SWZ start verkoop 21 eengezinswoningen Muziekwijk

Zwolle – Op zaterdag 5 juni start Woningstichting SWZ, in de wijkboerderij aan de Klooienberglaan van 10.00 tot 12.00 uur, de verkoop van 21 eengezinswoningen.

cellowoningen_large.jpg

De eerste fase heet Viool en de koopwoningen heten Cello. In deze fase worden in totaal 21 koopwoningen gebouwd, 18 huurappartementen en 26 huurwoningen. De Cellowoningen kennen veel variatie en latere uitbreidingsmogelijkheden voor de koper. Verkoopprijzen zijn vanaf € 177.500 (v.o.n.). De start van de bouw is september 2010 en de woningen zullen medio 2011 worden opgeleverd. De wijk krijgt een moderne uitstraling en kent in de wijk en de directe omgeving (Zwarte water) veel groen. De wijk ligt zeer dichtbij de binnenstad en de A28. Gezien de gunstige verkoopprijs, verwacht SWZ veel belangstelling. Bij meerdere belangstellenden wordt er geloot.  
De Muziekwijk

In dit westelijke gedeelte van de Muziekwijk ontwikkelt SWZ ruim 300 nieuwe woningen. De helft van de woningen worden huurwoningen tot en met de huurtoeslaggrens of goedkope koopwoningen. De andere helft worden goedkope of middeldure koopwoningen. Er komen verschillende woningtypes. Zo worden er appartementen (circa 80–120 m2) en eengezinswoningen (vanaf circa 100 m2) gebouwd. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk (MMWT) krijgt in het nieuwe plan een plek aan de Klooienberglaan.

Het nieuwe plan voor de Muziekwijk kenmerkt zich door veel groen dat speels is aangelegd. Opvallend daarbij zijn de autovrije groenzones. Deze groengebieden hebben allemaal hun eigen inrichting. Zo zijn er kindvriendelijke speelplekken, speciaal aangelegde klavervelden, en waarschijnlijk zelfs een boomgaard. De openbare paden slingeren door de groenzones.

De bouw gebeurt in verschillende fasen. Langs de Klooienberglaan komen vier appartementen (maximaal vijf lagen hoog) en in het midden van het plan komen één of twee appartementengebouwen van maximaal vier lagen hoog. De resterende woningen in de wijk worden eengezinswoningen. 

Duurzaam 

Niet alleen groen, maar ook duurzaam bouwen van de wijk en de woningen wordt belangrijk in de Muziekwijk. Het belangrijkste kenmerk van een duurzame woning, is dat deze heel goed geïsoleerd is. Veel beter dan de regelgeving in Nederland voorschrijft. Op deze manier is er veel minder energie nodig om de woning -via vloerverwarming- comfortabel te verwarmen. Ook is dit goed nieuws voor de portemonnee van de bewoner. De energiebehoefte die dan over blijft wordt op een duurzame wijze centraal opgewekt in de wijk.

 MMWT

Ook Mens- en milieuvriendelijk wonen Trapjeswijk (MMWT) is aanwezig bij de start van de verkoop. In een stand kunnen mensen terecht voor vragen over dit project en zijn de eerste impressies van dit mens- en milieuvriendelijk wonen te bekijken.

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.muziekwijkzwolle.nl, of www.mmwtzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer