Boris brengt de funk naar Hedon

Zwolle – Op vrijdag 4 juni keert Boris terug naar Zwolle voor een optreden in Hedon. De soul en funk zanger maakte een fenomenale indruk tijdens zijn vorige optreden in het Zwolse poppodium en als ambassadeur van de vrijheid mocht hij tijdens afgelopen bevrijdingsfestivals nog als helikopteract door heel het land optreden. Nu is Boris terug met zijn band om de funk verder te verspreiden in Zwolle. De afterparty wordt verzorgd door de DJ’s van Soulclap.

Boris is van jongs af aan muzikaal beïnvloed geweest door grote soulhelden als Prince en Michael Jackson, maar ook diens voorgangers Otis Redding, Marvin Gaye en Donny Hathaway. In zijn nog jonge carrière heeft hij met een aantal gerenommeerde internationale muzikanten samengewerkt. Zo schreef hij liedjes met zangeres Sandra St. Victor van The Family Stand en zong hij duetten met soulvedettes John Legend en Angie Stone. In 2005 werd Boris genomineerd voor een Edison Award voor Beste Zanger, twee jaar later won hij de Edison Jazzism Publieksprijs en tijdens het Bevrijdingsfestival 2010 heeft de charismatische zanger de eer gekregen om als Ambassadeur van de Vrijheid de positie van helicopteract te vervullen.

Boris heeft inmiddels een nieuwe band om zich heen verzameld, bestaande uit Marcus Machado op gitaar, Leon Taihuttu (ex-Gin on the Rocks) op bas, Satindra Kalpoe (ex-Anouk, ex-Relax) op drums en Leon den Engelsen op keyboards. Wat Boris betreft een dream team. Over zijn derde album, Live My Life, zegt Boris het volgende: “Ik ga op deze plaat terug naar hoe ik me vroeger voelde, naar die jongensdroom om muziek te gaan maken. Dat gevoel van intens genieten heb ik weer terug. Muziek maken is gewoon waanzinnig leuk. Deze band is een echt team met een gezamenlijke drijfveer: we gaan de funk verspreiden onder de mensen.”  

BORIS 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Vrijdag 4 juni
Open                          : 20:30 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 12,50

Artikel delen:

Reageer