Minister Verburg rijdt mee met Leontien’s Ladies Ride

Zwolle – Zondag 30 mei is het weer zover, dan gaan ongeveer vijfduizend dames van start in Zwolle voor de vierde editie van Leontien Ladies Ride, en zij zullen ook deze editie weer tot een groot succes maken.  

 Leontiens Lady Ride.jpg

Steeds meer vrouwen zijn enthousiast geworden door de sfeervolle opzet van de dag. Want Leontien Ladies Ride is meer dan alleen fietsen. Het is een dag lang genieten met je familie of vriendinnen van de prachtige omgeving, de gezellige sfeer en de optredens van diverse artiesten. Al deze elementen geven de tocht een unieke sfeer. Leontien Ladies Ride is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste, maar bovenal gezelligste fietstocht van Nederland! Een fietstocht alleen voor dames, ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets. Bovendien vanaf 15.00 uur live op TV Oost.

In de historische binnenstad van Zwolle is op het Rodetorenplein het promodorp gevestigd. De unieke ligging aan het water geeft dit plein een extra dimensie. De start van Ladies Ride is traditiegetrouw op de nabij gelegen Melkmarkt, waar Leontien bij de feestelijke start de deelneemsters zal wegschieten.

Onder de deelneemsters zijn dit jaar ook minister Gerda Verburg, Olympisch kampioene Marianne Timmer en een grote groep allochtone vrouwen van het project ‘Ik fiets’. De dames worden vervolgens naar het Overijsselse Vechtdal geleid. Tijdens de tocht komt men op de meest mooie plekjes van Zwolle, Dalfsen en Ommen. De ideale ligging van Zwolle zorgt ervoor dat je al fietsend volop kunt genieten van prachtige bosgebieden en schitterend uitzichten over de uiterwaarden van de Vecht. Maar ook de historische binnenstad van Zwolle met de beroemde Sassenpoort, het kasteel Rechteren in Dalfsen of de rustplek bij Huize ’t Laer geven deze Ladies Ride extra glans!

De deelneemsters kunnen kiezen tussen twee afstanden: 35 of 65 kilometer. Onderweg zijn er diverse rustplekken om de benen te strekken, iets te eten of een lekker drankje te nemen. Want de dames hoeven deze dag geen recordtijd neer te zetten, zoals ze Leontien zo vaak hebben zien doen. Ze krijgen de hele dag de tijd om de tocht op hun eigen tempo af te leggen. Bij de finish in Zwolle worden de deelneemsters als winnaars binnengehaald door een echte wielerspeaker en ter afsluiting zullen in het promodorp diverse artiesten een optreden verzorgen.

Wil je nog inschrijven? Dat kan via www.leontien.nl

Artikel delen:

Reageer