Kamerlid Van Hijum daagt Geert Wilders uit in Zwolle

Zwolle – CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum daagt Geert Wilders, die aanstaande zaterdag Zwolle aandoet, uit om een kijkje te nemen in de wijk Holtenbroek. Van Hijum is als als oud-raadslid in Zwolle en ‘adoptievader’ al jaren betrokken bij de wijk en maakt zaterdag samen met de wijkorganisatie Holtenbroek NU een rondgang door de wijk.

Volgens de CDA’er is het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in een multiculturele wijk als Holtenbroek een kwestie van lange adem. "De gemeente Zwolle laat samen met de wijkbewoners, de politie, woningcorporaties en Travers zien dat de wijkaanpak werkt. De bewoners zijn hun omgeving meer gaan waarderen en voelen zich veiliger en meer betrokken". Van Hijum vindt dat Wilders geen enkele oplossing aanreikt voor mensen die wonen in wijken zoals Holtenbroek. "Verdeeldheid zaaien over de rug van allochtone mensen brengt de oplossing echt niet dichterbij", stelt hij. Dat doet de wijkaanpak volgens de CDA’er wel: "Vandalen en criminelen pakken we aan, en bewoners die iets van hun wijk willen maken betrekken we bij de ontwikkeling."

Wel waarschuwt Van Hijum dat de aandacht voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijk nu niet mag verslappen: "De problemen die mensen ervaren, zoals verloedering en overlast, liggen nog steeds ver boven het Zwols gemiddelde en lijken zelfs weer toe te nemen. Bovendien zijn relatief veel bewoners ontevreden over de aandacht van de gemeente voor de wijk". Van Hijum wil daarom dat de gemeente en het rijk speciale aandacht houden voor Holtenbroek, onder meer door voldoende buurtagenten in te zetten.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Verwacht niet dat Wilders onder de indruk zal zijn,en wel weer zijn stokpaardje onder de aandacht willen brengen:(.

  Misschien dat de 6 kleerkasten die hem omringen hem kunnen informeren wat voor mooie wijk holtenbroek aan het worden is.

  P.S.Is het trouwens wel wenselijk als een volksvertegenwoordiger niet toegankelijk is voor de bevolking,die enkel stuit op een muur kleerkasten.
  Wat mij betreft mag hij Zwolle overslaan.


  Maak melding

 2. Persgeyl idd. Wat wil hij voor zichzelf en CDA bewijzen? ……Agut, toch niet werkelijk dat CDA staat voor de leefbaarheid in oude wijken?

  Wat een slecht circus.


  Maak melding

 3. Als partijen niets anders te doen hebben dan te wijzen naar andere partijen dan weet ik wel hoe de vlag er bij hangt, slap.


  Maak melding

 4. Ja, het kokende pek is al besteld en word zaterdag de Sassenpoort gereden. Er zijn al 25 kippenstallen benaderd om veren te leveren…Tuurlijk mag ie komen, maar als liefhebber van de Middeleuwen heeft ie een goeie kans dat ie met pek en veren mag vertrekken.


  Maak melding

 5. Misschien wil Geert wel onder het genot van een kopje thee praten over zijn persoonlijke drijfveer:

  Geert Wilders werd op school de Neger van Venlo genoemd. Dat bevestigen verschillende bronnen uit het verleden van de politicus. De geblondeerde Limburger zou zijn bijnaam te danken hebben aan zijn Indische afkomst.

  Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen ??neger?? in zijn oor. Oud-klasgenoot Kas Verhoeff herinnert zich het nog goed. ⤽Sjefke, een populaire jongen bij ons in de klas, begon ermee en al snel deed iedereen mee. Geert was gewoon het pispaaltje zoals iedere klas wel een pispaaltje heeft.⤝

  Neger
  Hoe Sjefke erbij kwam om Wilders neger te noemen, weet Verhoeff niet. Ludde Gubbels, de inmiddels gepensioneerde leraar van Wilders, heeft echter wel een vermoeden. ⤽Wij hadden op school, en ?berhaupt in Venlo, vrijwel geen allochtonen. De Indische gelaatstrekken van Geert vielen daardoor op. Natuurlijk is iemand van Indische komaf geen neger, maar probeer dat een kind maar eens uit te leggen.⤝ De school deed er vervolgens alles aan om het pesten te stoppen. Zonder succes. ⤽Het was eigenlijk niet te doen⤝, legt Gubbels uit. ⤽Je kon wel streng optreden op het schoolplein, maar dan kreeg hij het op weg naar huis extra hard voor zijn kiezen.⤝

  Leerplichtambtenaar
  Op het Venlose Sint Thomas College, waar Wilders de mavo volgde, nam het pesten serieuze vormen aan. De huidige PVV-leider kwam regelmatig bont en blauw thuis. Op school werd alleen nog maar over hem gesproken als ??de Neger van Venlo??. Het leidde tot een zeer hevige pubertijd, waarin Wilders vaak spijbelde om de pesterijen te ontlopen. Uiteindelijk moest leerplichtambtenaar Trees Hupkens eraan te pas komen om ervoor te zorgen dat hij zijn diploma haalde. ⤽Hij luisterde naar niemand meer. Niet naar zijn ouders, niet naar zijn leraren, en vaak ook niet naar mij⤝, vertelt Hupkens. ⤽Dag in dag uit praatte ik op hem in dat hij geen neger was, maar hij had zich helemaal afgesloten.⤝
  Einde schoolcarri?re
  Uiteindelijk lukte het de leerplichtambtenaar toch om Wilders door de middelbare school te loodsen. Na de mavo behaalde hij zelfs zijn havo-diploma. Daarna hield de politicus in spé het echter voor gezien met zijn schoolcarri?re. Hupkens: ⤽Ik heb hem nog even gevolgd vanaf de zijlijn, maar hij heeft eigenlijk geen echte opleiding meer afgemaakt. Hij is niet verder gekomen dan een paar juridische vakken en een cursus over sociale verzekeringen. Hij werkte liever op een augurkenfabriek dan dat hij nog een keer de kans liep om gepest te worden. Mijn ogen vielen dan ook uit mijn kop toen ik hem jaren later ineens op tv zag als Tweede Kamerlid.⤝

  Diepgewortelde frustratie
  Volgens oud-klasgenoot Kas Verhoeff werkt de moeilijke jeugd van Wilders door in zijn politieke gedachtegoed. ⤽Ik heb het idee dat veel van wat hij zegt voortkomt uit een diepgewortelde frustratie. En dan geen frustratie over de wereld om hem heen, maar frustratie over iets dat binnen in hem zit.⤝ Volgens Verhoeff diskwalificeert Wilders zich daarmee als politicus. ⤽Zo??n persoonlijke frustratie is natuurlijk geen goede basis voor een politiek partijprogramma. Zijn geblondeerde haar laat zien dat hij nog steeds kampt met de vooroordelen uit zijn schooltijd. Laat hem eerst maar eens met zichzelf in het reine komen voordat hij zich op Nederland stort.⤝

  Geert Wilders zelf wilde helaas niet reageren.


  Maak melding

 6. @ Hans….ik ben ze zooooo zat na 4 gebroken kabinetten. 4 onafgebroken termijnen knielen voor Bush. Likken bij de VVD en liegen….vandaag (zie alg log) de Tweet van de dag (gister):
  ——–
  Tweet van de dag
  di 25 mei 2010
  Dat CDA volgens JPB heeft gevraagd debat niet op zondag te doen is onzin. We hebben ze zelfs gevraagd of ze er probleem mee hadden. Niet dus

  Frits Wester
  ———-
  Heeft JP gister tijdens dat Christelijke debat het tegendeel verkondigd!
  Ze spreken mensen op hun geloof aan, dat een Christen Christelijk MOET stemmen. Maar hun gedrag en hun omgaan met keuzes (rijk-arm) en bijv. milieu (rentmeesterschap) laat de naakte en verbitterde waarheid zien!

  Vind alleen Sabine Uitslag lief. Maar dat komt ook omdat ik wel een beetje een zwak voor Dalfsen heb. 😉


  Maak melding

 7. @ElRey: dit betrof een canard en is dus onjuist, zie HIER voor de uitleg en verklaring. Lekker simpel dus, selectief kopiëren/plakken zonder hoor- en wederhoor (lees: Googlen). Hiermee wil ik overigens hem niet verdedigen maar onjuistheden hoef jij niet de wereld in de helpen op deze manier.

  @dick ja, Sabine vind ik sympathiek, zoals wel meer CDA-ers. Maar stemmen zal ik nooit op ze doen! Gelukkig mogen persoonlijkheid en politieke voorkeur nog onafhankelijk zijn van elkaar heden ten dage. 😀

  Ik ben nog steeds een zwevende kiezer. Geen idee waar mijn stem nog heen gaat. De tijd zal het leren…


  Maak melding

 8. @ Hans, wees eerlijk; ze ziet er ook wel goed uit. Zou haar wel eens in die band willen zien zingen. Maar ongelooflijk dat ze achter die doorgeslagen, liegende professor brekebeen Balk-IV aanloopt.


  Maak melding

 9. Je gaat toch wel stemmen Hans? Had je al bij de club van Kereltje gedacht, die evengoed rechts als links aan een meerderheid kan helpen maar in de ziel volgens mij gewoon een VVD-kloon is.


  Maak melding

 10. @Hans van Eijsden

  Ik was mij, net zo min als het AD, er bewust van dat het een canard betrof. Het is niet mijn intentie om onjuistheden de wereld in te helpen. Ik vind het ook niet nodig om de persoon Geert Wilders te spelen (die bodyguards kosten de samenleving ook alleen maar geld). De vorm en de inhoud van zijn boodschap zal elk weldenkend mens tegen de borst stuiten. Een intelligent mens kiest voor vreedzame coexistentie in plaats van codestructie. Wat dat betreft sluit ik mij van harte aan bij Eddy van Hijum “Verdeeldheid zaaien over de rug van allochtone mensen brengt de oplossing echt niet dichterbij”. Ongeacht de politieke signatuur vind ik elke inspanning van kamerleden om aandacht te vragen voor Zwolle lovenswaardig.


  Maak melding

 11. de pvv is netals een kaars waarvan de vlam langzaam dooft en nooit meer aan gaat, het is alleen maar gebakken lucht van pvv.
  ze lossen geen echte problemen op maar ze zeuren wel over de islam en moslims mensen en andere problemen doen ze niks mee
  ahh het is alleen kwestie van tijd en dan is pvv ook verleden tijd net als lpf

  😛


  Maak melding

Reageer