Politie zoekt graffiti spuitster

Zwolle – In de uitzending van  Onder de Loep van RTV Oost worden donderdag 27 mei beelden getoond van een beveiligingscamera, waarop een onbekende vrouw te zien is die graffiti spuit.

De vrouw wordt er van verdacht in de nacht van 30 april op 1 mei 2010 bij meerdere uitzendbureaus in en rond het centrum van Zwolle ruiten te hebben beschilderd. In rode letters zijn onder andere het woord ‘crisis’ en (in spiegelbeeld) een euroteken geschilderd. Het is voor de politie nog onduidelijk waarom de uitzendbureaus het doelwit waren.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Het is voor de politie nog onduidelijk waarom de uitzendbureaus het doelwit waren.

  waarschijnlijk omdat ze geen baan kan vinden???


  Maak melding

 2. Ja, dat was ook mijn eerste gedachte.
  Tot de politie haar te pakken heeft, is de reden erachter niet duidelijk, lijkt me…


  Maak melding

 3. Misschien wel omdat je tegenwoordig voor het meest simpele baantje al zes!!!! maanden gedwongen bent voor deze arbeidsparasieten te werken.
  vb. je werkt voor 11 euri bruto per uur terwijl het bedrijf waar je werkzaam bent 25!? euri per uur afdraagt aan de koppelbazen die zich uitzendbureaus noemen.
  De uitzendaasgieren menen voor deze periode op jou te kunnen parasiteren voor zgn bemiddelingkosten terwijl ze hun zakken vullen met jouw geploeter.

  Ik begrijp deze dame maar al te goed !  Maak melding

 4. Waarom gaan ze zo hard specifiek op deze graffiti spuitster??? Er zijn vele graffiti-spuiters en die spuiten de hele stad onder die lelijke paupertags. Echter, deze dame gebruikt graffiti om een boodschap over te brengen. Blijkbaar genoeg reden om alle zeilen bij te zetten om haar de mond te kunnen snoeren. Vrijheid van meningsuiting was toch zo’n groot goed in Nederland?? Ach ja wat heb je aan deze vrijheid wanneer je er niet naar kan leven….
  Ik hoop dat ze nooit gepakt wordt, er zijn genoeg politieke gevangenen op de wereld.


  Maak melding

 5. @Bart1,
  Mee eens, terwijl de bevrijdingsfestivals financieel floreren als nooit tevoren en allerlei hooogwaardigheidsbekleders staan te dringen om op 4 mei vooraan te staan met allerlei verheven toespraken hebben we sinds de EU-Anschluss alleen maar vrijheden moeten inleveren.
  Dit land begint steeds meer op een zieke grap te lijken.


  Maak melding

 6. @Bart1 en Zwolleeder. Hoe verknipt kun je denken. Ik zou maar gauw een land opzoeken waar je nog meer “vrijheid” vindt. Of kun je zo’n land niet bedenken?


  Maak melding

 7. @Drama123,
  Jouw reactie doet me denken aan een populaire slogan van ultra rechts Amerika.
  “Amerika love it or leave it”
  Ik blijf en zal me altijd blijven verzetten zolang er lui zoals jij rondglibberen.


  Maak melding

 8. Het is niet goed te keuren maar kwam er ook maar zoveel aandacht voor die hard graffiti spuiters die stelselmatig de boel onderspuiten…  Maak melding

 9. Wat heeft het vernielen/bekladeren van andermans eigendom met vrijheid van meningsuiting te maken? Dat snap ik even niet.


  Maak melding

 10. Ik snap deze overbodige aandacht voor deze vrouw ook niet, aan de foto te zien zijn alleen de ramen onder gespoten.

  ff een krabbertje er over en is weer schoon.

  denk dat de tags op de muren veel meer schade met zich mee brengen.


  Maak melding

 11. Mooi actie! Ik snap alleen niet waarom de sommige reageerders hier de link met graffiti leggen, dit is een protest. Geen straat kunst 😛


  Maak melding

 12. @drama123
  ik denk dat je met die reden in een rechtzaal minder straf krijgt dan voor ‘normaal’ vandalisme. Tenzij je in een politiestaat leeft natuurlijk…


  Maak melding

 13. Het gaat in dit land gauw de kant op dat wanneer je een tegengeluid laat horen ze je al gauw in de hoek van terrorisme willen duwen. Dat is gewoon omdat kritische mensen niet gewenst zijn, zij vormen ten alle tijden een bedreiging en daarom moet hun de mond gesnoerd worden. De jacht op deze graffiti-activist is daar een uiting van. En dan kan je wel zeggen dat we het beter hebben dan in andere landen, en ja dat is zo, maar dat praat het nog niet goed. Er is genoeg om tegen te ageren. Ook in Nederland is onrecht, ongelijkheid en bestaan scheve machtsverhoudingen. Uitbuitbureaus zijn bij uitstek een verschijnsel waar meer weerstand tegen zou moeten zijn, omdat werken voor deze rotzakken jezelf verhoeren verkopen is.


  Maak melding

 14. @Bart1 dan kaart je dat toch aan in de politiek oid. Maar ga een ander niet verwijten dat zijn reactie ultra rechts en en amerikaans.

  Hier sluit je aan bij Micha Kat kun je samen tegen windmolens vechten. http://www.klokkenluideronline.nl/

  Uitzendburo’s zijn er gekomen omdat er vrag was vanuit de werkgevers kant Politiek heeft het goed gekeurd. Koppelbazen in de bouw mochten niet ik weet het is tegenstrijdig maar het is nu eenmaal zo. Er zijn ook vele mensen die juist door een uitzendburo van de staat ( voormalig Start) na een half jaar aan een vaste baan gekomen zijn. Werkgevers kiezen zelf hiervoor omdat politiek het ontsklagrecht ect nog tegen houd anders waren er geen uitzendburo’s meer hoor.


  Maak melding

 15. Ageren, protesteren; het kan en mag hier gelukkig allemaal.
  Wat niet mag, dat is andermans eigendommen onderkalken.
  Wat kan het leven toch simpel zijn, maar voor sommigen toch moeilijk.


  Maak melding

Reageer