Het weer: kans op een bui

Zwolle – Maandag, op Tweede Pinksterdag, is het in de ochtend in het noorden en oosten bewolkt en vallen er enkele buien. Meer naar het zuiden toe is het droog en schijnt de zon. Er waait een zwakke tot matige westenwind.

23-05-2010_weerfoto__rodetorenplein_.jpg
Rodetorenplein

In de loop van de middag neemt ook in het zuiden de bewolking toe en kan er in het binnenland een enkele bui vallen, mogelijk met onweer. Er zijn grote verschillen in temperatuur. Op de Wadden wordt het slechts 14 graden, terwijl het in het zuiden nog 24 graden kan worden. De wind draait naar het noordwesten en trekt aan tot matig, in het noorden vrij krachtig. Maandagavond en in de nacht is het bewolkt en blijft het grotendeels droog.  De minima komen uit rond 8 graden. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Het is wisselend bewolkt en vrij fris. De temperaturen liggen tussen 12 graden op de Wadden en 19 in het uiterste zuidoosten van het land. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.

Woensdag begint de dag droog. Er is vrij veel ruimte voor de zon, maar het blijft met temperaturen rond 15 graden aan de frisse kant. Gedurende de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en kan er wat regen vallen. De wind draait naar het noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

Donderdag is er vrij veel bewolking, maar zijn er ook perioden met zon. De temperatuur komt iets hoger uit dan op woensdag. Het wordt gemiddeld 16 graden.

Daarna komen we in een westelijke stroming terecht en neemt de wisselvalligheid toe. Er is iedere dag kans op een bui, maar de temperaturen lopen geleidelijk wel weer wat op.

Artikel delen:

Reageer