Start bouw medisch wooncentrum Fenix in Kamperpoort

Zwolle – Op het voormalige fabrieksterrein van Fenix in de Kamperpoort in Zwolle komt een gebouw waarin 1e en 2e lijns zorg samen gehuisvest worden.

fenix.jpg

In het nieuwe complex komt een apotheker, huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten, huid- en oedeemtherapeuten en diëtist bij elkaar onder de naam Fenix en daarboven een kleinschalige verpleeghuisvoorziening van Woonzorgconcern IJsselheem. Dit is na realisatie van De Nieuwe Haven het eerste nieuwbouwtraject dat op dit terrein op 27 mei van start gaat.

IJsselheem biedt in deze woningen verpleeghuiszorg volgens het concept kleinschalig wonen. De bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en kunnen zelf hun dagelijks leven inrichten. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en sluiten, in de ondersteuning en zorg die zij verlenen, zo veel mogelijk aan bij de leefstijl en de voorkeuren van de bewoners.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Smaakvol ontwerp, stedelijk maar niet buiten proporties. Er is ook voor een mooie bouwsteil gekozen ipv hypermoderne architectuur.


  Maak melding

 2. Lijkt me een goed idee voor IEDERE huisarts!
  Mijn huisarts heeft 5 tot 10 minuten tijd per consult en doet niet aan poortwachten (= grotere klachten dan opgegeven signaleren). Zij zit daar om de kwaal die je hebt opgegeven te bekijken en te behandelen. Een gemiste kans, als je je bedenkt, dat velen die zich niet lekker in zijn of haar vel voelen, eerst met vage klachten naar de huisarts gaan. Ook, omdat ze een verwijzing van diezelfde huisarts nodig hebben, om naar een hulpverlener te kunnen, maar zich generen om de klacht direct op tafel te leggen.
  Ik heb een afstudeerproject gedaan over de samenwerking tussen huisartsen en hulpverleners. Daar werd ik niet vrolijk van, die samenwerking was er toen (8 jaar geleden) gewoon niet, omdat er geen tijd voor was en dat zal wel niet erg verbeterd zijn ondertussen!

  Maar met dit initiatief word ik vrolijk gestemd. DIT is een grote stap in de goede richting. Allerlei hulpverleners onder 1 dak. Erg goed! Nu dus hopen, dat het zo’n succes gaat worden, dat het zal worden uitgebreid naar een grotere doelgroep!


  Maak melding

 3. Dit zal wel niet bedoelt zijn voor die paar buurtbewoners die er nu nog wonen want wanneer gaan ze eens bouwen voor de oude en nieuwe bewoners van deze wijk.Is trouwens een mooi uitzicht voor de bewoners aan de overkant zo een log gebouw tegenover je.


  Maak melding

 4. Ik denk dat al met al de oude kamperpoorters mooi voor het lapje worden gehouden.Want er is nog steeds niets gerealiseerd voor de bewoners die terug zouden naar hun oude buurt.


  Maak melding

 5. @ Pieters kom jij uit deze buurt?Mijn ervaring met renovatie is dat vele bewoners nadat ze hun huis hebben moeten verlaten niet meer terug komen/willen omdat ze in hun nieuwe buurt helemaal gewend zijn.

  Kom jij er niet vandaan misschien is er een oud kamperpoorter die ook zijn huis heeft moeten verlaten reageren, hoe zijn de meningen hier over.


  Maak melding

 6. @Eva:

  Maar met dit initiatief word ik vrolijk gestemd. DIT is een grote stap in de goede richting. Allerlei hulpverleners onder 1 dak

  Het komt steeds vaker voor dat paramedici samen met een huisarts onder 1 dak gehuisvest worden. Je ziet het met name in nieuwbouw-gebieden. Dat is inderdaad een goede ontwikkeling! Korte lijnen en het blijven ontwikkelen van ketenzorg draagt onder andere bij aan een goede samenwerking tussen verschillende deskundigen, dit in het belang van de patiënt.  Maak melding

Reageer