Degradatie voor hoofdklasser Be Quick’28

Zwolle – De Zwolse hoofdklasser Be Quick’28 is gedegradeerd naar de eerste klasse. Na de eerdere 3-1 nederlaag bij DOVO kwamen de Zwollenaren thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DTS ’35. Daarmee was het lot van de Zwollenaren bezegeld.

DOVO won wel bij d’Olde Veste ’54 (2-3). Hierdoor gaan DOVO en DTS ’35, dat zaterdag ook met 3-2 won van Olde Veste ’54, in een rechtstreekse confrontatie uitmaken wie de poule van de nacompetitie wint. Be Quick speelt zaterdag in Staphorst nog de wedstrijd tegen d’Olde Veste, maar daar valt voor de Zwollenaren geen eer meer te behalen.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Be Q heeft toch hele goede jeugdteams??/ Hopenlijk krijgen die nu een kans of is er nog geld voor aankopen?? Het is toch jammer met een dergelijke accomodatie moet je eigenlijk top Klasse voetballen .Wie weet in de toekomst.Sterkte voor het bestuur gewenst


  Maak melding

 2. Zéker goede 1e jeugdteams. En goede (voornamelijk) zelfopgeleide trainerts. Vind het zo vreemd dat die “stichting” (voor het 1e elftal) voor iedereen overkomt als een gedrocht. Toch blijft deze vereniging-vervremende constructie bestaan. Ben zelf natuurlijk een outsider, weet er ook weinig van. Hoor wel (van menig BQ-lid ook) dat velen zich aan die “stichting” storen. Hopelijk kan iemand hier het nut en de waarde van de stichting verdedigen. Lijkt me zo frustrerend als je al tientallen jaren bij BQ zit, oergezellig, goede prestatie en je bent je gaan ergeren aan die “stichting”. Misschien is ie wel helemaal niet meer nodig nu ze naar de 1e Klasse gaan?


  Maak melding

 3. Zwolle – Na een moeizaam seizoen is de degradatie van Be Quick ??28 toch een feit geworden. Na de verliespartij tegen DOVO speelde de ploeg van trainer Rodenhuis nu thuis gelijk tegen DTS uit Ede. En daarmee kan de nacompetitie niet meer winnend worden afgesloten. De eerste helft tegen DTS is allesbehalve groots en meeslepend. Het vuur lijkt eruit bij Be Quick. He spel golft wat op en neer en kansen zijn er nauwelijks te zien. Dat geldt zowel voor DTS als voor Be Quick. Na de rust is er van de kant van Be Quick wat meer Sturm und Drang. Het leidt tot een aantal kansen, maar vooralsnog wordt er niet gescoord. Een bal die van dichtbij door Aran Nijboer wordt ingekopt verdwijnt via de grond alsnog over de lat. Even later is het wel raak.

  Een goede corner van Harvey Bischop wordt door Tom Karst in het doel gelopen: 1-0 (70e minuut). Tot ontzetting van het thuispubliek geeft de roodzwarte ploeg de voorsprong direct weer weg, want de Edenaren komen enkele minuten later alweer langszij: 1-1. Be Quick zwijnt dan als DTS even later ook nog de paal raakt. Kansen voor Be Quick zijn er dan nog voor Tom Karst maar het scorebord behoeft niet meer gewijzigd te worden. Wat resteert is een onnodig gelijkspel. En door de overwinning van DOVO in blessuretijd bij d??Olde Veste raakt Be Quick het hoofdklasseschap definitief kwijt.
  De laatste seizoenen hebben uitgewezen dat iedereen aan de beurt kan komen in de Hoofdklasse C als het gaat om degraderen. Het overkwam Urk, Harkemase Boys, ONS Sneek, ACV, Dos Kampen en VVOG en nu is het dus de beurt aan Be Quick. En dat terwijl men bij Be Quick toch hoopte op een plaats bij de eerste zes. Maar de puntenverschillen in de Hoofdklasse C waren dit seizoen erg klein. En tussen vreugde en verdriet zat maar een paar punten verschil. In magnis voluisse sat: Het is voldoende naar het hoogste gestreefd te hebben. Er kan niet altijd gewonnen worden.

  Een teleurstellend seizoen, dat vindt natuurlijk ook Wieb Rodenhuis, de man die er als coach al zo??n twee decennia Hoofdklasse op heeft zitten. ⤽Vandaag was het ook eigenlijk symptomatisch voor het hele seizoen. Er zijn kansen, maar we maken het niet af. Geef je ook nog weer zomaar een doelpunt weg. Wie de schuld zijn van dit tegenvallende seizoen? Ik denk dat alle betrokkenen naar zichzelf moeten kijken. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de technische staf. Het bestuur moet zeker ook lering trekken uit deze jaargang. Zoiets mag natuurlijk niet weer gebeuren. Alles bij elkaar is het erg jammer dat het zo gegaan is. Mijn eigen toekomst? Volgende week weet ik of ik hier volgend seizoen ook nog trainer ben.⤝

  Door Gerco Grevers


  Maak melding

 4. Ik hoor wat geluiden over de ondergang van de stichting waar het 1e elftal in is ondergebracht. Uiteraard zijn dit geruchten. Horen meeer mensen hier van?


  Maak melding

 5. @ Zwolle78; geen geruchten gehoord. Maar getuige mijn eerdere post

  Vind het zo vreemd dat die “stichting” (voor het 1e elftal) voor iedereen overkomt als een gedrocht. Toch blijft deze vereniging-vervremende constructie bestaan. Ben zelf natuurlijk een outsider, weet er ook weinig van. Hoor wel (van menig BQ-lid ook) dat velen zich aan die “stichting” storen. Hopelijk kan iemand hier het nut en de waarde van de stichting verdedigen. Lijkt me zo frustrerend als je al tientallen jaren bij BQ zit, oergezellig, goede prestatie en je bent je gaan ergeren aan die “stichting”. Misschien is ie wel helemaal niet meer nodig nu ze naar de 1e Klasse gaan?

  Zou ik het wel logisch vinden.

  Als die trainer trouwens mag blijven, is hij niet te duur dan voor een 1e Klasser? Volgens mij moeten ze daar toch ook op ’t geld letten?


  Maak melding

 6. Ben een echte Bequicker, en denk dat het beste is,als de stichting ploft.
  verder heb ik gehoord dat er een goede voorzitter komt. Maar dat zijn ook alleen maar geruchten.  Maak melding

 7. wat betreft de stichting

  waarschijnlijk is dit gedaan om de gelden voor het eerste team en de rest van de vereniging te splitsen en onafhankelijk van elkaar te maken.
  als de club falliet gaat kan de stichting haar verplichtingen naar de spelers nog wel nakomen en andersom, als de stichting niet meer aan haar betalingen kan voldoen gaat de club er niet van falliet

  zoiets zie je ook vaak bij grote BV?s, gewoon een soort dochteronderneming zegmaar. puur voor de veiligheid. Voor een grote club als bequick geen slechte constructie, alleen moet je dan in de stichting wel mensen hebben die een beetje aan accountency kunnen doen, en niet van die halve hobbyisten, dan zal het idd snel in elkaar stortten


  Maak melding

 8. @Dick

  De naam die ik gehoord heb is een hele goede, en over de toekomst maak ik me geen zorgen verder.
  Er zit genoeg potentie in de jeugd, en die jongens zijn ook meer bij de vereneging betrokken. En nu een derby op vrijdagavond tegen wvf altijd gezellig hoor:P


  Maak melding

 9. @Natascha…die maakt het inderdaad weinig uit, hebben bijna allemaal al een andere club. Dat is precies de reden waarom BQ degradeert. Veel meer kwaliteit dan dat DTS, maar geen inzet meer.


  Maak melding

 10. De nieuwe voorzitter wordt Henry Beekman. Dit is alleen afhankelijk van hoe BeQuick’28 het probleem met de Belastingdienst gaat oplossen. Er zal deze week meer duidelijkheid omtrent de regeling met de Belastingdienst. Dus nog even geduld allemaal!

  Groetjes The Insider


  Maak melding

 11. Meen je dat echt roodzwart? Die trainer kan toch niet meer. STaat 90 minuten overspannen langs de lijn te dansen? Een type trainer van een vorige generatie naar mijn mening.


  Maak melding

 12. Jammer dat BQ is gedegradeerd. Maar iedereen zag het aankomen. Individueel goede spelers maar geen team. Een stuk of 5 spelers van het eerste zijn overgebleven. Aangevuld met eigen kweek en misschien van elders moet het toch lukken een goed team samen te stellen. Ik heb het volste vertrouwen. En ja, er zijn geruchten dat de stichting wordt opgeheven.


  Maak melding

 13. @ Insider, misschien maar beter om de naam naar buiten te brengen. Hopen dat jullie er goed uitkomen met de belasting. En dat er straks een sterk bestuur staat. Die stichting aanpakken lijkt me (sorry, als buitenstaander) ook noodzakelijk.  Maak melding

Reageer