Voetbalteam bereidt zich voor op Dutch Homeless Cup

Zwolle – Volgende week zaterdag 29 mei a.s. staat in Zwolle de Dutch Homeless Cup op het programma. Op het Grote Kerkplein in de binnenstad starten om 10.00 uur de eerste wedstrijden tegen teams uit het hele land. Dit jaar doet ook gastheer Zwolle weer mee met een team.

homeless_cup.jpg

Medewerkers van het Leger des Heils, de ideeënmakelaar alsmede ambtenaren van de gemeente Zwolle en de verenigingsmanager van De Pelikaan hebben gezamenlijk het initiatief genomen om bij voetbalvereniging HTC aan de Haersterveerweg het Zwolse team met gerichte voetbaltrainingen voor te bereiden op dit toernooi. Dit initiatief heeft ertoe geleid dat deze maand mei inmiddels iedere donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur het Zwolse team zich o.l.v. een door De Pelikaan aangestelde professionele voetbaltrainer en met begeleiding van het Leger des Heils, de heren zich voorbereiden op het toernooi.

Voor De Pelikaan past dit geboden sportaanbod uitstekend binnen het ontwikkelde sociaal maatschappelijke beleid ten aanzien van sportactiviteiten voor doelgroepen die inmiddels op het sportpark ontwikkeld worden. De gemeente Zwolle vindt de trainingen een goed initiatief en is met het Leger des Heils en de Pelikaan op zoek naar de mogelijkheden om de voetbaltrainingen een vervolg te gaan geven.

De Zwolse wethouders Vedelaar en Piek zullen in dit kader dan ook het Zwolse team volgende week komen aanmoedigen op het Grote Kerkplein. FC Zwolle heeft tenues in bruikleen beschikbaar gesteld waarin het team volgende week zal gaan spelen en toont verdere betrokkenheid door in de nabije toekomst een clinic te organiseren voor het team.

De Stichting Meer dan Voetbal en de KNVB zien als initiatienemer van de Dutch Homeless Cup tot haar genoegen dat een lokale voetbalvereniging is betrokken bij dit initiatief en ziet dat als een goed voorbeeld van lokale samenwerking. De Dutch Homeless Cup is de nationale voetbalcompetitie voor sociaal kwetsbaren, waaronder daken thuislozen. Het project heeft als doel om sportprojecten binnen de maatschappelijke opvang te initiëren.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. ze hebben wel een prima trainer aan de haak geslagen zeg! dr Borgardijn, nu hoofdtrainer van de BeQuick dames, vorig jaar nog degradatiekandidaat, en dit jaar tot de laatste dag voor het kampioenschap gestreden in de hoofdklasse!

    als ie dat kan, kan dit team ook gewoon kampioen worden zou ik zeggen


    Maak melding

Reageer