Deltion College organiseert skelterrace voor leerlingen

Zwolle – Het Deltion College organiseert vrijdag 28 mei een skelterrace voor leerlingen van het voortgezet onderwijs om techniek te promoten. Leerlingen van Stad en Esch, het Greijdanus College, Carmel College Salland en het Ichthus College Ijsselmuiden gaan bij de Karba skelterbaan in Zwolle strijden om de Kamer van Koophandel Trofee.

De skelterrace is een initiatief van het project Promotie Techniek en maakt onderdeel uit van het Platform Techniek Werkt. In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen. Met de Skelterrace willen de initiatiefnemers jongeren op spelende wijze enthousiast maken voor techniek.

De vier scholen nemen met zes wedstrijdteams deel aan de race. Ieder team bestaat uit tien deelnemers met minstens drie meisjes. De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een sprint, pitstop, behendigheidsparcours en natuurlijk een skelterrace. De leerlingen hebben de skelters acht maanden geleden al in ontvangst genomen en tot vrijdag de tijd om het materiaal technisch klaar te maken voor de wedstrijddag. De skelterrace wordt in samenwerking met de Kamer van Koophandel, Salland Olie en Berg Toys georganiseerd en vindt plaats op vrijdag 28 mei van 10.30 tot 12.00 uur bij Skelterbaan Karba in Zwolle. Meer informatie over het Platform Techniek Werkt en de Skelterrace staat op www.platformtechniekwerkt.nl

Artikel delen:

Reageer