Festival ‘Kunsten op Straat’

Zwolle – Op zaterdag 5 juni wordt Zwolle op z’n kop gezet door het Internationaal straattheater festival "Kunsten op Straat". De gehele middag en avond wordt de Zwolse binnenstad overspoeld door 15 straattheatergroepen die bij elkaar zo’n 40 voorstellingen brengen.

De artiesten komen uit de hele wereld. De voorstellingen zijn ook voor kinderen aantrekkelijk. Alles is gratis en vrij toegankelijk! Er zijn de hele middag en avond doorlopend voorstellingen te zien, dus U kunt hier moeiteloos de hele dag doorbrengen! De meeste voorstellingen zijn rond de Grote Kerk. Naast verschillende speelplekken is er een informatiestand waar het uitgebreide dagprogramma verkrijgbaar is.

Zwolle is de tweede plaats waar de Overijsselse straatmusical “Daendels slaat toe” te zien is. Een voorstelling van een uur. Naast de professionele acteurs doen verschillende koren en fanfares uit de regio mee.

Een heel bijzondere groep is Irrwish: vier super-lenige Oostenrijkse heren in smoking op reuzenstelten, die ongelofelijke streken uithalen. Zelfs de winkels in de Diezerstraat zijn niet veilig! De organisatie is verheugd dat de beroemde danseres Claire uit Barcelona kan komen. Zij danst een prachtige voorstelling, “de Paseo”.

Verder zijn er verschillende circusacts te zien, zoals een vrouw die in een gorilla verandert, een show op het slappe koord en een clown die met belletjes goochelt. Het festival wordt afgesloten met een spectaculaire, absurde voorstelling van de Franse theatergroep Compagnie No.8.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Dick inderdaaad maar er is elk jaar in Juni veel te doen .Lange dagen en nog weing mensen op vakantie.&#xju;ni komt mij bekend voor ,Hieperdepiep hoera geloof ik


  Maak melding

 2. Je bent jarig in juni wichert? Zie je Abraham al?

  juni: Hééééérlijke lange zonovergoten dagen :D:D:D Met in de staart hopelijk nog de spanning en de sfeer rond het Nederlands Elftal.
  —-
  Is al bekend waar A1 zaterdag moet beslissen? Ze hadden het zaterdag over Kampen. Heb Freek vandaag wel aan de telefoon gehad maar dat ging over veel belangrijker en ernstiger zaken. Laten we daar, hier, maar niet op terugkomen.


  Maak melding

Reageer