Aanhoudingen i.v.m. drugs bij dansfeest in Zwolle

Zwolle – Het evenement Fusion Of Dance op de Wijthmenerplas is zaterdag 22 mei goed verlopen. In totaal zijn 15 personen aangehouden voor het in bezit zijn van harddrugs (GHB, speed, cocaïne).

Bij controles bij de ingang en op het terrein werd geconstateerd dat de personen drugs gebruikten of verkochten waarna ze konden worden aangehouden. In het begin van het evenement werd er een incident gemeld bij één van de podia. Een gasfles leek op ontploffen te staan waarop door de brandweer besloten werd dat gedeelte van het terrein te ontruimen. Dit gebeurde in alle rust door beveiligingspersoneel en politie. Na korte tijd bleek het probleem te zijn opgelost en kon het volledige terrein weer worden vrijgegeven. Op het terrein zijn gedurende de dag wel een paar opstootjes geweest, maar die zijn op uitstekende wijze door de beveiliging opgelost.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Veruit het merendeel heeft zich dus keurig gedragen idd! Ook tijdens de ontruiming, wat toch niet kinderachtig is. Reken erop dat massa’s mensen makkelijk en snel lastig kunnen zijn. Zeker als velen onder invloed zijn. Paar opstootjes en aanhoudingen (allen drugs lees ik)….op 10.000 bezoekers. Eens Edwin.


  Maak melding

 2. Het was een geweldig feest.
  Hierbij mijn dank aan de organisatie, de beveiliging en het personeel.
  Ben zelf heel even op de EHBO post geweest om zonnebrand te vragen. Was allemaal geen probleem, en met een lach weer door kunnen gaan.
  Jammer dat er een ontruiming was, maar het was voor onze veiligheid, en dat staat voorop natuurlijk.
  4 september zijn we er weer bij, voor een nieuw super feest:D


  Maak melding

Reageer