Bruisend Waterval Vertelfestival op 4, 5, 6 juni

Zwolle – Zwolle bruist van de verhalen tijdens Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle, de eerste week van juni. Vertellingen voor jong en oud, volwassenen, kinderen, families. Van fantastische verhalen tot literaire en muzikale vertellingen. Waterval wordt gehouden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juni 2010. Een combinatie met Straattheaterfestival (5/6), Gedichten aan de Melkmarkt (5/6) en Zwolse Boekenmarkt (6/6). Een bruisend weekeindlang theatervoorstellingen, kilometers boeken en verhalen! www.waterval-vertelfestival.nl

Vrijdagavond, zaterdagmiddag en -avond, en zondagmiddag is het feest op het festivalterrein aan de Thorbeckegracht, voor Verteltheater De Verhalenboot, die het festival organiseert. Tientallen tenten, kunst, terras, eten en drinken zullen het decor vormen van een warm, gezellig en intiem festival. In de week voorafgaand aan het festival worden diverse scholen bestormd met verhalen en krijgen diverse nieuwe verteltalenten een regie van Vlaamse vertelster Aafke Bruining.

Vrijdag- en zaterdagavond nationaal en internationaal verteltalent in grote Mongoolse Yurts op het festivalterrein, afgewisseld met live concerten van Vera Mann, Ziggy and the Bluesmen en Muppetstuff. Op de twee avonden krijgt het publiek verhalen zonder ‘happy end’ en verhalen met een lach. Van onder anderen: Cat Weatherill, Stan Fritschy, Eric Borrias, Mirjam Mare, Tuup, Joe Baele, Janna van den Berg. Belangstellenden kunnen gewoon naar het festivalterrein komen en hoeven niet van tevoren te reserveren. Bij entree van het terrein koopt elke bezoeker een polsbandje voor het symbolische bedrag van €.1,00. Alle verhalen worden meerdere keren verteld.

Zaterdagmiddag en zondagmiddag staan in het teken van familievoorstellingen. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij non-stop voorstellingen in de tenten van het Doomijn Kinderplein, bij de clown en in de schminktent, bij het bouwen met Bamboestiek en bij Robin Hood in Salland. Speciaal voor de ouders is er op het kinderplein een terras gesitueerd. Ook het Mobiele Minitheater voor maximaal 12 toeschouwers en de Verhalenbank van Nancy Slauerhoff (familie van) zijn niet te versmaden. Volwassenen kunnen luisteren naar diverse (inter-)nationale vertellers en nieuwe talenten. Table Top Joe dwarrelt als een verhalenvertellende vlinder van terrastafel naar terrastafel om de bezoekers te vermaken met ‘Table Storytelling’. Voor het Verhalenbootterras staat ook ’s middags het muziekpodium, waarop acte de presente geven: Martin Korthuis, Rico, Typhoon en Muppetstuff en de stomende Europese Folkband Brak.

Zijn er mensen die erover denken, zelf te gaan vertellen, dan kunnen ze een gratis proefles van een uur volgen bij de vertelopleiding in De Verhalenboot, namelijk De Vertelacademie. Er zijn vele nieuwe talenten te beluisteren op Waterval: de vertelkinderen van OBS De Krullevaar, de vertel-leerlingen van Van der Capellen SG, leerlingen van Deltion College en diverse studenten van de Vertelacademie. Zelfs oud-wethouder van Zwolle, Martin Knol, wordt gecoacht en komt vertellen! Alles is na te lezen in de festivalkrant van Waterval. Een blokkenschema met het precieze programma staat online op www.waterval-vertelfestival.nl.

De Verhalenboot organiseert Waterval Vertelfestival in samenwerking met de Centrale Bibliotheek, het Stedelijk Museum, de Zwolse Boekenmarkt, Straattheaterfestival Overijssel op Straat, Odeon De Spiegel Theaters, Muzerie, Locatie Oostergo en Xplosief. Waterval Vertelfestival bundelt haar krachten met de andere evenementen in dit weekeinde: straattheaterfestival Overijssel op Straat, de Zwolse Boekenmarkt en Gedichten aan de Melkmarkt.

Artikel delen:

Reageer