Muppetstuff pakt uit met driedaags ‘verjaardagsfeest’

Zwolle – 20 jaar samen muziek maken, 20 jaar blijven verrassen en 20 jaar feesten tot onvergetelijke ervaring maken. Dat kan maar één band zijn: Muppetstuff! Deze band viert haar jubileum met drie dagen live muziek tijdens Waterval Vertelfestival (4, 5, 6 juni) aan de Thorbeckegracht in Zwolle. Speciaal voor Waterval heeft Muppetstuff bijzondere muzikanten en zangers uitgenodigd om haar jubileum te vieren.

muppetstuff.jpg

Muppetstuff speelt een mix van opzwepende en gevoelige folk, jazz,blues en nederpop. De afgelopen jaren gaf de band in verteltheater De Verhalenboot steevast uitverkochte maandagavondconcerten waarin zij crossovers aanging met artiesten uit totaal andere muzikale stijlen. Boeiende en spannende avonden, waar het publiek op het puntje van zijn stoel zat. De Verhalenboot is organisator van Waterval Vertelfestival. Dit is de reden dat Muppetstuff speciaal voor Waterval bijzondere artiesten heeft uitgenodigd om haar jubileum te vieren: Bluesicoon Ziggy trakteerde in de jaren negentig Nederland op onvervalste, vette bluessongs. Muppetstuff vormde enige tijd haar begeleidingsband. Na vijftien jaar in een boeddhistisch klooster te hebben verbleven, staat Ziggy op 4 juni weer op de bühne met haar band van toen: The Bluesmen.

Ook van de partij is musicalster Vera Mann: jaar na jaar met awards onderscheiden en bekend van Mamma Mia, Passion, Cats in Nederland, Dromen zijn bedrog. Tijdens het slotfeest van Amsterdam Wereldboekenstad trad zij op samen met Muppetstuff. Vera Mann brengt zaterdagavond 5 juni een ode aan de twee koningen van het chanson: Jacques Brel en Ramses Shaffy. De Groningse zanger-gitarist Martin Korthuis heeft wortels in de Zwolse scene, onder meer in de welbekende, charmante akoestische band Harvest. Korthuis’ laatste twee albums werden door en met Muppetstuff opgenomen in hun studio in Zwolle. Zaterdagmiddag 5 juni treedt Korthuis op. Voor de liefhebbers van een rondje Muppetstuff-puur: zaterdagavond wordt de eerste set door hun verzorgd.Zondagmiddag komen de razend populaire Zwolse rappers Rico Mc Dougal en Typhoon erbij. De stomende Europese-folkformatie Brak sluit Waterval Vertelfestival en het jubileum van Muppetstuff af.Het blokkenschema van de jubileumoptredens is te downloaden op www.waterval-vertelfestival.nl. Informatie over Muppetstuff: www.muppetstuff.com

Artikel delen:

Reageer