Gemeente Zwolle gaat meer op afspraak werken

Zwolle – De openingstijden van de publieksbalie in het Stadskantoor veranderen vanaf 1 juni 2010. De gemeente Zwolle gaat meer balies inzetten voor klanten die op afspraak de publieksbalie bezoeken. De gemeente wil hiermee haar dienstverlening verbeteren. Klanten die een afspraak maken kunnen eerder terecht, ook in de drukke vakantieperiode. Om meer balies in te kunnen zetten vervalt op donderdagmiddag en -avond de vrije inloop. Op deze tijden kunnen Zwollenaren alleen met een afspraak terecht. Vrije inloop blijft mogelijk op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.

De afsprakenservice heeft veel voordelen. Wie een afspraak maakt, wordt binnen vijf minuten geholpen. Wachttijden verdwijnen daardoor of worden daardoor korter. Een afspraak is simpel en snel te maken via de website www.zwolle.nl/afspraakmaken of via telefoonnummer 14038. Ook voor de gemeente heeft het voordelen om meer op afspraak te werken. Zo wordt de klantenstroom beter planbaar. Dit is efficiënter, omdat de balies kunnen worden ingezet op basis van het aantal afspraken of de vraag daarnaar. Hierdoor kunnen bezoekers eerder terecht voor een afspraak.

Nieuwe openingstijden

De nieuwe openingstijden zijn simpeler. Voor alle werkdagen en de donderdagavond kan een afspraak gemaakt worden. Op alle doordeweekse ochtenden kan men binnenlopen wanneer het uitkomt.

Met afspraak

•          maandag tot en met vrijdag: 08.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur.

•          donderdagavond: 17.00 tot 19.00 uur. Zonder afspraak

•          maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur.


Burgerloket Veel gemeentezaken zijn makkelijk, snel en soms goedkoper te regelen via het burgerloket. Een uittreksel GBA (bevolkingsregister) is dan zelfs gratis. Meer informatie is te vinden op www.zwolle.nl/burgerloket.

Artikel delen:

Reageer