Het weer: zonnig

Zwolle – Eerste Pinksterdag start de dag met lokaal mist en lage bewolking, die vanaf de Noordzee het land binnen is getrokken. Deze lost na zonsopkomst geleidelijk op en dan is het overal zonnig.

22-05-2010_weerfoto__milligerplas_.jpg
Milligerplas

Zondagmiddag is het zonnig en het blijft droog. De temperatuur loopt op tot 16-24 graden, met de laagste waardes op de Wadden en langs de kust, de hoogste temperaturen vinden we morgen in het zuidoosten. De noordenwind is meest matig. ’s Avonds is het overal nog droog. Gedurende de nacht neemt de kans op buien in het noorden en midden van het land toe. Het zuiden houdt het droog. De minima liggen rond 10 graden.

Op Tweede Pinksterdag is er vrij veel bewolking. Met name in het oosten van het land vallen er buien. De temperatuur ligt tussen 16 en 22 graden, bij een matige noordwestenwind. In de nacht naar dinsdag is het grotendeels droog. De minima liggen rond 6 graden.

Dinsdag is het wisselend bewolkt. Lokaal kan een spat regen uit de bewolking vallen, maar het blijft grotendeels droog. De temperatuur doet nog een stap terug en komt uit rond maxima tussen 15 en 18 graden. De wind blijft meest noordwestelijk en zwak tot matig van kracht.

Ook woensdag wordt er niet heel veel regen verwacht, maar lokaal kan een bui vallen. Met 14 tot hooguit 16 graden is het fris. De dagen daarna blijft de temperatuur rond 17 graden uitkomen en houden we wisselvallig weer, met elke dag kans op een bui.

Artikel delen:

Reageer