Rode Rekenmeesters geven college over economie

Zwolle – PvdA-kandidaten Ronald Plasterk, Ed Groot en Henk Nijboer geven vrijdag 28 mei aanstaande vanaf 10 uur ‘s morgens op Hogeschool Windesheim een college over economie en verkiezingen. Deze ‘Rode Rekenmeesters’ van de PvdA willen daarmee studenten en andere geïnteresseerden inzicht geven in de belangrijke politieke keuzes die moeten worden genomen op het gebied van economie. ‘De gevolgen van de economische crisis laten zich voelen op de overheidsbegroting. Er moet iets gebeuren’, aldus de Rode Rekenmeesters.

‘We moeten keuzes maken en die zijn soms hard, maar het is belangrijk dat mensen weten wat er te kiezen valt en welke redenen achter de keuzes schuilen. Vandaar dat we als politici het land in trekken om mensen te informeren en de discussie met hen aan te gaan. Wij willen er alles aan doen om sterker uit de crisis te komen.’ Ronald Plasterk (nr 3 op de lijst) is voormalig minister van Onderwijs en was in het toenmalig kabinet lid van de sociaal-economische zeshoek. Ed Groot (nr. 17) is oud-columnist van Het Financieele Dagblad en econoom. Henk Nijboer (nr. 39) is als econoom werkzaam op het ministerie van Financiën.

Het college van de Rode Rekenmeesters vindt plaats op Hogeschool Windesheim in Lokaal E018 – Campus 2-6, in Zwolle en zal om 10 uur ´s morgens van start gaan. Iedereen is van harte welkom.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer