Stap op in de IJsseldelta

Zwolle – Het Pinksterweekend is in aantocht en ook de zon laat zich zien. Het ideale weer om de fiets te pakken. Tijdens de Meimaand Fietsmaand kosten de speciale VVV Jubileumroutes slechts €2,- en de helft gaat naar het Ronald McDonalds Kinderfonds. Ook is er nog een speciale Fietsmaand prijsvraag, waarmee een Union Onda fiets ter waarde van €449,- wordt verloot. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere dingen te doen, dus kom naar de IJsseldelta en ontdek het zelf!

Het is Meimaand Fietsmaand. Het zonnetje komt tevoorschijn, dus pak gauw de fiets en ontdek de IJsseldelta. Eén van de nieuwe jubileumroutes is de IJsseldelta route. Deze route van 33,5 km, begint in Kampen en gaat vanaf daar langs mooie monumenten. Tijdens de route zijn er prachtige vergezichten over de IJssel te zien. Een eigen route uitstippelen kan natuurlijk ook, daarvoor is het ‘Fietsroutenetwerk van Overijssel’  een handig hulpmiddel. Om iedereen vast in de stemming te brengen pakt de VVV groot uit door zadelhoesjes te verspreiden op plekken in de IJsseldelta.

Zwartsluis was tijdens de Nationale Sleepbootdagen aan de beurt en op donderdag 20 mei 2010 zijn de fietsen bij het station in Kampen voorzien van een zadelhoesje. Voor iedereen die dit gemist heeft, het zadelhoesje wordt gratis weggegeven bij aankoop van een fietsroutenetwerkkaart bij de VVV’s in de IJsseldelta. Samen met een stuurlabel waar de knooppunten handig opgeschreven kunnen worden.

Trek er op uit tijdens Pinksteren

Er zijn net twee nieuwe jubileumroutes geopend en zo kan al fietsend de IJsseldelta ontdekt worden. Al varend kan dat  natuurlijk ook, de Havenkaart kan hier prima voor worden gebruikt. Op tweede Pinksterdag heeft de Veerman van Kampen een rondje Kattegat georganiseerd. Deze boottrip laat Kampen op een speciale manier zien. In Zwolle, bij museum de Fundatie is de expositie ‘Portrettisten Nu’ tijdens Pinksteren te bekijken en ook voor kids is er genoeg te doen. De Stripwandeling is leuk voor kids en op deze manier wordt Kampen al wandelend ontdekt.  

 

Neem een kijkje op www.vvvijsseldelta.nl voor extra tips!

Fiets en win!
Vergeet tijdens het fietsen vooral de camera niet mee te nemen. Met een VVV jubileumroute is namelijk een fiets te winnen. Het enige wat daarvoor moet worden gedaan is na thuiskomst een leuk, boeiend, grappig of inspirerend verslag te schrijven. Het verslag mag maximaal 400 worden bevatten en er moet minimaal één foto worden toegevoegd. Stuur het verhaal vervolgens op naar redactie@vvv.nl o.v.v. ‘verhalenwedstrijd VVV Jubileumfietsroutes’  en geef duidelijk aan welke route er is gefietst en de naam van de provincie. Vergeet niet uw volledige naam, adres en telefoonnummer te noteren.

Artikel delen:

Reageer