Waarom is het openluchtbad niet open?

Zwolle – Het openluchtbad is er helemaal klaar voor maar toch kon er zondag nog niet worden gezwommen. Dit dilemma heeft te maken met het weer en met name de nachttemperaturen. Het bestuur van Openluchtbad Zwolle legt uit, dat aan de hand van de meteo-cijfers van mei 2010, antwoord gegeven kan worden op de vraag “Waarom is het openluchtbad niet open?”.

Om zwemmers verantwoord te kunnen laten zwemmen is het noodzakelijk de watertemperatuur enigszins op niveau te hebben. De watertemperatuur kan het Openluchtbad beïnvloeden door te verwarmen. De keus om te verwarmen is afhankelijk van de kosten die dat met zich meebengt en afhankelijk van het weer en de weersverwachting.

Twee jaar geleden is vastgesteld dat het verwarmen van het zwemwater met 1 (één) °C overeenkomt met € 500 aan gaskosten. In de berekening die daaraan ten grondslag ligt is geen rekening gehouden met het feit dat direct na het verwarmen het opgewarmde zwemwater al weer afkoelt.

Concreet betekent dit dat het verhogen van de watertemperatuur van de huidige 12 °C naar een acceptabel niveau van 20 °C de vereniging € 4.000 gaat kosten. Dat is dan een investering voor één zwemdag want met de huidige koude nachten verliest het water ’s nachts weer een paar graden. Afwachten dus maar!

Artikel delen:
Reacties 91
 1. Altijd wel iets bij openlucht bad. Kortom ze moeten maar een keer iets inversteren? als goed is krijgen ze al vergoeding zat?


  Maak melding

 2. Ha, Ha, heb me goed vermaakt dit weekend aan de Agnietenplas.
  Lang leve de gemeente.:D:D:D:D. Beter dan een stichting die altijd maar moet vergaderen over wanneer gaan we dit jaar open. En alles lag er perfect bij. De grasvelden mooi gemaaid. De toiletten schoon. De snackbar van de camping kwam nog langs rijden. Super weekend gehad.


  Maak melding

 3. Mmm, weet nog dat ik vroeger ‘toen ik nog jong was’ 😀 me niks aan trok van de temperatuur van het water en het bibberen voor lief nam en me uitstekend vermaakte in het openluchtbad in Hengelo. Inmiddels bestaat dit bad niet meer zoals het toen was (is nu een camping-pierebad van gemaakt), maar denk dat jeugd zich over het algemeen nog niet veranderd is met toen. Dus wat noemt het openluchtbad hier in Zwolle ‘verantwoord’? 😀


  Maak melding

 4. het is altijd al een kwestie van geld geweest bij de vereniging, ik weet nog toen zij het bad kraakten en later overnamen zou alles beter worden, langer open ;D beter toegankelijk ;D veel goedkoper ;D enz. nu blijkt daar niets van uit te komen de gemeente moet er elk jaar veel geld bij doen, en alleen als je lid bent mag je erin, maar alle zwolenaren betalen via gemeentelijke belastingen mee voor dit selecte groepje gebruikers,>:(>:(>:(


  Maak melding

 5. misschien een idee voor het bestuur om eens wat verder te kijken dan alleen het zwemgedeelte. Denk eens aan het gebruik kunnen maken van de ligweiden. Een beetje ” out of the box” denken


  Maak melding

 6. Ach het is altijd wel wat met dit bad,gooi dat bad open en laat iedereen zwemmen, kaartje kopen dan komt er meer geld in het laatje dan nu. Is nu alleen voor een paar betalende klanten. In mijn jeugd zat het bad met deze temperaturen vol. Nu was die gesloten.
  Kom op open het bad.8)


  Maak melding

 7. Ik heb er nog nooit gezwommen en overweeg ook uit principe om nooit lid te worden van deze belachelijke vereniging!

  Al sinds we in Zwolle wonen is het ieder jaar weer gezeik om dat openlucht zwembad!


  Maak melding

 8. @ingrid

  Zijn de abbonementen gratis dan ofzo?
  aangezien ze nooit geld hebben voor investeringen. en toch zijn de abbonementen vrij duur, en alles is vrijwillig daar..

  dan is er toch wel wat geld over voor wat gas.. of desnoods zonnen colectoren om t water op te warmen. ( werkt perfect! )


  Maak melding

 9. Koop voor ?? 4000.00 warmtedekens en je zwembad koelt ’s nachts minder erg af. Goed voor het milieu en de portemonnee.


  Maak melding

 10. Vroegah hadden we op de lagere school een knipkaart, waarmee je iedere dag nar het zwembad kon, en ook op de ligweides…
  Nu niks meer NADA…..alleen “binnen” zwemmen..


  Maak melding

 11. Klasse Plantman. Weet niet of ik het er mee eens ben, dat zwembad interesseert me niet zoveel. Als ze bij ons perse in een openluchtbad willen zwemmen zijn ze zo in Hasselt. Daar fietsten wij vanuit Westenholte vrogger ook altijd heen en daar hebben we veel positieve dingen meegemaakt. Maar ik vind jouw quote de quote van de maand

  Ik heb er nog nooit gezwommen en overweeg ook uit principe om nooit lid te worden van deze belachelijke vereniging!

  :D:D:D


  Maak melding

 12. 46 jaar geleden mijn zwemdiploma gehaald in dat zwembad. :D:D:D En toen werd er ook niet gezegd van het water is koud. Wat een mietjes cultuur wordt er door dit bestuur neergezet. Allemaal een groot huis met een verwarmd buiten zwembad achter het huis. En als ze een keer gaan zwemmen moet het wel de zelfde temperatuur hebben van hun zwembad in hun tuin achter hun grote huis. Bestuur ga je schamen. Laat dat zwembad gewoon open gaan van begin mei tot eind augustus voor de hele bevolking van Zwolle. Er zijn nog genoeg bikkels die wel tegen een beetje koud water kunnen en dan ook nog genoeg plezier hebben. Maar nu zo als u het beheerd is het prive bezit.


  Maak melding

 13. @ Tjon, bij mij is het iets korter geleden, maar idd geen gejank over temperatuur van het water. Al kregen we geloof ik om 7 uur zwemles. Weer of geen weer…….vrogger mensen, vrogger werden er nog bikkels gemaakt 8) Lees het woord “bikkels” terecht ook bij jou en je afsluitende zin…da’s ook mijn indruk

  Maar nu zo als u het beheerd is het prive bezit.  Maak melding

 14. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat nu meer oplevert; toegangsbewijzen middels een lidmaatschap, of zoals het Hanze- en Aa-bad het nu regelen; per keer betalelen of een 10-rittenkaart. Natuurlijk mis je dan wel de vrijwilligers die toezicht houden en bij de kassa staan e.d. Maar dit was zomaar een vraag die bij me opkwam.
  Ook bij mij is er een soort weerstand om lid te worden. Wegen de kosten op tegen de intensiteit van de bezoeken enz…
  In mijn oude woonplaats (Groningen) was een groot openluchtbad. Daar heb ik als kind veel gezwommen en ontzettend veel plezier gehad. Maar toen had ik ook een vrij-zwemmen-kaart vanwege mijn lidmaatschap bij een zwemvereniging;)  Maak melding

 15. Mensen geven nou wel af op de vereniging, maar vergeet even twee dingen niet:
  -Zonder vereniging, stonden er nu al weer jaren een paar lelijke kantoren, dan hadden we helemaal geen openluchtbad.
  -Zonder abonommenten, was er ook geen openluchtbad, je kunt een slechte zomer niet overleven met zo’n strak budget en ladingen vrijwilligers (die heel goed werk doen btw).


  Maak melding

 16. @ Dick, helemaal goed om 7:00 uur in de ochtend. weer of geen weer. Dank voor je medeleven. Dat was nog eens een tijd. Geen gezeur maar gaan. ” Bikkelen”


  Maak melding

 17. We zijn er grote jongens mee geworden en hebben er enorm veel voordeel aan gehad. Wij konden nog wel tegen een stootje. Probeer er nu voor te zorgen dat die van ons ook niet super-verwend worden opgevoed. Maar als je soms op je heen kijkt….helaas: veel watjes! Mooi lullig want in de maatschappij moet je toch af en toe je mannetje/vrouwtje staan.


  Maak melding

 18. Wat ik afgelopen weekend heb gezien aan mensen op de Agnietenplas en de Wythemmerplas. Kan ik wel een conclusie trekken. Dat zwembad wat in prive bezit is had open gemoeten voor alle Zwollenaren. Dan heeft het een bestaan van overleven. Maar niet de manier zo als het nu gaat. Nu staan er over een paar jaar ook lelijke kantoor gebouwen.


  Maak melding

 19. @ Dick…
  Vraag maar aan badmeester Lukkien of Tennekes….hahahahaha, altijd met die klotenhaak ….water was niet warmer/kouder dan 15 graden.


  Maak melding

 20. Velen die reageren weten dus echt niet hoe het de afgelopen 17 jaar gegaan is.
  *Het bad was inderdaad al vervangen door kantoren of i.d als het niet bezet was toen.
  * Aleen door er een vereniging met leden van te maken kon het in eigen beheer worden genomen.
  *in de eerste jaren is er geen dubbeltje geld van wie dan ook bij gedaann
  *sinds het een monument is geworden, is de gemeente verplicht om mee te helpen om het monument in stand te houden.
  *omdat het een monument is mag je niet zo maar van alles aanpassen.
  Een deken zou kunnen maar omdat je niet zomaar mag hakken en boren in een monument is dit niet zomaar te realiseren.
  Het verwarmingssysteem is erg oud men is bezig om die te vervangen.
  Voor iedereen open kan niet, omdat de gemeente er dan weer erg veel geld bij moet leggen, net zo als bij de andere zwembaden in Zwolle.
  Die kunnen ook niet bestaan zonder bijdrage van de gemeente.

  En wie weet wat je betaald voor een abbonnement voor 4 personen?

  @ plantje hou vast aan je principe’s, maar woonde je al 16 jaar terug in Zwolle en weet je wat er toen gaande was?
  Dat de bezetters van toen ook liever hadden gezien dat het bad voor een ieder open bleef, maar dat de gemeente Zwolle toen anders heeft gekozen.
  Dus ik snap al deze aanvallen naar het bestuur van het zwembad niet.

  En op het moment dat het heel warm blijft in de zomer en je kunt niet meer zwemmen door blauwalg in de andere open wateren in Zwolle. Begint al deze kritiek weer van voor af aan, want dan moet iedereen weer in het open luchtbad kunnen zwemmen.  Maak melding

 21. Bericht door bjb, op 24 mei 2010 om 22:04
  Waarom noem je het een OPEN luchtbad als het gesloten is???

  nou ja,
  Het zal wel weer goed komen.

  bjb, het is een OPENLUCHT bad, niet een open luchtbad 😉 grapjas.


  Maak melding

 22. @ plantje hou vast aan je principe’s, maar woonde je al 16 jaar terug in Zwolle en weet je wat er toen gaande was?
  Dat de bezetters van toen ook liever hadden gezien dat het bad voor een ieder open bleef, maar dat de gemeente Zwolle toen anders heeft gekozen.
  Dus ik snap al deze aanvallen naar het bestuur van het zwembad niet.

  Nee, toen woonde ik nog niet in Zwolle.

  Maar waar het me om gaat is het volgende:
  Ieder jaar weer zie ik hier op het weblog mensen zeuren over het feit dat het zwembad zo lang gesloten is.
  En ieder jaar weer zie ik een andere reden om het zwembad nog niet te openen. Die van dit jaar is wel de absolute topper! “Het water is te koud.” Ik zie daarbij niets genoemd staan over gezondheidsrisico’s.

  Ik snap ook wel, dat het moeilijk te doen is om bij de eerste zonnestralen snel dat bad in 5 minuten vol te laten lopen. Maar iets beter anticiperen moet toch wel te doen zijn?

  Dat het een monument is mag toch niet inhouden dat er geen vergunning afgegeven kan worden om haken te maken voor een verwarmingsdeken? Het dient dan immers juist om te zorgen, dat het monument nóg beter zijn doel kan dienen!


  Maak melding

 23. Nee het bad was afgelopen vorige week maandag gebruiksklaar maar dat van die haken aan het zwembad is echt zo, er moet een hele dure constructie aangelgdworden die veel geld kost.

  En gezondheidsproblemen dat zal volgens mij wel degelijk mee spelen, als iemand door het koude water bevangen word, en het loopt verkeerd af, weet je dan krijg je weer van die verhalen dat een bad met voornamelijk vrijwillegers niet verantwoord is. Ook al maakt die persoon zelf de keuze om in dat koude bad te springen.


  Maak melding

 24. @ Ingrid, Daar sla je de spijker op zijn kop. Het is een “monument” Maar is het nu zo dan dat je meer rechten hebt dan alle burgers van Zwolle om dit “monument” in stand te houden. Ik denk dat er maar eens een telling onder de Zwollenaren moet worden gehouden. Onder de noemer Wat is belangrijker een “Openluchtbad” voor iedere Zwollenaar of afbreken dat “monument”


  Maak melding

 25. Maakt niet uit Tjon, monumentale status kan niet zo maar weggenomen worden.

  En kom op, een zwembad van 70+ jaar oud, in deze staat. Dat is uniek in Nederland, en sowieso iets wat we moeten behouden.


  Maak melding

 26. Tjon, ik denk dat je je pol verliezen gaat. Monument waar voor een kleine bijdrage van genoten kan worden of zielloze gebouwen? Welke burger heeft baat bij het tweede en welke burger heeft last van het eerste?

  Kleinzielige mensen zijn niet zozeer zij die niet tegen kou kunnen, maar zij die gewend geraakt zijn dat alles(!) voor ze geregeld dient te worden en anders gaan klagen. Helaas een groeiende groep NL-ers.


  Maak melding

 27. Zou ook wel eens héél erg aan de vraagstelling en de keuzemogelijkheden kunnen liggen Hans van 46. Geen poll maken dus, maar een paar open vragen met keuzemogelijkheden…

  Met dit statement wil je hier een nieuwe discussie uitlokken?

  Kleinzielige mensen zijn niet zozeer zij die niet tegen kou kunnen, maar zij die gewend geraakt zijn dat alles(!) voor ze geregeld dient te worden en anders gaan klagen. Helaas een groeiende groep NL-ers.  Maak melding

 28. Toch kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die zo reageren Ingrid, er is inderdaad voornamelijk de laatste jaren altijd wel wat (begint mij nu ook op te vallen).

  Misschien een idee om de touwtjes weer terug te geven aan de gemeente anders? Mits ze daar voor open staan natuurlijk!


  Maak melding

 29. Daarom hebben wij geen abo meer al een paar jaar, de openingstijden in het weekend (17 uur dicht tegenover 20 uur door de week) bevielen mij niet. Vaak in september als het nog prachtig weer is, is het bad ook dicht.

  Ik snap wel dat ze met openingstijden afhankelijk zijn van de vrijwilligers maar als mensen door de week bereid zijn langer te blijven dan zal dat heus ook die 2 dagen in het weekend zo zijn.


  Maak melding

 30. Misschien een idee om de touwtjes weer terug te geven aan de gemeente anders? Mits ze daar voor open staan natuurlijk!

  Als ik de mensen hier mag geloven (en dat is over het algemeen best goed te doen ;)) verdienen de bestuursleden en vrijwilligers van de vereniging ook wel de nodige waardering. Als nu de gemeente de touwtjes weer in handen neemt gaan al die credits natuurlijk verloren. Dat zou ook wel jammer zijn.

  Misschien is het wel interessant als mensen van de vereniging hier ook eens af en toe reageren. Een beetje tekst en uitleg verklaart vaak al veel!


  Maak melding

 31. Gewoon triest om te lezen dat het bestuur van het Openluchtbad zoveel hoon ten deel valt wanneer het duidelijk uitlegt waarom het openluchtbad niet open is. How sad can you get!


  Maak melding

 32. Ahum daar zie ik mij volledig terecht op mijn plaats gewezen ElRey! Ze leggen in dit topic JUIST uit waarom het nog dicht is! Mijn kritiek dat ze hier best eens af en toe mogen reageren is dus volkomen onjuist.

  Echter, het is niet meer dan een simpel feit dat het ieder jaar wel weer wat is met het zwembad. Te laat open, te vroeg dicht, openingstijden die niet passen enz enz. Het is niet iedereen naar de zin te maken, maar toch… Als ze inderdaad bijvoorbeeld eind augustus al dicht gaan terwijl het in september misschien nog eens prima zwemweer is riekt dat wel enigszins naar: zo hebben we het afgesproken en zo doen we het.


  Maak melding

 33. Wie van de bovenstaande reageerders maakt regelmatig gebruik van het openluchtbad?
  Kernvraag lijkt me of de gebruikers tevreden zijn.


  Maak melding

 34. Klopt Drama, de openingstijden gaan natuurlijk alleen de gebruikers aan.
  – Van mij mogen mensen zich echter best afvragen wat het nut van het openluchtbad is voor heel Zwolle.
  – Kosten/baten
  – Of de constructie (alleen voor leden) nog te verkopen is etc.
  ‘T kan hooguit als off-topic worden beoordeeld door de admin. Maar dat is nog niet gebeurd.

  Zoals je hebt kunnen lezen, gaat het ons persoonlijk niet aan. Als wij in de open lucht willen zwemmen gaan naar een plas of naar het openluchtbad Hasselt.


  Maak melding

 35. @Dick. ; toch even de handschoen.

  Er is een particuliere organisatie die voor eigen rekening en risico het openluchtbad exploiteert. Iedereen kan lid worden, o.a. op voorwaarde dat er vrijwilligerswerk binnen die organisatie wordt verricht.

  nu jouw opmerkingen:
  “Van mij mogen mensen zich echter best afvragen wat het nut van het openluchtbad is voor heel Zwolle.”
  Wat heeft dat voor zin, wat is dat “nut voor heel Zwolle”. Is dat te meten? Je kunt voor ’t zelfde geld vragen: wat is het nut van WVF voor heel Zwolle.

  “Kosten/baten”
  Dat gaat niemand wat aan; alleen de leden. Of je vind het normaal dat op dit log de kosten/baten analyse van WVF onderwerp wordt?

  “Of de constructie (alleen voor leden) nog te verkopen is etc”.
  Ook hier weer de vergelijking met WVF: Members only. Als je bij WVF wilt sporten moet je eerst lid worden; en iedereen kan lid worden.

  Voor WVF kan natuurlijk elke andere vereniging worden ingevuld.

  Wat ik duidelijk probeer te maken: je kunt je bij elk topic allerlei zaken afvragen, maar vraag je dan tevens af of die vragen ter zake doen.

  🙂


  Maak melding

 36. Gelukkig 😀 Handschoenen moet je nooit laten liggen. Wat moet je immers met 1 handschoen?

  Zou er nog geen ledenstop zijn? Vind het altijd zo allemachtig druk ogen bij mooi weer.

  Ho…Die opmerkingen waren niet allemaal van mij. Heb er een paar verzameld. Mijn punt was dat dit soort vragen hier ook best gesteld mogen worden.

  – Wat is het nut van het leven. Maar de door mij aangehaalde vraag stond in een andere context. Bedoelde oa deze post

  het is altijd al een kwestie van geld geweest bij de vereniging, ik weet nog toen zij het bad kraakten en later overnamen zou alles beter worden, langer open beter toegankelijk veel goedkoper enz. nu blijkt daar niets van uit te komen de gemeente moet er elk jaar veel geld bij doen, en alleen als je lid bent mag je erin, maar alle zwolenaren betalen via gemeentelijke belastingen mee voor dit selecte groepje gebruikers

  Voor ik verder lees beste Drama….kosten/baten en ongetwijfeld ook de rest, is dus een samenvatting van een aantal bovenstaande vragen die wat mij betreft soms best reeel zijn. Sommigen vragen zich af of er gemeenschapsgeld in zit en hoeveel? Of er gemeenschapsgeld in gaat zitten?

  Feit is natuurlijk, daar gaat de vergelijking met WVF mank, dat er slechts 1 openluchtbad in heel Zwolle is. Deze is van een particuliere organisatie.
  * Wat vind jij puur van dat gegeven?

  Je begreep vast al dat wijzelf of naar open water gaan of naar Hasselt dus er nixxx mee te maken hebben. Vond het slechts relevante vragen. Heb zelf nog wel een vraag over de staat waarin het verkeerd: kan het zo nog lang en veilig mee, zonder dat er gekozen moet worden voor dure renovatie of misschien zelfs afbraak?

  Maar begrijp me goed; mijn zegen hebben ze daar. Vrienden van me doen er ook vrijwilligerswerk en kennissen ook. Toch begrijp ik het gros van bovengenoemde vragen. Vind dat die wel gesteld mogen worden. Ondanks dat jij hier natuurlijk gelijk in hebt

  Kernvraag lijkt me of de gebruikers tevreden zijn.

  Tuurlijk, het topic is “Waarom is het openluchtbad niet open?”  Maak melding

 37. @handschoen.
  Feit is natuurlijk, daar gaat de vergelijking met WVF mank, dat er slechts 1 openluchtbad in heel Zwolle is. Deze is van een particuliere organisatie.
  * Wat vind jij puur van dat gegeven?

  Mijn vergelijking met WVF gaat echt niet mank. Zowel “openluchtbad” als WVF zijn beide verenigingen, dus daar zit geen enkel verschil! Het maakt niet uit of er van “openluchtbad” maar 1 is. Het aantal doet volgens mij niets ter zake. Of bedoel jij wat anders?

  Wat ik puur van het gegeven vind, dat er 1 openluchtbad in Zwolle is, geexploiteerd door een particuliere organisatie?
  Ik vind dat prima. Wat zou je er ueberhaupt tegen kunnen hebben?

  In de door jou aangehaalde quote vraagt iemand zich af:
  “de gemeente moet er elk jaar veel geld bij doen, en alleen als je lid bent mag je erin, maar alle zwolenaren betalen via gemeentelijke belastingen mee voor dit selecte groepje gebruikers”

  De gemeente moet er elk jaar veel geld bij doen: ja, een bijdrage i.v.m. de monument-status

  en alleen als je lid bent mag je erin: ja, logisch. het is niet voor iedereen vrij toegankelijk (uitsluitend leden) , maar iedereen kan lid worden onder voorwaarden.

  maar alle zwolenaren betalen via gemeentelijke belastingen mee voor dit selecte groepje gebruikers.
  Dit selecte groepje (leden) gebruikers heeft hier niet om gevraagd, maar gekregen onder voorwaarden van het monumentverhaal. En alle zwolenaren betalen via gementelijke belastingen mee. Dat klopt, maar als je dacht dat je op basis daarvan ook gratis in De Spiegel kon, of gratis naar de wedstrijden van de FC. Niet dus.

  Vind de aangehaalde quote nou precies wat ik in mijn vorige posting bedoelde.


  Maak melding

 38. @ Drama, dat (14:37) was het eigenlijk wel wat mij betreft. Alle opmerkingen/kanttekeningen/vragen over het openluchtbad mogen hier staan, vind ik.

  We hebben natuurlijk 12-15 amateurvoetbalverenigingen in ons mooie Zwolle en slechts één Openluchtbad (waar ik nogmaals geen enkel belang bij heb, maar ’t is een feit). Kan me voorstellen dat wél belanghebbenden zich gelijk afvragen wat de status van de particuliere organisatie is. Dat mag lijkt me.

  Wat ik erop tegen zou kunnen hebben…..ff inleven dus: stel….ernstig weinig op 120.000 inwoners.

  Vond dit ook op zich al een geweldige uitspraak: Stiekum bombardeerde ik het al tot de “quote van de maand”

  Ik heb er nog nooit gezwommen en overweeg ook uit principe om nooit lid te worden van deze belachelijke vereniging!

  Nogmaals….denk dus zelf niet zo…..maar kan me voorstellen dat mensen zo denken. Conclusie?

  Na al die jaren is volgens mij het reilen en zeilen/ het lid zijn of niet/ wat er tegenover staat/ max. aantal leden/ particulier of van de gemeente etc etc “nog niet goed gecommuniceerd”. Natuurlijk kan ik heel goed duidelijke communicatie in deze gemist hebben. Maar ik ben dan niet de enige.


  Maak melding

 39. @Dick; natuurlijk niet; hoe meer opmerkingen en vragen en reacties, hoe levendiger dit log. Daar weet jij alles van. Maar in bovenstaand geval (en soms ook in andere) reageerde ik op mijn manier om 10.28. En daar werd weer op gereageerd etc. En als er dan argumenten worden gebruikt, waarvan ik denk, hé daar denk ik anders over, dan houd ik mij niet stil. Ik geloof ook niet dat jij dit doet. 😉


  Maak melding

 40. @ Drama, zijn we het eens. Had ik al staan als reactie op het eerste deel van 16:23…..zijn we het eens staat nu voor heel 16:23.

  Stilhouden vind ik jammer, want dan loop je er vaak zelf mee door.


  Maak melding

 41. Jammer van dit zwembad heb er vroeger als klein jongetje al gezwommen maar het bad is nu in het bezit van een prive vereniging en niet meer toegankelijk voor gewone inwoners in zwolle.
  Of het water is te koud of de buitentemperatuur is te koud of het gras is niet gemaaid of er zitten scheuren in het bad.
  Gewoon naar de plassen gaan in zwolle was in stadshagen bij de plas gezellig druk, dat zie je niet meer in dat bad.8)


  Maak melding

 42. Feit is natuurlijk, daar gaat de vergelijking met WVF mank, dat er slechts 1 openluchtbad in heel Zwolle is. Deze is van een particuliere organisatie.

  En als die particuliere organisatie er niet was, waren er 0 openluchtbaden in Zwolle 8)

  smiley, ook voor jou, het is of een prive vereniging of niks. Nu heb je tenminste nog de keuze om lid te worden (en een paar tientjes per gezin plus 2×3 uur vrijwilligerswerk is echt ontzettend goedkoop).

  Het zal dit weekend best gezellig zijn geweest aan de Milliger- of Wythemerplaya, maar er zullen daar verdacht weinig mensen hebben gezwommen. Het was een koude winter en water heeft nou eenmaal tijd nodig om op te warmen.

  Ik heb al vele jaren een abo van het OLB, en ik vind het geen probleem dat ik er nu nog niet kan zwemmen, dat kan nml. nog nergens buiten, tenzij ik mijzelf een hartverzakking wil geven 😛


  Maak melding

 43. Ik heb al vele jaren een abo van het OLB, en ik vind het geen probleem dat ik er nu nog niet kan zwemmen, dat kan nml. nog nergens buiten, tenzij ik mijzelf een hartverzakking wil geven 😛

  Nog nooit aan een nieuwjaarsduik meegedaan? 🙂 Is wel geinig.

  Ik heb eens ooit een schippersdochter als vriendinnetje gehad. Zij wilde stelselmatig om en rond pasen al een keer gezwommen hebben. In de Maas bij het schip wel te verstaan! En vreemd genoeg was dat ook verdomd goed te doen!


  Maak melding

 44. 😮 Jasper, koudwatervrees 😛 Vind zwembaden zo kunstmatig, zo steriel. Doe mij maar lekker ploeteren in de natuur. Handdoekie, sappie lekker oh-en muziekje….maar goed; ieder zijn/haar ding.


  Maak melding

 45. Nieuwjaarsduik, een paar minuten het water in, en daarna direct weer een warme ruimte in, afdrogen en dikke kleren aan, is wel wat anders dan een dagje buiten zwemmen.


  Maak melding

 46. Is gewoon een prive vereniging, dus geen zwolsch bad. Dit zwembad is nu een monumentaal pand dus kan niet gesloopt worden. Dus gewoon weer toegankelijk maken voor iedereen en dan komt er ook meer geld binnen, nu moet vlgs mij de gemeente steeds bijspringen.8)


  Maak melding

 47. @ Smiley, waar haal jij de informatie
  weer toegankelijk maken voor iedereen en dan komt er ook meer geld binnen, nu moet vlgs mij de gemeente steeds bijspringen.

  vandaan.

  Waarom ging het bad dicht, omdat er te weinig bezoekers kwamen, dus moest er steeds meer geld bij.

  Hoe kom jij aan informatie dat de gemeente steeds moet bijspringen.


  Maak melding

 48. Is gewoon een prive vereniging, dus geen zwolsch bad. Dit zwembad is nu een monumentaal pand dus kan niet gesloopt worden. Dus gewoon weer toegankelijk maken voor iedereen en dan komt er ook meer geld binnen, nu moet vlgs mij de gemeente steeds bijspringen. 8)

  De gemeente betaald nu mee omdat het een monument is. Dat moet dan ook. Dan moeten ze ook badmeesters betalen, een schoonmaakbedrijf, kassamedewerkers oh, en in een slechte zomer hebben ze weinig inkomsten omdat er dan geen hond komt zwemmen. De enige manier waarop dat allemaal kan, is de kaartjes bruut duur te maken.

  Nu zwem je met abo, als je zo’n 20x gaat, voor 1,50 euro per keer. Een kwart als je telkens met je gezin gaat.

  Lijkt het nog steeds een goed idee? Komt er nog steeds MEER geld binnen, of kost het de burger meer?


  Maak melding

 49. De vereniging is goed bezig denk ik. In 2006 ging het bad op 9 juni open. In 2007 was dat 3 juni en de positieve lijn werd doorgezet in 2008 (24 mei) gevolgd door 2009 (23 mei). Dit jaar even een tegenslag maar dat komt door twee korte dagen met mooi weer.

  Voor alle mensen die anders denken: al jaren komt er geen cent binnen van de gemeente! De vereniging betaalt alle verplichtingen zoals rioolheffing (et cetera) keurig en op tijd en de gemeente stuurt de vereniging geen factuur voor de huur.

  Maar de vereniging is sinds enige tijd in goed contact met de gemeente – en laten we dan het verleden uit de jaren ’90 alsjeblieft achter ons liggen – met als wederzijdse doelstelling een mooi monumentaal pand dat voor iedereen bruikbaar is als zwemwater en brede openingstijden (zowel qua seizoen als dagritme).  Maak melding

 50. sorry hoor martin het bad is niet voor iedereen toegankelijk alleen voor abo houders, gewoon een keertje zwemmen kan niet, moet je eerst vrijwilligerswerk doen, er zijn ook mensen die dat niet kunnen of willen.8)
  Maar sorry ik dwaal af ik vind nog steeds dat het bad bij zo,n mooi weekeind los had moeten zijn8)


  Maak melding

 51. tuurlijk komen er nu minder mensen naar het openluchtbad ,gaan jullie ook vrijwillig werken?leveren jullie je salaris ook in ??wat een gezeik .this altijd wat met het ,,dichteluchtbad ,,ipv openluchtbad ,,gooi de boel plad .discussie gesloten ,en dichteluchtbad ook ..this te koud ,ach wat een watjes ..en stook kosten te duur ??????????????????>:(:D


  Maak melding

 52. Bericht door lucie 2, op 25 mei 2010 om 22:09
  tuurlijk komen er nu minder mensen naar het openluchtbad ,gaan jullie ook vrijwillig werken?leveren jullie je salaris ook in ??wat een gezeik .this altijd wat met het ,,dichteluchtbad ,,ipv openluchtbad ,,gooi de boel plad .discussie gesloten ,en dichteluchtbad ook ..this te koud ,ach wat een watjes ..en stook kosten te duur ??????????????????>

  Oh… wow…

  Is er iemand die dit snapt?


  Maak melding

 53. Nee Jasper dat snapt niemand en neem van mij aan die twee smiley en lucie 2 wil je ook niet snappen. Zij zijn gepikeerd en de hele wereld is tegen hun. Iets met handycap ofzo ach lekker laten gaan


  Maak melding

 54. derk en jasper ,jullie geven toch ook jullie mening ??ieder is vrij om zIJN of HAAR mening te geven ,en als je het niet snapt ,jammer moet je weer terug naar school ,:D:D:P


  Maak melding

 55. en derk bedankt hoor ,dat jij discremineert over een gehandicapte ,sjapoooooo knap gedaan ,grote jongen ben jij hoor ,ben je nu trots op jou zelf????


  Maak melding

 56. @Smiley krijg ik nog antwoord op mijn vragen van 20.55 uur.

  vrijwilligerswerk doen, er zijn ook mensen die dat niet kunnen of willen.
  Maar sorry ik dwaal af ik vind nog steeds dat het bad bij zo,n mooi weekeind los had moeten zijn

  Heb je alt eerder antwoord op gehad, als je lid wilt worden en je kunt om wat voor een reden ook geen vrijwilligers werk doen, valt daar over te praten.
  Maar niet willen, je kent de afspraken als je lid wilt worden.

  Maar jij en lucie zijn zo negatief, als het gaat om een voorziening waar een ander wel plezier aan beleefd.

  Wat maakt het jullie nu uit dat er afgelopen weekend niet gezwommen kon worden.


  Maak melding

 57. Je hebt het goed Lucie, ook de overige bezoekers van dit Log zijn net zoals jij vrij om hun mening te geven, op jou reactie(s).Dus dat doen ze dan ook.


  Maak melding

 58. Bericht door lucie 2, op 25 mei 2010 om 22:09
  tuurlijk komen er nu minder mensen naar het openluchtbad ,gaan jullie ook vrijwillig werken?leveren jullie je salaris ook in ??wat een gezeik .this altijd wat met het ,,dichteluchtbad ,,ipv openluchtbad ,,gooi de boel plad .discussie gesloten ,en dichteluchtbad ook ..this te koud ,ach wat een watjes ..en stook kosten te duur ??????????????????>

  Natuurlijk (met hoofdletter) komen er nu minder mensen naar het openluchtbad, (eerst komma, dan spatie) gaan jullie ook vrijwillig werken? (spatie) Leveren jullie je salaris ook in? (eerst vraagteken, dan spatie) Wat (met hoofdletter) een geziek. ’t Is (of: Het is) altijd wat met het “dichteluchtbad” (voor en na het woord een “, niet twee komma’s voor het woord) i.p.v. het openluchtbad, (één komma, dan spatie) gooi de boel plat (met een ‘t’ i.p.v. een ‘d’), (een komma, geen punt, en wederom dan pas de spatie) discussie gesloten en (geen komma voor een ‘en’) het “dichteluchtbad” ook. (één punt, dan spatie) ’t Is (of: Het is) te koud, (spatie…) ach wat een watjes. (één punt, dan spatie) En (hoofdletter) stookkosten (aan elkaar) te duur???????

  Zonder opmerkingen:
  Natuurlijk komen er nu minder mensen naar het openluchtbad, gaan jullie ook vrijwillig werken? Leveren jullie je salaris ook in? Wat een gezeik. ’t Is altijd wat met het “dichteluchtbad” i.p.v. het openluchtbad, gooi de boel plat, discussie gesloten en het “dichteluchtbad” ook. ’t Is te koud, ach wat een watjes. En stookkosten te duur????????

  Zo moet het in correct Nederlands mevrouw “ga terug naar school”. En dan nog is het niet duidelijk wat jij vindt. Het is nog steeds niet te herleiden of je het openluchtbad open wil, open voor iedereen, of dicht.

  En dan moet ik terug naar school? Laat me niet lachen!


  Maak melding

 59. mij zul je niet meer horen .ik denk dat weblog zwolle alleen maar bestemd is voor een bepaalde doelgroep ,,maak er een prive weblog van ,sucses ermee


  Maak melding

 60. Denk dat dat wel meevalt Lucie 2.

  Heb je dit op het Alg.Log gelezen?

  Bericht door dick, op 26 mei 2010 om 08:44

  @ zusenzo op openluchtbadtopic:
  Bericht door zusenzo, op 26 mei 2010 om 07:29
  Lucie is weinig naar school geweest, daar kun je niets aan doen.

  Jammer om mensen zo weg te zetten. Al zou het namelijk zo zijn dat iemand weinig naar school is geweest, zijn daar vast goede redenen voor. Een goede reden is bijvoorbeeld: ‘T was (door de omstandigheden) ook wel errug makkelijk om weg te blijven en geld te gaan verdienen.

  Maar geweldig toch, dat mensen die minder scholing zouden hebben gehad, hier proberen te posten? Loop zelf ook niet over van de scholing, streetwise zeg maar. Ken echt heel veel mensen die bijzonder goed terecht zijn gekomen met weinig scholing. Zie nooit een reden om mensen buitenspel te zetten. Al zeker niet om de hoeveel scholing.


  Maak melding

 61. Nogal wiedes dat er zo gereageerd wordt Dick, als iemand die hoogstwaarschijnlijk ernstig dyslectisch is een ander weer naar school stuurt.


  Maak melding

 62. Het gaat mij bij Lucie helemaal niet om haar taalgebruik, daar kijk ik met alle plezier door heen, ook ik maak geregeld typ/taal fouten.

  Maar Lucue reageert heel vaak zo negatief op dingen die een ander geweldig leuk vind, en vind tegelijk dat zij het zeker niet getroffen heeft in het leven. Dat is hetgene waar ik problemen mee heb.

  ===========

  Berichten die hieronder stonden verwijderd i.v.m. off-topic.


  Maak melding

 63. goh wat zijn jullie allemaal flink zeg om iemand hier zo weg te jagen, lucie maakt deze fouten omdat ze een spierziekte heeft en moeite heeft met het typen, maar jullie vinden het kennelijk leuk om hier op te reageren. Ook zij heeft het recht om haar mening te geven of het nu positief of negatief is. Bah bah bah.
  Oke luitjes goed gedaan. Reageren doe ik nu niet meer heb gezegd wat ik wilde zeggen. Succes allemaal.>:(


  Maak melding

 64. Smiley, jammer dat je dat dan nu pas uitlegt, als je dat nou meteen had gedaan had het zo ver niet hoeven te komen. Ik snap iig dat mensen moeite hebben om het te lezen.

  Ik hoop dat jullie een goede zwem-accomodatie vinden.


  Maak melding

 65. Een internetdiscussie kan gemakkelijk ontsporen:(, zo blijkt maar weer. Zou het jammer vinden wanneer Lucie2 en Smiley hun biezen pakken. Ook hun mening telt. Op een taalfoutje meer of minder kijken we hier niet. Zouden we dat wel doen dan haalde geen enkel algemeen log de 250 reacties….;)
  Ik roep Lucie2 en Smiley op om gewoon te blijven posten.


  Maak melding

 66. Wanneer iemand moeite heeft met typen, hoef je nog geen taal fouten te maken.
  Verder vind ik dat iedereen hier mag posten, ongeacht de taalkundige vaardigheden. Merendeel van de mensen kan hier doorheen lezen


  Maak melding

Reageer