Algemeen Log 120

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 121 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 233
 1. Toch wel jammer dat ^%$#@#$%#### facebook (wie had dat kunnen denken, dank je Pedro >:(>:(>:() mij van een gouden plak weerhield…..net écht NET niet in dezelfde minuut!

  Maar een goed (voorlopig 1-zijdig) gesprek met 1 van de mooiste en invloedrijkste Zwolse vrouwen én hier goud voor een vrouw: Helemaal goed!


  Maak melding

 2. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Eva met haar 1e! Gouden Plak

  Eregallerij:

  met 4: ja-tja

  met 5: Natascha, Tim en drama123

  met 6: Gezellig

  met 7: Joppuh

  met 18: Dick
  :D:D


  Maak melding

 3. @ Natascha, veel bekende GEZICHTEN (ook van hier een aantal)….ben zelf zonder foto. (Zou geloof ik niet eens weten hoe ie er op moet). Pedro stuurde me die link eens. Geloof dat ik nog nooit een link ongeopend heb kunnen laten rusten 😮

  Volgens mij is het een sociaal netwerk: Moet je eerst ff registreren[/url]
  Zag dat ik vrienden was geworden met….(nee, noem haar toch maar ff niet) en stuurde net een 15-20 regelig mailtje over dat ze me misschien niet eens kent en dat we toch (vind ut prima overigens) digitale vrienden zijn geworden. Dat “kennen” is altijd grappig! Weet zeker dat ze me van gezicht kent; kom er regelmatig. Maar ik heb mijn naam volgens mij nooit zelf gegeven. Dus…..zou ze mijn naam alleen van roddelen/oh-en kunnen hebben? Haha grappig wel hoor facebook: kijk maar eens. En ik voel me uiterst laf dat ik zonder pasfoto rondvlieg daar. Misschien maar eens “pasfoto-invoeghulp” vragen?


  Maak melding

 4. Oh…..je kent ut wel! ZUCHT—

  Nou ja zo dus: kon de link niet weigeren open te klikken. Ga ff uitzoeken wat me tegenstaat in hyves….weet het eigenlijk al: het imago: voor kinderen. Alle kinderen werken ermee. Dan heb ik al zoiets: laat maar.

  Ben overigens TEGEN digitale VRIENDEN dat verkracht het woord VRIENDEN aan alle kanten. Toch zitten er wel “gave koppen” op facebook. Met humor.


  Maak melding

 5. @ Harry ten K.; de Artelijke groet’n van je “oud-buurman Jan” van de A. Pauwstroate. Hij zeurt er ELKE KEER WEER over dat ie absoluut weer in Zwolle wil wonen.


  Maak melding

 6. @Dick, Nee geen facebook, wel hyves. En ben toch echt 33, dus geen kind meer (hoewel, soms wel in geest en gedachten….)


  Maak melding

 7. @ Eva; Wou dat ik al 33 was! Weet niet wat dat is met mij mbt hyves. Komt denk ik ook omdat onze kinderen op hyves zitten. Toen ik pas op facebook inlogde kwam ik alleen maar volwassen tegen. Heb geen idee wat het grote verschil is; jij?


  Maak melding

 8. heb gekeken op facebook, beetje strak en zakelijk vind ik het daar maar desalniettemin uit verveling ook maar daar 1 aangemaakt;D


  Maak melding

 9. @ Drama EENS

  Vanavond oefen-oranje bij die reclamepezers van SBS.
  Ik hoop dat alzut om het eggie gaat dat straks de NOS verslaat?!

  Wat een wééreld van verschil! Toch hoop ik eigenlijk in Z-Afrika nog de Boulah te zien van de poulewedstrijden tegen Frankrijk en Italië! Is toch nog maar 2 jaar geleden. Ok v/d Wiel is ook een uitstekende voetballer. Maar Boulah maakte in 180 minuten geen fout tegenover de beste/sluwste spitsen ter wereld. Oh ja, leven letten niet op de backposities maar ik heb er bijna altijd met zoveel liefde gespeeld: heerlijk….het spel naar je toe…..kijken wat voor type…..observerend zwakke plekken zoeken…..zo strak mogelijk……lieve woordjes was ook altijd genieten (geen GEEL, zeker niet voor praten!). Jammer, zo jammer dat analyserende zichzelf schromelijk overschattende coaches die backposities haast minderwaardig hebben verklaard.

  Nu zou Anita weer niet kunnen als rechtsbenige speler op linksback….denk volgens mijn beide trainersmaten, maar zeker volgens één. Nota bene dezelfde die het niet met mij eens is over deze stelling “elke profvoetballer zou 2-bening MOETEN zijn”. Hij heeft tijd zat om te trainen en als Koeman en Hooydonk hun vrije trappen konden trainen, moet een 1-benige speler door training 2 bening kunnen worden. Mits hij zichzelf serieus neemt.

  Kortom, ga wel kijken maar niet 1 en al oog.


  Maak melding

 10. :):):) Natascha….dat is het misschien ook wel met die sociale netwerken: verveling. Ach, gezellige verveling dan. Misschien is dat dan ineens weer “nut”?


  Maak melding

 11. Dick! We zijn het eens! Ik ben een groot voorstander van Boula!
  Verder heb ik je op facebook gevonden maar er staan er 2, eentje heb ik uitgenodigd!


  Maak melding

 12. Hahaha zag ook dat er 2 stonden. Zal eens in mijn mailbox kijken. Wil je nog weten wie deze dame is?

  Zag dat ik vrienden was geworden met….(nee, noem haar toch maar ff niet) en stuurde net een 15-20 regelig mailtje over dat ze me misschien niet eens kent en dat we toch (vind ut prima overigens) digitale vrienden zijn geworden.  Maak melding

 13. Tweebenig / tweearmig . Volgens mij is dat allemaal te trainen, en natuurlijk gaat dat de één beter af dan de ander.
  Heb als basketballtrainert links/rechts dribbelen en lay-ups als fundamentals ingeslepen. Jonge kinderen (


  Maak melding

 14. Eens Drama en ozo belangrijk als je in een fractie van een seconde moet beslissen….in scoringspositie bijvoorbeeld. Ook bij basketballen!

  Dus je kunt wel een beetje basketballen?


  Maak melding

 15. halve posting naar de fillistijnen>:(>:(

  eindigde met de hamvraag of we straks de WK via de NOS gaan zien?
  wietweetmagtzeggen


  Maak melding

 16. Verwacht meer van dit soort debatten!
  1 onderwerp….en gaan maar:

  Verkiezingsdebat 1 juni
  Tijdens dit stevige debat staat de toekomst van de publieke sector centraal.

  De publieke sector. De aankomende jaren een belangrijk onderwerp binnen de politieke besluitvorming. Spanningen rondom de cao??s in de publieke sector. Stevige bezuinigingen. En ook de vergrijzing van het personeel bij Rijk en lokale overheden is een issue. Het is steeds moeilijker gekwalificeerd personeel te vinden voor overheidsinstanties.

  Een stevig debat
  Politieke partijen grijpen deze onderwerpen aan in hun verkiezingsprogramma??s. Maar er leven nog veel vragen bij ambtenaren. Daarom organiseert Abvakabo FNV een stevig verkiezingsdebat waar jij bij aanwezig kunt zijn. De deelnemende kandidaten krijgen de kans te vertellen wat de visie van hun partij is op de toekomst van de publieke sector. Jij hebt de kans om vragen te stellen en het debat te bepalen!

  Wie zijn er bij?
  Ank Bijleveld (CDA), Jetta Klijnsma (PvdA), Willibrord van Beek (VVD), Gerard Schouw (D66), Reinier Koppelaar (ChristenUnie), Paul Ulenbelt (SP) en Linda Voortmann (GroenLinks)

  Kom ook!
  Datum: Dinsdag 1 juni van 12:00 uur tot 14:30 uur
  Locatie: Dr. Anton Philipszaal, Spuiplein 150, Den Haag

  Deelname is gratis.
  We stellen het op prijs als jij je aanmeldt, zodat wij weten wie er komt.

  Ja, ik kom op dinsdag 1 juni naar het debat in Den Haag

  ====================

  Zie dat Geert weer toevallig net wat anders had en dat
  Willibrord met de billetjes bloot zal moeten. Maar dat moest Cohen ook bij RTL.  Maak melding

 17. Hoe stemde Zwolle bij de vorige verkiezingen?

  PvdA 7 8259
  VVD 6 7647
  CDA 6 7130
  ChristenUnie 6 7021
  GroenLinks 4 5548
  Swollwacht 4 5178
  D66 3 4186
  SP 3 3400


  Maak melding

 18. @ Natascha, heb je al terug-gechat? Kan het niet zien. Volgens mij is mijn bevestiging ook nog niet gelukt?

  Wat een z**dsite…of zou het toch aan mezelf liggen 😮


  Maak melding

 19. Nouja:

  Beste wc voor Maradona
  De coach van de Argentijnse voetbalploeg Diego Maradona hoeft niet bang te zijn voor koude billen tijdens het WK in Zuid-Afrika. De Argentijnse voetbalbond heeft een speciaal verzoek gedaan aan de organisatie voor een luxueus toilet. Dat schrijven Zuid-Afrikaanse kranten dit weekend. Maradona krijgt de beschikking over nieuwe wc-potten, stortbakken, wasbakken, kranen én een E-bidet (elektronisch bidet). En de E-bidet is er niet zomaar eentje. De fabrikant noemt het de “best seat in the house”. Er zit een verwarmde wc-bril op, een heteluchtdroger en waterstraaltjes (met warm water) aan de achter- én voorkant. De temperatuur van de waterstraal en de bril kan je ook nog zelf instellen. In juni/juli is het in Zuid-Afrika winter. De Argentijnen verblijven tijdens het WK in de universiteit van Pretoria. De voetbalbond vond dat de wc’s niet aan Maradona’s normen voldoen; vandaar het verzoek.

  bron NOS headlines


  Maak melding

 20. Hmm Eva; 7 uit Zwolle en er valt er denk ik 1 af (ivm leeftijd).

  Dick, ben denk ik niet 1 van die 7… kon mezelf op die manier ook niet vinden… probeer het nu nog eens? Achternaam begint met een W.


  Maak melding

 21. Haha hoorde het gister, Diego de edele-skijtert. Sukkels dat ze em meenemen bij Argentinië. Zulke verwende doorgesnoven propjes en Pluisjes moeten dan maar gewoon thuis blijven. Opzouten!

  Hoe durf je het te eisen ook in een werelddeel/land waar ze blij mogen zijn als ze uberhaupt een dak boven hun hoofd hebben.

  Shame on Diego


  Maak melding

 22. Oh toch ff “niet liegen”!!!

  Tweet van de dag
  di 25 mei 2010
  Dat CDA volgens JPB heeft gevraagd debat niet op zondag te doen is onzin. We hebben ze zelfs gevraagd of ze er probleem mee hadden. Niet dus

  Frits Wester  Maak melding

 23. Nee hoor, er dreigt geen (relatief) arm en (puisant) rijk-kloof >:(>:(>:(

  Crisis voor huizenbezitters met laag inkomen
  SCP: Inzakken woningmarkt leidt tot stijging schulden en lasten bij tienduizenden huishoudens
  45.000 huishoudens verkeren in de financiële problemen omdat hun huis minder waard is dan de schuld die ze ervoor gemaakt hebben. Een groot deel van hun inkomen, meer dan 35 procent, gaat rechtstreeks op aan woonlasten. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau in een studie.

  In het SCP-rapport Kopers in de knel? Een scenariostudie naar de gevolgen van de crisis voor huiseigenaren met een hypotheek, dat vandaag verschijnt concluderen de onderzoekers:

  In 2008 hadden 3,5 miljoen Nederlandse huishoudens een eigen woning met een hypotheek. Ruim 500.000 huishoudens (16% van hen) hadden woonlasten van meer dan 35% van hun inkomen. Meer dan 90.000 huishoudens hadden in 2008 een hypotheekschuld groter dan de te verwachten verkoopwaarde van de woning. Dit kan leiden tot een restschuld bij verkoop van de woning.
  Ongeveer 30.000 huishoudens waren in 2008 extra kwetsbaar door een combinatie van hoge woonlasten en een kans op restschuld bij verkoop. Sinds het begin van de recessie nam het aantal huishoudens met hoge woonlasten en een kans op restschuld toe tot 45.000. Afhankelijk van verdere ontwikkelingen in de economie en de woningmarkt kan dit aantal uiteindelijk oplopen tot 65.000.
  Starters op de woningmarkt lopen het grootste risico op de combinatie van hoge woonlasten en een restschuld, gevolgd door huishoudens met lage inkomens en niet-westerse migranten.

  De onderzoekers waarschuwen in het rapport voor een verslechtering van de positie van de probleemgroep.

  Er liggen diverse voorstellen om de woningmarkt fundamenteel te hervormen. Veel van de voorstellen beogen kopers minder hoge hypotheken te laten aanhouden. Op de langere termijn zal daardoor het aantal huishoudens met problematische restschuld kunnen afnemen. Op de korte termijn kunnen de voorgestelde maatregelen echter een prijsdaling veroorzaken. In dat geval zouden tijdelijk nog meer huishoudens door dubbele problemen in de knel kunnen komen.

  Persbericht van SCP


  Maak melding

 24. Admin, misschien leuk een WK poultje te maken? In een programmatje oid? Hoeft niet om een prijs ofzo gewoon voor de eer.


  Maak melding

 25. Pas maar op met hem als je eenmaal begint te smsen dan blijven ze binnen komen. Mijn telefoon zat laatst vol van al zijn mopen.


  Maak melding

 26. @ Derk & Tim, vind echter in de categorie “digitale moppen” de moppen die per mail komen begeleid door plaatjes/filmpjes het mooist. Dat kan (toch? Tim) nog niet met je gsm.


  Maak melding

 27. Ja tuurlijk dick. Jij bent waarschijnlijk nog in het bezit van een telefoon waar je maar beperkt of niet mee kan internetten. Zal het je de volgende keer wel laten zien.


  Maak melding

 28. Volgens mij helemaal NIET. Ben eigenlijk tegen gsm. Hou ook niet van smssen. Wil absoluut niet overal bereikbaar zijn. Maar deze moest ik van mijn baas hebben. Hopeloos oud. Zou ook vervangen worden maar TERECHT absoluut geen prio. Privé heb ik niet zo’n overal bereikbare vaak opwekker van onbeschoft gedrag. Sommigen flikken het om, als je nota bene met iemand in gesprek bent!!!!….zich zo om te draaien en tegen dat ijzer verder gaan l*llen. Hier waren we het in de pauze nog eens: in vergaderingen VERBIEDEN (doos gebak van iedereen die ’t kreng aan heeft staan). In de 2e Kamer bijvoorbeeld: stoorzenderT plaatsen.

  Dus, vriendelijk aangeboden maar ik heb genoeg gelegenheid om die funmail op privémail en elders te bekijken. Vroeg me alleen af of het kon. En het kan blijkbaar.

  Owww over “kan”: Ken een waterschap waar ze allemaal wél een gsm hebben met fototoestel enzo. Maar wie weet hebben ze het in de massa wel goedkoper ingekocht als ons 😮


  Maak melding

 29. Dick ook ik heb soms het geluid uitstaan of laat hem in de auto liggen.
  Rare is als je dan mensen later terug belt zijn ze ook nog gepikeerd.


  Maak melding

 30. Hahaha. Weet je wat ik ook erg vind…al die mensen die waar dan ook een voicemail op hebben geïnstalleerd…..maar NOOIT terugbellen.

  Communicatie is écht niet anders dan: zender-ontvanger daar tussen kan zich RUIS begeven….Tja hoeveel, in welke vorm, hoe lang etc: daar ben je zelf toch bij?

  Willem Ruis was een echte naam toch? Als ik wel een nick zou nemen, zou ik mezelf dickruis noemen 😉


  Maak melding

 31. Wat vindt het rechtsblok hier van???

  ‘Opsluiting illegalen buitenproportioneel en onnodig zwaar’

  Mensenrechtenorganisatie in verzet tegen keiharde aanpak
  “Jaarlijks worden gemiddeld 10.000 asielzoekers en migranten in Nederland opgesloten in aparte detentiecentra voor vreemdelingen. Het gaat hierbij niet om veroordeelden of verdachten van een strafbaar feit, maar om mensen die niet over de juiste documenten beschikken. De omstandigheden in deze centra zijn zwaarder dan in gewone gevangenissen,” stelt de katholieke mensenrechtenorganisatie Justitia et Pax.

  Iedereen in Nederland die (nog) geen geldige verblijfspapieren heeft kan worden opgesloten zonder dat ze een strafbaar feit hebben begaan. Dat is vreemd want illegaal in Nederland zijn is alleen maar echt strafbaar als de persoon in kwestie eerder ongewenst is verklaard.

  Justitia et Pax:

  In Nederland verblijven naar schatting tussen de 62.500 en 115.000 migranten zonder een geldige verblijfsvergunning. De meesten van hen komen uit Afrika, een kleiner deel komt uit Azië en Zuid-Amerika. Ongeveer 10.000 mensen komen jaarlijks in vreemdelingenbewaring terecht. Wanneer tijdens bijvoorbeeld politiecontrole blijkt dat hun documenten vals zijn, worden ze overgedragen aan één van de detentiecentra. Daarnaast loopt elke migrant die in Nederland verblijft zonder geldige verblijfsstatus, het risico voor korte of langere tijd opgesloten te worden in een vreemdelingendetentiecentrum. Vaak wordt deze groep opgepakt voor lichte overtredingen in het verkeer, bijvoorbeeld voor zonder licht op de fiets rijden of het niet hebben van een treinkaartje. Bij het bekeuren wordt ook altijd naar een legitimatie gevraagd.

  Het verblijf in vreemdelingenbewaring is veel zwaarder dan in gewone gevangenissen. Zo hebben de vreemdelingen anders dan gewone gevangenen hebben geen recht op werk, een opleiding/cursus, of ??bezoek zonder toezicht’

  Hoe lang de detentie gaat duren is nooit vooraf bekend.

  De katholieke mensenrechtenactivisten stellen:

  Justitia et Pax vindt de detentie van illegale migranten buitenproportioneel en onnodig zwaar. Er zijn ook alternatieven die de vrijheid, de rechten en het welbevinden van ongedocumenteerde migranten minder aantasten. Toch investeert de overheid nauwelijks in bestaande lichtere alternatieven voor vreemdelingenbewaring.

  Justitia et Pax: Vreemdelingenbewaring

  Volgens mij had vooral CDA hier nog wat uit te leggen, zijn daar niet eens vragen over gesteld?

  Met strijdbare groet,
  dick 😉


  Maak melding

 32. @ Koko hallooooo!!!!:o:o:o Complimenteer Rouvoet ff!

  Hoor net dat ie gister in dat debat Balkenende vanochtend in een intervieuw op RTL7 vermelde dat hij de koopkracht toch even moest bijstellen,en dat de minima er wel degelijk op achteruit gaat.

  Heb net debat tussen CDA/SGP/CU brekebeen-Balk (wat was het ook alweer IV of V) flink op zijn sodemi*ter gaf!!!

  De tv-kijker op Politiek24 vond het “heerlijk om het te zien”.

  :D:D:D

  Wederom,

  met
  strijdbare
  groet,
  dick;)


  Maak melding

 33. Sorry Koko, te enthousiast.

  herschreven:
  @ Koko hallooooo!!!! Complimenteer Rouvoet ff!

  Balkenende zei vanochtend in een intervieuw op RTL7 dat hij de koopkracht toch even moest bijstellen,en dat de minima er wel degelijk op achteruit gaat.

  Hoor net van iemand, die het debat volgde tussen CDA/SGP/CU brekebeen-Balk (wat was het ook alweer IV of V), dat Rouvoet hem flink op zijn sodemi*ter gaf!!!

  De tv-kijker op Politiek24 vond het “heerlijk om het te zien”.

  Wederom,

  met
  strijdbare
  groet,
  dick

  😉


  Maak melding

 34. Strafzaak tegen Verdonk ARNHEM
  Tegen Rita Verdonk, lijsttrekker van Trots op Nederland (TON), loopt een strafrechtelijk onderzoek. Dat meldde de voormalig coördinator Jacques Smits van de partij woensdag. Smits deed eerder aangifte tegen Verdonk en twee andere partijleden uit de kieskring Gelderland-Noord, Tamara Horst en Bert Geurts. Hij beschuldigt het drietal van laster en smaad.

  Het OM in Arnhem bevestigt dat een strafrechtelijk onderzoek tegen Verdonk loopt. Naast die van Smits onderzoekt de politie ook twee andere aangiftes.

  Smits sloot zich afgelopen zomer aan bij TON en werd coördinator Arnhem. De partij zette hem niet veel later uit de partij en deed ook aangifte tegen hem van bedreiging en stalking.

  Smits vindt die beschuldigingen niet terecht en stelt dat ze elke feitelijke onderbouwing missen. Hij zegt dat zijn reputatie schade heeft opgelopen door uitspraken van TON-leden in de media. Eerder deed hij overigens al aangifte van smaad en laster.

  Een woordvoerder van Rita Verdonk laat weten vertrouwen te hebben in een goede afloop.

  ——————————————————————–

  Het gaat lekker met tante Rita.
  Hoe zou het toch komen dat de aanklachten als rijpe appelen van de boom vallen tegen ultra rechts.  Maak melding

 35. Zou ultra-rechts dat uberhaupt allemaal wel kunnen betalen? Die viendin van Pieter Storms zal wel niet meer zo hard met de geldbuidel schudden. Anders moet zei zich ook maar gaan verlagen en in die zeer troebele Amerikaanse vijver van lijst-Geert gaan vissen 😮

  Hoe is het eigenlijk met die kerel uit Wezep die toen dé opvolger van Kaj van der Linde was? Is ie al gillend weggerend?


  Maak melding

 36. @Dick ; heerlijk korte werkweek? Ik dacht dat ze jou zouden detacheren naar Polen i.v.m. de overstromingen. Op die natte plekken is hier en daar het Waterschap al boven de lokale overheid gesteld!


  Maak melding

 37. Hans, Sabine nu bij Coen & Sander. Benieuwd of ze inhoudelijk wordt. Ze lacht wel …. nogal overdreven ook.

  Laat ze maar vragen hoeveel voorsprong ze op Albayrak heeft, oeps…..er is nog geen winnaar 😮


  Maak melding

 38. Het aantal Nederlandse huishoudens dat in financiële problemen komt door het bezit van een koopwoning kan de komende jaren verdubbelen door de economische crisis. Een beperking van de hypotheekrenteaftrek kan zelfs tot een verdrievoudiging van het aantal probleemgevallen leiden. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek ‘Kopers in de knel?’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

  Het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek kan tot prijsdalingen op de woningmarkt leiden van ongeveer 10 procent. Daardoor zouden volgens het SCP nog veel meer woningeigenaren in de problemen kunnen komen. ,,In het ergste geval komen we uit op ongeveer 95.000 huishoudens met betalings- én restschuldproblemen”, aldus het SCP.


  Maak melding

 39. Klopt Hans, plaatste het om 13:28. Toch zijn er nog mensen die denken dat er geen kloof ontstaat tussen (relatief) arm en (puisant) rijk….tja, dan moet je toch gewoon de rijken nog rijker stemmen. Als je pleit voor grotere verschillen tussen mensen onderling. Met een “na mij de zondvloed” instelling.

  Met strijdbare groet,
  dick


  Maak melding

 40. :-* Je hebt het nu over de zo door mij gekoesterde vrijheid in mijn werk 😉 Was net met de BBB bezig. En met een mail. Morgen daggie uut. Vrijdag vrij (ook ivm begrafenis) en vanavond voetbal kijken. Hoe s’t met jouw planning?


  Maak melding

 41. BeeldBuisBode

  Oefeninterland Nederland – Mexico (SBS6, 20:00)
  Rechtstreeks verslag

  Netwerk (N2, 20:25)
  – PVV zakt in peilingen

  Wat kiest Nederland: Het Carré-debat (RTL4, 20:30)
  Debat over de economie met de lijsttrekkers van de acht grootste partijen. Om 22:00 gevolgd door een nabeschouwing

  Nova (N2, 22:15)
  – Lijsttrekkersdebat over economie
  – Olieramp ramp voor visserij

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Wielrennen: Giro d’Italia, 17de etappe van Brunico naar Peio Terme
  – Tennis: Roland Garros
  – Voetbal: Aandacht voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico
  – Handbal: EK kwalificatie (mannen) Nederland – Kroatië

  Studio Sport: Roland Garros (morgen, N1, 11:00)
  Rechtstreeks verslag

  DOCU: Pesten: over de streep (N3, 20:30)
  Kleine documentaire over de leerlingen van het Amsterdamse IJburgcollege die meedoen aan een ‘Challenge Day’. Dat klinkt heel erg ‘Tsjakkaaa met Emile Ratelband’, maar blijkt een innemende methode waardoor de jongeren zichzelf volledig durven bloot te geven aan hun klasgenoten. Met als eindresultaat dat zelfs pestkoppen en slachtoffers elkaar leren begrijpen

  REPO: Uit de kast (N3, 21:25)
  Nieuw programma van Arie Boomsma over jongeren die voor hun homoseksualiteit willen uitkomen. Dat dat anno 2010 nog best lastig is bewijst Odin, dj in in “hardhouse”-scene, wiens vrienden niet vies zijn van een beetje homohaat. Odin besluit op het hoogtepunt van een dancefeest zijn zegje te doen. Boomsma staat hem bij

  FILM: The Host (RTL7, 23:10)
  Spannend, hartverwarmend en tragikomisch, deze Koreaanse blockbuster/monsterfilm/familiedrama over gemuteerde reuzensalamander die op klaarlichte dag het dochtertje van een snackbarhouder meesleurt. Onderwijl tegengewerkt door de autoriteiten proberen vader, opa en tante het meisje te redden. Had een film van Steven Spielberg kunnen zijn

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – 1×20 Frenk. Frénk van der Linden ontvangt mode-illustrator Piet Paris (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: Ashton Kutcher en Larry Miller (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Compilatie met het beste uit vijf jaar DWDD. Vandaag: Jan Mulder, Vincent en Maarten van Rossem, Gila Monster, Ria Lubbers, Sanne Hans, Pieter Lakeman, Yvon Jaspers en Theo Maassen en Patricia Paay

  Lagerhuis verkiezingen (N1, 21:20)
  Discussieprogramma. Te gast:
  – Maxime Verhagen (CDA)
  – Femke Halsema (Groenlinks)

  Benali in boeken (N2, 21:30)
  Abdelkader Benali bezoekt Nijmegen

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – Maarten van Rossem, historicus
  – Inge Ipenburg, actrice

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – Terugblik op oefeninterland Nederland – Mexico met sportverslaggever Marcel Rözer en scheidsrechter Frans Derks
  – Nabeschouwing verkiezingsdebat met politicoloog Chris Aalberts
  – National Geographic presenteert nieuw fotoboek: Wild Wonders

  BeelBuisBodeBeschouwingen:

  De eerste aflevering van een nieuwe serie Kijken in de ziel: Toptrainers (dinsdag, Nederland 2, 21:20, 529.000 kijkers) ??stelde niet teleur??, aldus Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant). Coen Verbraak interviewt in deze serie verschillende toptrainers. ??Er kwam tekst uit de mannen. Samenhangende tekst, in lopende zinnen. Dat klinkt aanmatigend, maar in die oeverloze zee van voetbal(praat) op tv wordt gek genoeg niet vaak ook iets gezégd. […] Afgaande op de vorige serie, zullen de gesprekken vast nog persoonlijker worden. Nu bleef het beperkt tot hun vak en het spelletje, wat het voor anderen dan voetballiefhebbers zwaarder verteerbaar maakte dan de reeks met de psychiaters.??

  Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) is over de nieuwe serie van Kijken in de ziel: Toptrainers iets minder te spreken dan over de vorige serie, met psychiaters. In het geval van de psychiaters ??had de titel een dubbele betekenis, omdat de psychiaters die zijn gesprekspartners waren van kijken in de ziel hun beroep hadden gemaakt. […] Het werkt opnieuw, maar toch iets minder goed. Misschien heeft dat te maken met mijn relatief geringere affiniteit met voetbal, maar toch zeker ook met het ontbreken van die dubbele bodem.??  Maak melding

 42. Ik werk deze week enkel nog vanuit huis. Blauw oor van bellen, ohja moet nog wel even naar een werf in Zwartsluis en natuurlijk Metz in Urk.

  M.a.w mijn week zit erop!


  Maak melding

 43. Mooie gelegenheid om Frénk van der Linden nog ff te noemen als iemand die vast ook wel (als 1 van de weinigen met Paul Witteman) een debat zou kunnen leiden!


  Maak melding

 44. Tevens staat in de BeeldBuisBode:

  De eerste aflevering van een nieuwe serie Kijken in de ziel: Toptrainers (dinsdag, Nederland 2, 21:20, 529.000 kijkers) ??stelde niet teleur??, aldus Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant). Coen Verbraak interviewt in deze serie verschillende toptrainers. ??Er kwam tekst uit de mannen. Samenhangende tekst, in lopende zinnen. Dat klinkt aanmatigend, maar in die oeverloze zee van voetbal(praat) op tv wordt gek genoeg niet vaak ook iets gezégd. […] Afgaande op de vorige serie, zullen de gesprekken vast nog persoonlijker worden. Nu bleef het beperkt tot hun vak en het spelletje, wat het voor anderen dan voetballiefhebbers zwaarder verteerbaar maakte dan de reeks met de psychiaters.??

  Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) is over de nieuwe serie van Kijken in de ziel: Toptrainers iets minder te spreken dan over de vorige serie, met psychiaters. In het geval van de psychiaters ??had de titel een dubbele betekenis, omdat de psychiaters die zijn gesprekspartners waren van kijken in de ziel hun beroep hadden gemaakt. […] Het werkt opnieuw, maar toch iets minder goed. Misschien heeft dat te maken met mijn relatief geringere affiniteit met voetbal, maar toch zeker ook met het ontbreken van die dubbele bodem.??

  ***

  We hebben de eerste aflevering gezien: aan te bevelen mensen!!! :D:D:D


  Maak melding

 45. @ Derk, gaat papa nou wat voor je doen mbt die Metz in Urk?

  Oeps, door de sinaasappelen heen thuis. Gelukkig nog een appeltje, maar die kan ook onderweg. Ff kijken of er nog een Zwols kwartiertje wat comedy is hier…of elders…en kijken of Coen & Sander beter gaan draaien>:(>:(>:( Laat maar….tijd voor de cd “Boven” van Blof.


  Maak melding

 46. Ja maar ik moet wel de planning weten het daar op Texel weet ik niet prcies hoe snel dat gaat afin bel wel even met de onderaannemer


  Maak melding

 47. @ Admin…deze: Het is eigenlijk veel te gezellig om te gaan.
  Ach, laten we ook eens op tijd voor de piepers zijn.

  Mag onder “ondertekening….”  Maak melding

 48. Betrouwbare en goedwillende meedenkende cooperatieve empatische collega’s….en een beetje vertrouwen in de mensheid

  Meer hek nie nodig….Oeps, kan men dit wel lezen 😮


  Maak melding

 49. Heerlijke afsluiterT van de middag:

  Noemde vandaag al dat JP RTL Boulevard deed….wat doet de MP-kandidaat van NL?

  Precies wat ik hem graag zie doen :D:D:D

  Cohen niet aan tafel bij RTL Boulevard

  PvdA-lijsttrekker wil geen gasthoofdredacteur zijn

  PvdA-lijsttrekker Job Cohen heeft een uitnodiging afgeslagen om op te treden als gasthoofdredacteur in het entertainmentprogramma RTL Boulevard.
  Onbekend is waarom de PvdA-leider niet langs wil komen, zo meldt website FOK.nl. Naar verluidt komen zijn concurrenten Mark Rutte (VVD), Jan Peter Balkenende (CDA) en Geert Wilders (PVV) wel naar het roddelprogramma. Eerder weigerde ook GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema om op te treden in RTL Boulevard. “Aardig, maar nee dank”, aldus Halsema op Twitter.

  Overigens zal Job Cohen samen met de lijsttrekkers van zeven andere partijen woensdagavond wel te zien zijn in het grote Carré-debat om 20:30 op RTL 4.

  Klasse Job, er zijn grenzen! Kwalbert (man van VVD-bons en dat andere gespuis) is over de grens….als je je op zo’n manier via geroddel over mensen populairder wilt maken…..dan maar niet :D:D:D

  ———–

  Komt ongetwijfeld goed Derk 😉 Groet’n thuus!


  Maak melding

 50. Ik zag bij ons in de buurt bij het wijkcentrum aan de muur een EAD hangen, is er ergens op een site een overzicht te vinden, waar alle EAD’s die buiten hangen in zwolle op staan. Heb al gezocht maar kan het niet vinden.


  Maak melding

 51. He derk wat goed ik had ook gekeken op de site van de gemeente, maar kon het niet vinden, en ik ben niet eens blond. Dus gewoon D..


  Maak melding

 52. Toch ben ik minder blond dan ik dacht, want volgens mij zijn dit bedrijven/instellingen waar een AED aanwezig is. Maar is het bedrijf/gebouw dicht kun je er als particulier nier bij. Bij ons in de buurt hangt hij buiten aan de muur en is ie voor een ieder te gebruiken.
  Maar ook bijv. het werkbedrijf de Lure staat er op en daar hangt ie echt niet buiten aan de muur.


  Maak melding

 53. Staan die niet op het kaartje? Dan zou je een mail naar de gemeente kunnen sturen en vragen om een bijwerking of lijstje?


  Maak melding

 54. Ontken maar eens dat hij stotterde 😉 Ik heb liever niet dat ene Dick reageert. Hij lijkt hier wel het opperhoofd zeg.


  Maak melding

 55. Dick zit gewoon voetbal te kijken, jammer voor jullie maar zelfs voor Dick geldt, het is niet al politiek wat er klinkt, zelfs niet in verkiezingstijd:D


  Maak melding

 56. @Henk Wat is er mis met een stotterende premier? Wat mij betreft dat liever dan een premier die ondergronds gaat zodra het politiek spannend wordt.


  Maak melding

 57. @Natascha, denk ook dat Dick lekker voetbal zit te kijken. En morgen in het veld dus ik denk dat Henk vandaag en morgen zich helemaal kan uitleven samen met Jaap een dag zonder Dick. Als kinderen zo blij zullen ze zijn.En kunnen zij op het log aan de touwtjes trekken.


  Maak melding

 58. Koko? Leiden in last! 😀 Die zullen ze daar wel gehouden hebben.

  Vraagje, zullen we eens ophouden met het op de persoon spelen?
  Schiet niemand wat mee op, oke heb je een keer een puntje ben je twee dagen daarna het haasje. Wat ben je er dan me opgeschoten?

  @Koko onze mediator kom er maar in……….


  Maak melding

 59. Dit is trouwens ook wel leuk om te zien BP gaat het gat dichten in de golf van Mexico. 60-70-% kans dat het gaat lukken hier de life streams http://www.huffingtonpost.com/ nog 5km te gaan dus misschien dat er morgen wat te zien is of het gelukt is. Maar wat een olie stroomt daar uit zeg


  Maak melding

 60. Dick,
  Wat ben jij per minuut alert!
  Kan je al die reacties onder werktijd inpassen, of neem je er snipperdagen voor op?  Maak melding

 61. Zo dan nu het verslag van een dagje Leiden,

  Nadat wij ons standje hadden klaar gezet liep het al aardig vol in speeltuin morschkwartier http://www.nuso.nl/nieuws/detail.php?id=166 Om 14.00 was daar excellentie Rouvoet en begon de voorzitter van de Nuso te spreken.
  Deze gaf het woord over aan de projectleider van “de buurtfunctie terug in de speeltuin” en nadat deze zijn woord had gedaan kwam Rouvoet naar voren (met in zijn hand een papiertje voorzien van de handtekening van Koko 😉 )

  Ook liep Rouvoet langs de stands van de overige aanwezige speeltuinen her en der uit het land en maakte een praatje met elke vereniging.

  Na een korte pauze gaven 3 speeltuinen een presentatie over de ervaringen van de buurtfunctie in hun speeltuinen.
  Ook ik kreeg de gelegenheid en heb tot slot (geloof het of niet) de minister voorzien van een kokogakbal.

  Om 16.30 uur was het ten einde en vertrok Rouvoet ri het te voeren debat.

  Tegen 20.00 uur was ik weer gereed voor de terugreis en om 21.30 werd ik weer thuis bij moeders afgeleverd.

  Het was een mooie dag die ik niet wou missen en ga nu toch proberen de luikjes dicht te krijgen.

  Derk bedankt voor je tussentijdse berichtgeving op WLZ 😉
  Dick en Tim bedankt voor jullie snelle sms reactie 😀


  Maak melding

 62. @ Koko leuk om te lezen, je hebt toch wel je kaartje bij deze gakbal gedaan. Was dus weer een dag met een gouden randje, waar je weer met een glimlach om je mond op terug kijkt.


  Maak melding

 63. Brekend nieuws: Na de dopingcontrole, gisteravond in Carré, werd bij één van de lijsttrekkers een tot nu toe onbekend spoor in de urine gevonden. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit nieuwe pepmiddel? voortaan bij debatten, logreacties etc. mag worden toegestaan.


  Maak melding

 64. Oh Tim dat is algemeen bekend. Paar jaar terug waren er journalisten die op de tioleten sporen van cocaine gevonden hadden. Maar zulk nieuws douwen ze vaak de kop in.


  Maak melding

 65. verbaast me niets… Het komt zoveel meer voor dan er over het algemeen gedacht wordt. Dat weet ik wel zeker. Aantal docu’s en reportages over gezien.


  Maak melding

 66. Bericht door drama123, op 27 mei 2010 om 09:51
  @Tim ; Gebroken nieuws: onderzoek breidt zich uit naar een happening, gisteren in Leiden.

  Wat heeft Koko dan in die ballen verwerkt? Zometen heeft die de AIVD aan de deur staan 😮


  Maak melding

 67. Nieuws-an-diggelen : naar verluid zal vanavond in Hart van Nederland extra aandacht gegeven worden aan “speeltuinbeleving door volwassenen bij volle maan”. Dit merkwaardige, en tot nu toe onbekende, verschijnsel, is de afgelopen nacht in diverse speeltuinen waargenomen.


  Maak melding

 68. Mijn mobieltje kan volgens mij behoorlijk veel hebben. Hij is ingerold geweest in de klei, voor een deel verbrand en is al verschillende keren tegen de muur gevlogen. Het enige is dat de verf wat loslaat en dat het batterijklepje nu open kan zonder het knopje in te drukken.


  Maak melding

 69. Speed neem je als je coke niet meer kunt betalen effect van coke is beter als die van speed. Maar van beide kan je neusschotje “verbranden” bij lang gebruik.


  Maak melding

 70. Vind je dat tijd voor vreugde? Laat die kl*te amerikanen eerst maar eens die miljarden liters opruimen. Nederland bied hulp maar ze accepteren niet. Pffff.


  Maak melding

 71. @drama dat zou niet mooi zijn. Er moet druk komen op amerika. Die achterbakse malloten moeten eens accepteren dat ze het niet zonder de rest van de wereld kunnen, zoals ze wederzijds wel doen vookomen.


  Maak melding

 72. Maar dan blijft het feit dat het olie “gat”dicht is roch wel mooi.
  Wat heeft dat met de houding van de amerikanen te maken.


  Maak melding

 73. Coen twittert:

  Mooie luistercijferdag. De Coen & Sander show is nu echt de nr 1 van Nederland!! En #3FM stijgt weer als een malle. Bubbels!  Maak melding

 74. Hier Drama123 klik Nu die andere leiding nog even.

  Ja Tim je weet hoe die amerikanen zijn. Bonssink uit zwartsluis stond al klaar maar die amerikanen weigeren gewoon om er buitenlanders bij te halen.


  Maak melding

 75. @ Derk, Tom snap hem nu jullie bedoelen dus die lui van BP, die veel eerder expertise vanuit het buitenland erbij hadden moeten halen.
  Ben ik met jullie eens.


  Maak melding

 76. @derk hier heb ik er niets van gemerkt, van die brand. Ook niets geroken. Misschien in de vleugel aan het pannekoeken bakken geweest, zou kunnen.


  Maak melding

 77. LET OP!!! Vandaag in het Aardrijkskunde examen kwam de ZWOLSE WIJK HOLTENBROEK voor 🙂 De vragen waren:

  Door de wijkverbetering in Holtenbroek hoopt de gemeente Zwolle nieuwe
  wijkbewoners met hogere inkomens aan te trekken. De gemeente hoopt dat door
  de komst van deze mensen de leefbaarheid in de wijk toeneemt.
  Geef twee redenen waarom de komst van hoge inkomensgroepen niet altijd leidt
  26
  2p
  tot een grotere sociale cohesie in de wijk.
  Stelling: Als gevolg van de bouw van een wijkcentrum kan de sociale cohesie in
  Holtenbroek wel verbeteren.
  Geef een passende argumentatie bij deze stelling.
  27
  2p

  Bron: http://havovwo.nl/havo/hak/bestanden/hak10ivb.pdf (pagina 7)

  En in het bijlageboekje staat ook een verhaal over de Zwolse wijk Holtenbroek!
  Lees op pagina 8 via deze link. http://havovwo.nl/havo/hak/bestanden/hak10ibb.pdf


  Maak melding

 78. Wat was er nou net bij jullie? Zat er iemand stiekum op de wc een sigaret te roken vanwege die brandmelding of ging het in de keuken fout?


  Maak melding

 79. Oh leuk, heb ik net ook gemaakt vor die kleine jongen hier. Alleen hij wou een stukje aan het konijn geven en die had andere ideeën want die rende het hok uit, kon ik met mijn manke poot achter een konijn aan rennen afin die zit weer in zijn buiten hok


  Maak melding

 80. @Papa die verd*md die om op te eten. Het is gewoon een verwend nest, zal wel komen omdat we hem eerst in huis hebben gehad maar toen begin dit jaar onze dochter geboren is werd die ineens jaloers ( behang van de muur trekken aan de tafel knagen ect ) dus nu zit madam heerlijk buiten en dat zind dr niet.


  Maak melding

 81. Ach nee jongens daar is ze weer te lief voor. we zien wel wat er mee gaat gebeuren voorlopig mag ik hem telkens schoonmaken grrrrrrrr


  Maak melding

 82. Die is 4 maand foei Tim toch. Ik dacht meer aan jou na het werk op het bunkerstation. :D:D:D

  Volgens mij is dick overspannen van het dagje buitendienst en ligt hij te slapen op de bank. Waar buitenlucht allemaal wel niet goed voor is.


  Maak melding

 83. Tim heeft er drie schoon te houden 1 op het internaat 1 bij zijn ouders thuis en 1 op het schip, laat maar Tim krijg nu al medelij met je


  Maak melding

 84. @ Appie die van ons is zindelijk Toen zij ( zindelijk maken van konijnen lukt alleen bij vrouwtjes) in huis los rond liep en wat moest doen sprong ze telkens in haar kooitje om daar haar behoefte te doen. Maar da beest werd gewoon jaloers op alle aandacht die ineens naar de baby ging en dan zijn het krengen hoor dagen je gewoon uit.

  Voorbeeld er komt visite en die zijn bezig met de baby te bewonderen gaat ze eerst aan de voeten douwen met dr neus, krijgt ze geen aaitje liep ze naar het behang en begon te knagen/scheuren Tsja


  Maak melding

 85. Ik denk dat lowlands pinkpop nog wel overstijgt. Ik vind het vet, maar ook dat kost weer zo’n tijd… En ik werk al eigenlijk te weinig zaterdagen…

  Mag ik vragen: Hoe kom jij aan 2 VIP kaarten?


  Maak melding

 86. Via een goede bekende die bij Mojo werkt die moet ik soms matsen met een feestboot voor een weekend en dit doet hij terug, krijg ze al 3 jaar van hem. Die feesten van hem op de boot zijn ook altijd leuk hoor.


  Maak melding

 87. Nee Tim valt voor mij altijd in een drukke periode. En ik ben niet het persoon die er constant kan zijn een middagje kijken als er goede optredens zijn dat wel weer.

  Ben trouwens benieuwd naar de andere kant van dit verhaal klik


  Maak melding

 88. Las het vanmorgen ook in de krant, bizar is dit. Wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest. Is dit iets wat na het verlies van de kinderen is ontstaan, dus is er hulp nodig in dit gezin wat ze niet willen.
  Of komt dit nu in het daglicht, en was dit altijd al aanwezig.Maar denk zelf na de brand pas, want de school metname grijpt nu in. En dat hadden ze denk ik ook gedaan al ze al eerder iets vermoed hadden.
  Wel klasse van de leerklachten.


  Maak melding

 89. “We willen voorkomen dat er bijvoorbeeld alleen een gereformeerde rechter zit.”

  Laatste zin van het verslag uit de Stentor. Iets met gezond verstand?

  Derk, wat bedoel je met de andere kant van het verhaal?


  Maak melding

 90. Ik blijf benieuwd naar de andere kant van dit verhaal. Een ongeboren kind onder toezicht tsss. Ik ken de voorgeschiedenis van deze fam. maar dacht dat Tim er al wat van gehoord had aangezien de man van het gezin op de binnenvaart werkzaam is.


  Maak melding

 91. Begin te begrijpen wat je bedoelt.

  Ben benieuwd of de Stentor in die nieuwsgaring nog een rol kan/wil spelen. Meestal sluiten de rijen zich, binnen zo’n genootschap.


  Maak melding

 92. hier wat meer info:

  Maar op school bleek dat de kinderen thuis weinig uiting konden geven aan hun verdriet en het ‘zeer gesloten gezinssysteem’ duldde weinig inbreng van buiten. Met de zwangerschap verloopt het moeizaam, maar ook medische begeleiding wordt niet op prijs gesteld. Toen de oudste zoon wel professionele hulp zocht, kon hij meteen vertrekken, een jongere broer moest weg toen hij verkering kreeg: dat mag niet voor het 23ste jaar. Lucas sloeg twee kinderen met zijn riem: een dochter had een ??redelijk diepe wond?? en een ander kind liep rond met een hersenschudding.

  Het oordeel werd uitgesproken door een meervoudige kamer, mede “om te voorkomen dat er bijvoorbeeld alleen een gereformeerde rechter zit.⤝ Tijdens de zitting in Zwolle zeiden de ouders dat het gedrag van hun zoon ??het werk van de Satan?? was, maar met duivelsuitdrijving zou hij kunnen genezen. Dan moesten de hulpverleners hem wel naar huis sturen.

  Een woordvoerder van het Leger des Heils, die zich met het gezin bemoeit, herkent de ouders niet in het oordeel van de rechtbank, in het verleden kreeg de moeder wel medische hulp: “Zij heeft vijftien lichamelijk gezonde kinderen op de wereld gezet. Het zijn mensen die weten wat zij doen.”  Maak melding

 93. ‘k zou het niet weten alles voldoet aan de fifa-genemuidennormen.

  Zal wel aan het lobbyen gelegen hebben, teveel gezopen natuurlijk


  Maak melding

 94. Nu dan maar tas pakken. Even checken of de treinen nog rijden… En dan straks een keer naar kampen. Maar eerst de sudoku maken uit mijn pensioenfondsblad. Misschien win ik wel een vervroegd pensioen.


  Maak melding

 95. Files:

  7 km stilstaand verkeer op de A28 – Amersfoort richting Zwolle tussen ’t Harde en Zwolle-Zuid

  2 km langzaam rijdend verkeer op de A28 – Amersfoort richting Hoogeveen tussen Zwolle-Zuid en Zwolle-Noord


  Maak melding

 96. Bericht door Natascha, op 28 mei 2010 om 14:41
  nope Derk, eigenlijk ”zak” ik alleen maar door met oud en nieuw gewoon een fikse verkoudheid te pakken.

  Dan benik dus niet de enige die hier zegt dat het koud is en loopt te kuchen en te snotteren


  Maak melding

 97. Hou jij op Appie 😉 Drama123 hoezo weekend herfst? Als ik dat zo bekijk is zaterdag toch nog een mooie dag en zondag een dag om lekker met vrouwtje in bed te blijven klik :D:D:D


  Maak melding

Reageer