Hoofdklasseschap voor Be Quick onzeker na nederlaag

Zwolle – Na het teleurstellende slot van de competitie wacht voor Be Quick de onzekerheid van de nacompetitie. Op een vrijdagavond in Veenendaal was DOVO de eerste tegenstander. Maar met het invallen van de duisternis, ziet Be Quick de Hoofdklasse langzaamaan vervagen.

Wie verwacht dat Be Quick op en top gemotiveerd uit de kleedkamer zou komen om de eerste wedstrijd in de nacompetitie in te gaan, komt bedrogen uit. Twee weken van relatieve inactiviteit en een maalstroom aan transfergeruchten hebben de dadendrang van de roodzwarte brigade schijnbaar flink verzwakt. Het elftal oogt veel te mat om DOVO op eigen veld pijn te doen. Be Quick-trainer Wieb Rodenhuis: “We speelden met veel te weinig pit. Daardoor hadden we te weinig grip op het middenveld. Het veld was veel te groot.” DOVO weet er wel raad mee. In de eerste helft blinkt vooral Rogier Wissink uit en het is Thijs van Tent Beking die zowel de 1-0, als de 2-0 op de borden zet. Het tweede doelpunt is een beauty.

Tot aan de rust is het verder vooral  de razendsnelle Jeffrey Arends die op de linkervleugel  voor veel gevaar blijft zorgen. Be Quick kan er maar weinig tegenover zetten. Rodenhuis: “We misten gewoon de agressie. Onbegrijpelijk. Voorin hebben we bijna niks afgedwongen voor de rust.”

Bij Be Quick mag er dan onduidelijkheid en onrust zijn, DOVO is dit seizoen ook allerminst gespaard gebleven. Er zijn bestuurswisselingen geweest en met Rob McDonald is het elftal al aan de derde trainer toe. Maar DOVO lijkt ook de tweede helft in te gaan als de bovenliggende partij, maar rond de 50e minuut smelt het overwicht plotseling als sneeuw voor de zon weg. Direct na de verandering in het spelbeeld weet Marc van der Vegte de bal zowaar in de Veenendaalse doel te schuiven: 2-1. Er is dan nog een half uur te spelen en alles lijkt weer mogelijk. Rodenhuis: “Na de rust was de instelling een stuk beter en kwamen we weer goed terug. Hét moment in de tweede helft voor ons is de kans voor Patrick Hoep, die de bal van dichtbij naast schuift. Helaas misten we voorin weer de scherpte.”

De 2-2 hangt in de lucht maar komt er niet. Dat beaamt ook DOVO trainer Rob McDonald: “Over de hele wedstrijd hebben we verdiend gewonnen, maar de gelijkmaker hing in de tweede helft nadrukkelijk in de lucht. Alle tweede ballen waren op een gegeven moment voor Be Quick. Gezien de afgelopen wedstrijden vond ik het onbegrijpelijk dat ons middenveld nog zo weinig grip op de wedstrijd had.”

Maar het slotoffensief van Be Quick mist het venijn en DOVO countert gevaarlijk. Nadat Fatih Eroglu in de 89e minuut met een rode kaart van het veld moet is de wedstrijd in feite gelopen. Diep in blessuretijd weet DOVO zelfs de 3-1 nog op de borden te krijgen door middel van Daniël Kops. McDonald: “Die rode kaart kwam ons natuurlijk ook goed uit. Daarmee was het eigenlijk gebeurd.” En voor Be Quick breken daarmee onzekere dagen aan. Alleen twee overwinningen tegen D’Olde Veste en DTS kunnen misschien nog uitkomst bieden, want de penaltyserie tegen DOVO ging ook verloren.

Artikel delen:

Reageer