Gelijkspel maakt degradatie van Be Quick tot een feit

Zwolle – Na een moeizaam seizoen is de degradatie van Be Quick ’28 toch een feit geworden.  Na de verliespartij tegen DOVO speelde de ploeg van trainer Rodenhuis nu thuis gelijk tegen DTS uit Ede. En daarmee kan de nacompetitie niet meer winnend worden afgesloten. De eerste helft tegen DTS is allesbehalve groots en meeslepend. Het vuur lijkt eruit bij Be Quick. He spel golft wat op en neer en kansen zijn er nauwelijks te zien. Dat geldt zowel voor DTS als voor Be Quick. Na de rust is er van de kant van Be Quick wat meer Sturm und Drang. Het leidt tot een aantal kansen, maar vooralsnog wordt er niet gescoord. Een bal die van dichtbij door Aran Nijboer wordt ingekopt verdwijnt via de grond alsnog over de lat. Even later is het wel raak.

Een goede corner van Harvey Bischop wordt door Tom Karst in het doel gelopen: 1-0 (70e minuut). Tot ontzetting van het thuispubliek geeft de roodzwarte ploeg de voorsprong direct weer weg, want de Edenaren komen enkele minuten later alweer langszij: 1-1. Be Quick zwijnt dan als DTS even later ook nog de paal raakt. Kansen voor Be Quick zijn er dan nog voor Tom Karst maar het scorebord behoeft niet meer gewijzigd te worden. Wat resteert is een onnodig gelijkspel. En door de overwinning van DOVO in blessuretijd bij d’Olde Veste raakt Be Quick het hoofdklasseschap definitief kwijt.

De laatste seizoenen hebben uitgewezen dat iedereen aan de beurt kan komen in de Hoofdklasse C als het gaat om degraderen. Het overkwam Urk, Harkemase Boys, ONS Sneek,  ACV, Dos Kampen en VVOG en nu is het dus de beurt aan Be Quick.  En dat terwijl men bij Be Quick toch hoopte op een plaats bij de eerste zes. Maar de puntenverschillen in de Hoofdklasse C waren dit seizoen erg klein. En tussen vreugde en verdriet zat maar een paar punten verschil. In magnis voluisse sat: Het  is voldoende naar het hoogste gestreefd te hebben. Er kan niet altijd gewonnen worden.

Een teleurstellend seizoen, dat vindt natuurlijk ook Wieb Rodenhuis, de man die er als coach al zo’n twee decennia Hoofdklasse op heeft zitten. “Vandaag was het ook eigenlijk symptomatisch voor het hele seizoen. Er zijn kansen, maar we maken het niet af. Geef je ook nog weer zomaar een doelpunt weg. Wie de schuld zijn van dit tegenvallende seizoen? Ik denk dat alle betrokkenen naar zichzelf moeten kijken. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de technische staf. Het bestuur moet zeker ook lering trekken uit deze jaargang. Zoiets mag natuurlijk niet weer gebeuren. Alles bij elkaar is het erg jammer dat het zo gegaan is. Mijn eigen toekomst? Volgende week weet ik of ik hier volgend seizoen ook nog trainer ben.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer