Debat over ‘burgemeester als wondermiddel’

Zwolle – Woensdagavond 2 juni opent de rechtbank in Zwolle haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in een boeiend debat met het onderwerp: de burgemeester als wondermiddel. Hiertoe is onder andere Utrechter burgemeester Aleid Wolfsen aanwezig om zijn praktijkervaring te delen met de aanwezigen.

Tussen 19.00 en 19.30 uur is de ontvangst aan de Luttenbergstraat 5. Het programma duurt tot 21.45 uur, waarna er onder het genot van een drankje nog informeel nagepraat kan worden. Het Zwolsch Juridisch Genootschap (ZJG) organiseert met enige regelmaat een debat voor haar leden. Ditmaal zochten zij de samenwerking met de rechtbank Zwolle-Lelystad. Boeiende sprekers zijn bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de discussie. Samen met een actueel onderwerp staan zij garant voor een inspirerende avond!

Vergaande bevoegdheden
Verstoring van de openbare orde, de problemen van de multiculturele samenleving, de pedoseksueel die zich in een buurt wil vestigen of hangjongeren die op straat vervelend gedrag vertonen… De samenleving kijkt voor een oplossing vol verwachting en ongeduldig naar de burgemeester. Deze moet en zal alle problemen in de stad oplossen. De burgemeester heeft de afgelopen jaren steeds meer bevoegdheden gekregen en ingezet voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Is lokale veiligheid het best gewaarborgd bij de burgemeester?

Sprekers zijn Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM, Instituut voor multiculturele vraagstukken en professor Jan Brouwer, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Welkom!
Gedurende de avond is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen of in gesprek te gaan met de sprekers. Een ieder die, op wat voor manier ook, te maken heeft met of geïnteresseerd is in de geschetste problematiek is van harte welkom. Ook studenten zijn bijzonder welkom om een bijdrage te leveren aan de discussie.

Voor meer informatie of om u aan te melden (aanbevelenswaardig, niet strikt noodzakelijk) kunt u zich richten tot de afdeling Communicatie van de rechtbank Zwolle-Lelystad: communicatie.zwolle-lelystad@rechtspraak.nl of 038-888 4308.

Artikel delen:

Reageer