders.Ook werd Balkenende in het zadel geholpen door zijn voormalige spindochter Frits Westers,geen kritische vragen en als vanouds om de brei heen draaien.Schandalig dat Roemers niet uitgenodigd is,uiteindelijk zit de SP met 25 zetels in de kamer,tegen 9 van de PVV.Het was mij te rechts gekleurd , wat geen evenredig beeld gaf. Ben bang dat het vanavond weer van hetzelfde laken en pak zal zijn. Ik zie bij de commerciele zenders geen echte leider die een debat kan leiden ,waar ieder kan uitpraten en zijn/haar standpunten kan en hoort te weerleggen,waar het voor de kijker te volgen is waar iemand met zijn/haar partij voor staat.


  Maak melding

 222. het kost mij ook enorm veel moeite om naar KvdB te kijken

  Nu doe je het weeeeeer:o;):P

  😀 het boeit mij niet maar ik ging er eens op letten toen anderen er commentaar op hadden….

  Goedemorgen trouwens!


  Maak melding

Reageer