Verwendag voor (ex-)kankerpatiënten bij Landstede

Zwolle – Op vrijdag 28 mei organiseren Landstedestudenten van het Landschap Mooi & Mode een verwendag voor (ex-)kankerpatiënten. Deze dag vindt plaats van 9.30 tot 16.30 uur aan het Rechterland 1 in Zwolle, en is in het kader van de Viva la Donna Day.

Jaarlijks organiseert Stichting Viva la Donna eind mei de Viva la Donna Day. Deze verwendag is een ode aan alle vrouwen die getroffen zijn door kanker. Honderden salons openen dan belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 200.000 vrouwen die recent of in het verleden de diagnose kanker hebben gehad. Stichting Viva la Donna stelt zich voor de komende jaren ten doel om al deze moedige vrouwen een moment van ontspanning aan te bieden.

Aan de verwendag op Landstede werken minimaal dertig studenten mee vanuit de richtingen Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode Parfumerie en Styling. Deze studenten organiseren en regelen de gehele dag: van het inplannen en uitvoeren van de behandelingen, het ontvangen van de gasten, tot het inkopen van de lekkernijen. Een ieder kan starten met een schoonheidsbehandeling, een voetverzorgingsbehandeling, een lichaamsbehandeling of handverzorging. Na de schoonheidsbehandeling zijn de gasten van harte welkom bij de studenten van de richting Haarverzorging om eventueel hun haren te laten verzorgen of een hoofdhuidmassage te ondergaan. Deze dag en de behandeling zijn helemaal kosteloos.

Landstede is in de wijde regio het enige opleidingsinstituut dat meedoet met dit initiatief. Zij werkt samen met Viva La Donna, een stichting die tot doel heeft om vrouwen met kanker of zij die daarvoor behandeld zijn weer te laten stralen. De Stichting wordt gerund door vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften. Naast Landstede doen er tal van salons en andere bedrijven in de Uiterlijke verzorgingsbranche mee met deze verwendag. Vorig jaar kregen 10.000 vrouwen een gratis verwenbehandeling.

Vanwege het grote succes in het voorgaande jaar, zijn er dit jaar niet 84 maar 144 plaatsen beschikbaar. Vrouwen die met deze ziekte te maken hebben of hebben gehad, kunnen worden aangemeld voor deze verwenbehandeling. Dit kan vanaf woensdag 12 mei bij Annemieke Kanis ankanis@landstede.nl telefoon 088-8508393 of Gerda Borneman : gborneman@landstede.nl

Artikel delen:

Reageer