Studentbedrijf WIJ7 naar innovatiefinale

Zwolle – Op donderdag 27 mei staat studentbedrijf ‘WIJ7’ in de finale van de innovatie- en duurzaamheidwedstrijd van Jong Ondernemen.  Zeven studenten van de Hogeschool Windesheim maken hierbij kans op de titels ‘Meest innovatieve studentbedrijf van Nederland’ en ‘Meest duurzame studentbedrijf van Nederland’.

De ondernemende studenten zijn een van de zes finalisten van de duurzaamheids- en innovatiewedstrijd van Jong Ondernemen, een speciale wedstrijd voor studentbedrijven. Slechts twee studentbedrijven in Nederland zijn voor zowel de innovatie- als de duurzaamheidwedstrijd  genomineerd. De studenten hebben het product ‘De Showersaver’ ontwikkeld. Met dit product willen zij Nederland bewust maken van het energieverbruik onder de douche, zowel van water als gas. De energiebesparende watermeter geeft tijdens het douchen het aantal verbruikte liters weer. Dit inzicht bevordert de bewustwording. Daardoor wordt het gemakkelijker waterverbruik en energie te besparen. De watermeter is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

De wedstrijdIn samenwerking met Enviu en NL Octrooicentrum organiseert Jong Ondernemen een speciale wedstrijd voor innovatieve en duurzame studentenbedrijven. Door deze wedstrijd wil de organisatie Jong Ondernemen studenten aansporen tot het ontwikkelen en/of in de markt zetten van innovatieve en duurzame producten. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske, onder meer bekend van ‘Jules Unlimited’.

Artikel delen:

Reageer