Finalisten Nederpopprijs 2010 bekend

Zwolle – Na de semi-finales die plaatsvonden in Enschede (Atak), Deventer (Havenkwartier) en Gent (Charlatan enTrefpunt) gaan de volgende bands door naar de finale op 3 juli te Zwolle: Liedje van de Wind, Ruis, Reinard, Vera de Bree & band en Vlucht13. 

Vlucht13 verdient de plek in de finale door de publieksstemming op OngekendTalent.nl. De winnaar van deze publieksprijs heeft meteen al een prijs binnen. Vlucht13 mag een van hun liedjes laten masteren bij Serendipitous-Mastering te België. De finale van de Nederpopprijs kleurt sinds lange tijd weer geheel rood/wit/blauw. Hoewel voorgaande jaren de Belgen goed vertegenwoordigt waren, haalden dit jaar maar 3 Belgische bands de semi-finales. Overigens waren de semi-finales van een hoog niveau: zowel de Nederlandse als Belgische bands gooiden hoge ogen met hun optredens waarvan de jury onder de indruk was.

Tijdens de finale, die plaatsvindt op het festival Van Eigen Bodem, zal de jury één winnaar aanwijzen. De winnaar gaat naar huis met een geldbedrag van 1500 euro, een optreden tijdens de Gentse Feesten 2011, 2 dagen opnametijd bij MotorMusicStudio te Belgie en een bandcoachdag met o.a. een workshop van Fer Abrahams en een fotoshoot van Bullet-Ray.

De Nederpopprijs

De Nederpopprijs is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal. Met de prijs wil de gelijknamige stichting nederpopbands uit Nederland en België stimuleren. De prijs kent geen begrenzing qua muziekgenre, alle stijlen zijn welkom zoals ook de finale deze keer aantoont.

Het festival Van Eigen Bodem en de finale van de Nederpopprijs 3 juli a.s. te Zwolle zijn gratis te bezoeken.

 

Finalisten Nederpopprijs 2010

 

Liedje van de wind    – Bilthoven             – Singer/songwriter/Folk

Ruis                             – Amsterdam             – Folk/Rock

Reinard                        – Panningen             –  Pop/Rock/Dance/Singer/Songwriter

Vera de Bree & Band    – Amsterdam             – Singer/songwriterVlucht13                      – Haarlem             – Pop/Rock

Artikel delen:

Reageer