Finale talentenjacht Stadshagen in Cultuurhuis

Zwolle – Popstars op zijn Stadshagens! Zes wijktalenten gaan op zaterdag 5 juni in het Cultuurhuis Stadshagen de strijd aan in de finale van de CultuurSpot-Cup. Vanaf 14.00 uur treedt het talent van om de hoek voor het voetlicht. Zowel voor de deelnemers als het publiek belooft het een enerverende en bovenal muzikale middag te worden. Iedereen is welkom om de talenten uit Stadshagen aan te moedigen.  

Het afgelopen jaar was er iedere eerste zaterdag van de maand – gratis toegankelijke – muziek in het Cultuurhuis Stadshagen. De talentenjacht is onderdeel van de CultuurSpot en trok uitzonderlijk veel – en diverse – belangstelling. Het afgelopen seizoen waren er meerdere voorronden, waaruit steeds de beste deelnemers werden gekozen. Het talent bleek heel divers en van verrassend hoge kwaliteit. De finale belooft dan ook een middag vol spanning te worden, gevuld met goede muziek van talenten van ‘om de hoek’. Er is veel ruimte in de finale voor met name jeugdig talent. Voor het voetlicht treden Bart Bolhuis (cello), Gerralt Landman en Inge Greving (gitaar en cello), José de Haan (piano), Sebastiaan Nijland (piano), Jonne en Maiko van Putten (zang met piano) en Remco Petri (zang met gitaar en piano). Zowel klassiek als popmuziek en ook eigen arrangementen en songteksten komen aan bod.


Tijdens de finale bestaat de vakjury uit Frans Haverkort (van de opleiding DocentMuziek aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle), Marije de Haas (blokfluitdocent en oprichter van Ensembl’Elaboratio) en Martin van Zanten (manager van het Cultuurhuis en klarinetdocent bij de Muzerie). Iedereen is welkom in het Cultuurhuis. De entree is gratis.

Het draait in de Stadshagense talentenjacht niet alleen om de eer, maar ook om een fraaie beker en een geldprijs van 250 euro. Meest tot de verbeelding spreekt misschien wel het optreden op het Stadshagenfestival, dat voor de winnaar gereserveerd wordt. Melodykids zingen pop- en musicalhits Alsof het allemaal nog niet genoeg is, dient zich op deze middag nog meer jeugdig Zwols talent aan. Dit in de hoedanigheid van het jeugdkoor Melodykids. Het Zwolse koor voor kinderen van 6 tot 16 jaar is verbonden aan het bekende pop- en musicalkoor de Melodysingers uit Zwolle. Het jeugdkoor is sinds vorig jaar actief en in het Cultuurhuis laten de kinderen horen dat ze inmiddels een hecht en muzikaal team vormen. Het jeugdkoor – onder leiding van dirigent Martin Glas – speelt een divers repertoire met onder meer popsongs en musicalhits. Het koor zal een optreden van een half uur geven. Ongeveer om 15.00 uur gaan de Melodykids vocaal van start. Een optreden om niet te missen! 

Meer informatie op www.stadshagentotaal.nl.

Artikel delen:

Reageer