Dievengilde actief in Zwolle

Zwolle – In een supermarkt aan de Veemarkt is dinsdag 25 mei rond 12.20 uur een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal van een fles drank. De man had de fles onder zijn kleding gestopt en was de kassa gepasseerd zonder te betalen. Daarop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden

Enkele uren later, om even voor 16.00 uur, zijn drie 17-jarige jongens uit Nunspeet in een winkel aan het Maagjesbolwerk aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel had gezien dat één van hen een videogame in een tas had gestopt en de kassa passeerde zonder te betalen. Daarop werden de drie aangehouden en overgedragen aan de politie die de jongens aanhield voor diefstal in vereniging. Op het bureau bleek dat één van de jongens de diefstal echt had gepleegd en er dus geen sprake was van diefstal in vereniging. Hierop werden de andere twee jongens heengezonden. De jongen die de game had gestolen kreeg een Halt-verwijzing. Alle drie de jongens kregen wel een winkelverbod opgelegd.

Rond 19.30 uur ’s avonds werd in een supermarkt aan de Roemer Visscherstraat een 19-jarige Zwollenaar aangehouden. Personeel zag dat hij samen met een andere man spullen in een tas stopte. Ze hielden ook wat spullen in de hand. De spullen die ze in de hand hielden legden ze op de band om af te rekenen.

Tegelijkertijd liep één van beiden met de tas met spullen voorbij de kassa zonder te betalen. De eigenaar van de winkel zag dit en wilde deze man aanhouden. Hierop ontstond een discussie waarmee ook de tweede man zich bemoeide. Uiteindelijk gingen de twee er vandoor, maar het lukte de eigenaar om één van hen te pakken te krijgen. De man verzette zich heftig, maar samen met een buurman lukte het om de man in bedwang te houden tot de politie kwam. Die heeft de man aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:

Reageer